Αποστολέας Θέμα: Διάβασα πολλά, ακούω προτάσεις για Ιούλιο!!  (Αναγνώστηκε 3004 φορές)

Αποσυνδεδεμένος sezar

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Διάβασα πολλά, ακούω προτάσεις για Ιούλιο!!
« στις: Απρίλιος 26, 2010, 18:14:52 μμ »
Δημητριε ναμαστε και εδω,
Λοιπόν παιδιά σας παραθέτω το πρόβλημα του πατερ φαμιλια, η σύζυγος επιμαίνει για Αίγυπτο, εγώ προτείνω Μαρόκο και φυσικά τα παιδιά (9 & 10) αμα τους πουμε για Disneyland θα μας βαλουν στον τοιχο αμα δεν τα παμε.
Εχουμε τα δεδομενα
1)   Ζέστη την πρωτη εβδομαδα του Ιουλιου την τρωμε σιγουρα στο Μαροκο και όπου αλλού και να πάμε (παροτι ειμαι τρελλός -ουτε να την δω ουτε να την ακουσω-  με την ζέστη της Τυνησίας δεν φρικαρα).
2)   Η συζυγος δεν ξερω γιατι αλλα επιμένει για Αίγυπτο παρα τις απογοητευτικές ενημερώσεις που πήραμε (λετε να εχει κανενα Φαραω γκομενο και θελει να τον δει? !!!!!!!!!!!! :s ).
3)   Αν παμε Disneyland θα φαμε ουρες στα παιχνίδια και ότι χειρότερο για μενα να στεκομαι μπαστακας στην ουρα (χαρακτηριστικός τύπος Ελληνα).
Ο λόγος που θέλω να παμε εξωτερικό είναι ότι τα παιδια πλεον μεγαλώσαν, μαθανε 2-3 αγγλικά και πρέπει αρχισουν να βλεπουν την εφαρμογη της γλώσσας ώστε αργότερα να προχωρήσουν πιο ευκολα και πέραν αυτου είναι καιρός να αρχίσουν να ξεπορτίζουν.
Αμα ήμουνα μόνος θα πηγαινα αλλου…….. ;) τώρα όμως!!!!!!!!!!
Σας ακουω κοσμογυρισμένοι…….
και μην το ξεχασω..... μιλαμε αγγλικός ή μας έχουν γραμμένους? (για Μαροκο εννοω, για Γαλλία κάτι θυμάμαι απο το Δελασαλ τα υπόλοιπα απαγορεύονται ;) xe xe .
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 26, 2010, 18:24:49 μμ by sezar »

Αποσυνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Διάβασα πολλά, ακούω προτάσεις για Ιούλιο!!
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 26, 2010, 18:36:44 μμ »
 :welcome: στην παρεα μας!!
Κατ' αρχην μεταφερω το θεμα στο Η γνώμη σας μετράει ... επειδη ζητας την αποψη μας!!
Πρεπει να φυγει απο την ενοτητα της Αφρικης γιατι εγω ημουν αυτος που προτεινα Ντισνευλαντ (με τον sezar ανταλλαξαμε mails και του ζητησα να γραψει εδω ωστε να ακουσει περισσοτερες γνωμες και αποψεις).
Την αποψη μου την ξερεις... η Αιγυπτος ειναι μια χωρα που θα την ξαναεπισκεφτω οπωσδηποτε...πρεπει να πας, ειναι το μεγαλυτερο υπαιθριο μουσειο του κοσμου... μα τα παιδια ειναι μικρα και η χωρα πολυ βρωμικη.Πιστευω πως θα ταλαιπωρηθουν.
Μαροκο ημουν το καλοκαιρι...σου εδωσα καποια λινκ να διαβασεις απο το ταξιδι μου...περισσοτερο βατό ταξιδι για τα παιδια...αλλα η Αιγυπτος ομορφοτερη.
Αγγλικα μιλουν παντου...οχι ομως οπως τα γαλλικα!! :bigr:
Αντιπροτεινα Ντισνευλανντ γιατι θα το χαρητε ολοι...πιστεψε με!!

Η τελικη επιλογη ειναι δικη σου!! :smile_:

Αποσυνδεδεμένος sezar

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 26, 2010, 18:57:00 μμ »
αιντε και ψάχνω το τοπικ χαχαχαχαχ μα λεω εδω το αφησα........
η αναφορα στα γαλλικά ήταν για την Ντισνευ
οκ..... αναμένω και άλλες ΄γνώμες , ευχαριστώ πάντως Δημητρη

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 26, 2010, 21:29:05 μμ »
Αίγυπτο δεν έχω πάει, έχω ακούσει τα γνωστά , αυτά που με δυο λόγια λέει και ο Δημήτρης πιο πάνω: φοβερά αξιοθέατα και ιστορικό ενδιαφέρον αλλά πολύ βρώμικη.

Μαρόκο πήγα τα Χριστούγεννα ( έκανα ένα πενθήμερο Μαρακές - Καζαμπλάνκα) Δεν εντώπισα κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα , δεν ξετρελάθηκα όμως κιολας. Πολύ ζέστη θα έχει σίγουρα αλλά άμα δεν σας ενοχλεί ιδιαίτερα ( άλλωστε εμείς είμαστε συνηθισμένοι με την ζέστη στην Ελλάδα!)

Η Γαλλία είναι πολύ όμορφη χώρα, ο καιρός θα είναι σίγουρα καλύτερος ( φτάνει να μην σας πιάσει καμία βροχή!) Έχω ακούσει τα καλύτερα για Ευρο Ντίσνευ, πιστεύω πως έχει ενδιαφέρον και για τους ενήλικες. Και σίγουρα τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν πιο πολύ.

Τέλος για θέμα αγγλικής γλώσσας συγγνώμη που το λέω αλλά κατά την γνώμη μου καμία από τις παραπάνω χώρες δεν είναι η πλέον κατάλληλη για να εξασκηθούν τα παιδιά στα αγγλικά τους. Στην Γαλλία την τελευταία φορά που πήγα στο κέντρο του Παρισιού δεν έξερε κανένας να μου δώσει οδηγίες πώς να πάω σε ένα σινεμά. Αναγκάστηκα να θυμηθώ τα γαλλικά μου που είχα να μιλήσω χρόνια! Το Μαρόκο ως πρώην γαλλική αποικία είναι γαλλόφωνο επι το πλείστον. Ακόμα και τα αγγλικά του ξεναγού μας που ήταν επαγγελματίας ήταν απαράδεκτα. Πού θέλω να καταλήξω; Αν ένα από τα ζητούμενα της εκδρομής είναι η πρακτική τςη αγγλικής γλώσσας εγώ θα διάλεγα την Αγγλία ως προορισμό.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο και να μην μπέρδεψα χειρότερα.

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 26, 2010, 22:40:37 μμ »
... η Αιγυπτος ειναι μια χωρα που θα την ξαναεπισκεφτω οπωσδηποτε... πρεπει να πας, ειναι το μεγαλυτερο υπαιθριο μουσειο του κοσμου... μα τα παιδια ειναι μικρα και η χωρα πολυ βρωμικη.Πιστευω πως θα ταλαιπωρηθουν.

Καταρχήν sezar σε καλωσορίζω στην παρέα μας  :welcome:
Συμφωνώ με όσα γράφει ο Δημήτρης. Η Αίγυπτος είναι πανέμορφη αλλά λίγο βρώμικη για τα παιδιά. Βέβαια αν προσέξεις τι θα φαν και τι θα πιούν δεν νομίζω να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα... θα περάσεις υπέροχα  :smile_:
Disneyland που πήγαν πρόσφατα κάτι φίλοι, είχε πολύ κόσμο και δεν το ευχαριστήθηκαν. Άσε που χάλασαν και πολλά.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 26, 2010, 22:46:15 μμ »
Καλωσόρισες στην παρέα μας.Από τις επιλογές σου μόνο disneyland πήγα και θα σου την προτείνω οχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί σίγουρα θα πας τα παιδιά σου εκεί κάποια στιγμή και το καλύτερο θα είναι να είσαι όσο το δυνατόν μικρότερος ωστε να μπορείσ να ακολουθείς... :bigr: :bigr:

Αποσυνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 26, 2010, 23:08:34 μμ »

Βέβαια αν προσέξεις τι θα φαν και τι θα πιούν δεν νομίζω να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα... θα περάσεις υπέροχα  :smile_:

Ελινα δεν συμφωνω...κι εμεις προσεχαμε αλλα στην Αιγυπτο ειναι μολυσμενος και ο αερας που αναπνεεις!!
Ο ξεναγος μας που μεγαλωσε εκει ερχεται Ελλαδα για να δει τους γονεις του και καθεται 3-4 μηνες περιπου.Εεεε οταν επιστρεφει Καιρο αντιμετωπιζει κοιλιακα προβληματα επειδη εχει ξεσυνηθισει ο οργανισμος του.Αυτος μου ειπε οτι ολα τα προκαλει ο μολυσμενος αερας.

Αποσυνδεδεμένος sezar

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 27, 2010, 07:16:28 πμ »
και φυσικα δεν παμε για να εξασκησουν την αγγλομαθεια τους για τον απλο λογο οτι δεν την εχουν..... παρα του μη εχοντος.... ξερεις...., αυτο που εννοουσα ειναι οτι πρεπει να αρχισει να εξασκειτε το αυτι και το ματι στο ξενο, στο διαφορετικο.
επεσαν 2 διαφορετικες αποψεις για Ντισνευ.... η μια λεει οτι την χαλασαν και λογο πολυ κοσμου δεν το ευχαριστιεσε και η αλλη η οποια ειναι η συνιθισμενη (αν και τεινει και η πρωτη να γινει συνιθισμενη) οτι αξιζει........ τελικα μια 5000αδα ευρωπουλα αξιζουν να πεταχτουν στα γαλλακια ή να τα δωσω υπερ ενισχυσης του ελληνικου κρατους   :wacko: :vava: :pardon: :dizzy: :clap: :clap: :clap:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 27, 2010, 09:50:17 πμ »
Γενικά κάνεις πολύ καλά που παίρνεις τα παιδιά μαζί σου. Να αγαπήσουν από μικρά τα ταξίδια και όπως λες και εσύ να δουν πράγματα.

Τα λεφτά δώστα όπου θέλεις , κατά τη γνώμη μου αλλά ΟΧΙ στο έρημο ελληνικό κράτος. Αρκετά έφαγαν!

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 27, 2010, 09:57:53 πμ »
Τα λεφτά δώστα όπου θέλεις , κατά τη γνώμη μου αλλά ΟΧΙ στο έρημο ελληνικό κράτος. Αρκετά έφαγαν!

Πόσο δίκιο έχεις ....  :good:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!