Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές για ταξίδι στην Ρώμη  (Αναγνώστηκε 64830 φορές)

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Απ: Συμβουλές για ταξίδι στην Ρώμη
« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 10:33:32 πμ »
καλη χρονια και καλωσορισες.. λοιπον εγω πηγα τελειως μονη στη ρωμη και δεν ειχα καμια δυσκολια.. εμεινα κοντα στο μετρο και διπλα μου ειχα και ολα τα λεωφορεια...
η εμμανουελα σε διαφωτησε ηδη...
δεν θα εχεις δυσκολιες το ιστορικο κεντρο περπατιεται.. απο το ξενοδοχειο μου πηγαινα με τα ποδια και γυρναγα... κανενα μισαωρο περπατημα βεβαια με 3 τεταρτα....
μη φοβασαι τιποτα εμενα ηταν το πρωτο μου ταξιδι που ημουν και μονη [χωρις παρεα] και χωρις γκρουπ και τα εκλεισα και ολα μονη μου και δεν ειχα καμια δυσκολια.. τολμησε το ειναι πολυ ευκολο...
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #51 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 10:54:45 πμ »
Έχω κλείσει στο http://www.booking.com/hotel/it/galaxy.en.html (είναι κοντά στο σταθμό Termini) για 3 βράδια τον Φεβρουάριο. Θα πάω κι εγώ πρώτη φορά  :smile_:
Αν μείνεις κοντά σε σταθμό μετρό/τρένο, δεν θα έχεις πρόβλημα στις μετακινήσεις σου. Εδώ θα βρεις τον χάρτη του μετρό http://www.europe-hotels.gr/maps/fullmaps/rome_metro.jpg και τον έναν οδηγό http://www.europe-hotels.gr/gr/rome/
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 13:21:04 μμ »

η εμμανουελα σε διαφωτησε ηδη...

που να ειχα παει κιολας !  :bigr:
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #53 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 13:32:42 μμ »
Έχω κλείσει στο http://www.booking.com/hotel/it/galaxy.en.html (είναι κοντά στο σταθμό Termini) για 3 βράδια τον Φεβρουάριο. Θα πάω κι εγώ πρώτη φορά  :smile_:

Νομιζω η ελινα δικαιουται επαξια το βραβειο Travelchat "Περισσοτερα ταξιδια σε λιγοτερο απο 12 μηνες"  :bigr: :bigr: :bigr: Ζηλευω αλλα σας χαιρομαι...  :smile_:
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #54 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 14:17:04 μμ »

Νομιζω η ελινα δικαιουται επαξια το βραβειο Travelchat "Περισσοτερα ταξιδια σε λιγοτερο απο 12 μηνες"  :bigr: :bigr: :bigr: Ζηλευω αλλα σας χαιρομαι...  :smile_:

Με 40€ το άτομο (να πας και να γυρίσεις Ρώμη) δεν θα το έχανα με τίποτα!!!
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 14:50:41 μμ »

:good: :good: :good: :good: Tελειο!!! Το'χα ξεχασει!

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #56 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 18:58:45 μμ »

με ποια εταιρια??

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #57 στις: Ιανουάριος 03, 2011, 23:48:08 μμ »
αν θυμαμαι καλα εχει πει easyjet...

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #58 στις: Ιανουάριος 04, 2011, 09:43:04 πμ »
αν θυμαμαι καλα εχει πει easyjet...

Καλά θυμάσαι... αρχές Νοεμβρίου είχε προσφορά η easyjet μέχρι και -20%.

Αποσυνδεδεμένος GiannisP74

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #59 στις: Ιανουάριος 06, 2011, 22:22:31 μμ »
Λοιπόν επειδή έχω πάει δυο φορές στη Ρώμη, μια το 1999 και μια περσι τον Οκτώβριο, να δώσω κι εγώ κάποιες πληροφορίες. Από πλευράς διαμονής: Την πρώτη φορά έμεινα στο hotel Tritone (http://www.booking.com/hotel/it/hoteltritoneroma.html ) πολύ καλό κυρίως γιατί είναι δυο λεπτά με τα πόδια από τη Φοντανα ντι Τρεβι…Τη δεύτερη φορά έμεινα στο Scott House ( http://www.booking.com/hotel/it/scott-house.html ) δίπλα στον κεντρικό σταθμό Termini , φθηνό μεν αλλά τίποτα το ιδιαίτερο… Αν σε καλύπτει απλώς για το θέμα του ύπνου είναι μια χαρά και σε βολική περιοχή, τρένα λεωφορεία μετρό όλα δίπλα…
Η Ρώμη είναι τεράστια και το «κακό» είναι ότι έχει τόσα πολλά αξιοθέατα οπότε δεν γλιτώνεις το περπάτημα με τίποτα αν θες να δεις τα πιο πολλά... Ένα βράδυ περπάτησα κάπου στα 4χλμ από το Castel Sant Angelo μέχρι την Piazza Popolo μέσω Pantheon και Fontana di Trevi  και γύρισα στο ξενοδοχείο στο Termini με ταξί γιατί δεν την πάλευα άλλο και είχε κλείσει το μετρό… Το ότι άξιζε όμως, άξιζε… Βέβαια δοκίμασα και μια τέλεια πίτσα στην PIZZERIA DA BAFFETTO, (Via del governo vecchio, 114) που είναι γνωστή σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς… Επίσης μην παραλείψει κανείς να μπει στον ναό του παγωτού κοντά στο Πάνθεον, Gelateria della Palma (Via della Maddalena, 20-23)…Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα…Μπορεί να έχει και πάνω από 150 γεύσεις παγωτού…
Για μπαράκια και εστιατόρια ,συνιστώ την περιοχή στην πλατεία Campo dei Fiori, γύρω στα 300μ από την Piazza Navona. Νεαρόκοσμος και καλές τιμές γενικά.
Για όσους έχουν το χρόνο θα συνιστούσα να πεταχτούν προς το Tivoli, όπου είναι η Villa Adriana, γύρω στα 25km ανατολικά της Ρώμης..Οι φωτογραφικές μηχανές σας θα πάρουν φωτιά κυριολεκτικά…Για περισσότερα ρίξτε μια ματιά εδώ:  http://el.tixik.com/image-51612.htm
Εννοείται ότι θέλω να ξαναπάω γιατί τα δυο τριήμερα που έμεινα στη Ρώμη δεν φτάνουν με τίποτα…Είναι απλά συγκλονιστική…