Αποστολέας Θέμα: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό  (Αναγνώστηκε 40789 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28632
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 23, 2009, 07:17:59 πμ »
Μειωμένα κατά 18,2% τα τουριστικά έσοδα της χώρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος,μειωμένα κατά 18,2% ήταν τα τουριστικά έσοδα της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2009 (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008).
Συγκεκριμένα τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν στα 479 εκατ. ευρώ, έναντι 586 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και εμφανίζουν μείωση της τάξης του 18,2%.
Αντίστοιχα, οι πληρωμές της χώρας, για ταξίδια Ελλήνων στο εξωτερικό, μειώθηκαν κατά 17% στο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 550 εκατ. ευρώ από 660 εκατ. ευρώ πέρσι.
Οι συνέπειες της κρίσης καταγράφονται πλέον και στον περιορισμό των μετακινήσεων των Ευρωπαίων τουριστών. Ωστόσο η μείωση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.
Πέρυσι γιορτάστηκε στις 23 Μαρτίου και είχε συμπεριληφθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2008. Αντίθετα φέτος γιορτάστηκε στις 12 Απριλίου. Ας σημειωθεί ότι το Καθολικό Πάσχα, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αφίξεις από το εξωτερικό καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας.

πηγη t-p.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28632
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #31 στις: Ιούνιος 02, 2009, 04:53:57 πμ »
Στο 7% η μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό για όλη την Ελλάδα

Έχουν αρχίσει να αποτυπώνονται πλέον και στα στατιστικά στοιχεία οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης  στον κλάδο του τουρισμού. Τόσο η πορεία του ελληνικού τουρισμού, όσο και των άλλων ανταγωνιστριών χωρών, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις, που είχε διατυπώσει το ΙΤΕΠ, όταν άρχισε η διεθνής οικονομική κρίση. Από τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία για το 2009, αναδεικνύεται η αρνητική πορεία των τουριστικών μεγεθών για όλους τους ανταγωνιστικούς ευρωμεσογειακούς προορισμούς. Ιδιαίτερα έντονη εμφανίζεται η πτώση των αφίξεων τουριστών στην Κροατία και την Πορτογαλία, με ποσοστά -21% και -22%, αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ισπανία (-11,9%) και η Ελλάδα (-7,3%). Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κρίση άγγιξε ακόμη και την Τουρκία (-0,5%), όπου τα τελευταία χρόνια οι ρυθμοί ανάπτυξης ξεπερνούσαν το 15%. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα, παρά τις προσπάθειες, που καταβάλλει η εν λόγω χώρα, μέσω της άσκησης χαλαρής συναλλαγματικής πολιτικής και επιδότησης των αερομεταφορών. Η πορεία των συναλλαγματικών εισπράξεων, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, το πρώτο τρίμηνο του 2009, ήταν δυσμενέστερη αυτής των αφίξεων, αφού εμφανίζουν μείωση κατά 18,2%. Αναμένεται, ωστόσο, ότι ο αρνητικός ρυθμός στο τετράμηνο (Ιανουάριος-Απρίλιος) θα είναι μικρότερος εξαιτίας της καλύτερης πορείας που σημείωσε ο τουρισμός τον Απρίλιο σε σύγκριση με τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, λόγω και του Πάσχα των καθολικών, που φέτος ήταν στις αρχές Απριλίου. Για την Ελλάδα, οι ενδείξεις από τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, που δέχονται πάνω από το 95% των αφίξεων από το εξωτερικό, είναι λιγότερο δυσοίωνες από όσο προέβλεπαν διάφοροι παράγοντες της αγοράς στο τέλος του 2008 και την αρχή του 2009.

Στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (χωρίς το "Ελ. Βενιζέλος") καταγράφεται μείωση των αφίξεων για το πρώτο τετράμηνο του 2009 της τάξης του 3% περίπου, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η μείωση ήταν 1,6% και τελικά για ολόκληρο το 2008 η μείωση περιορίστηκε στο 1% σε σχέση με το 2007.

Η μεγαλύτερη μείωση (-9,8%) σημειώνεται στις αφίξεις αλλοδαπών στην Αθήνα, όπως καταγράφονται από τις υπηρεσίες του "Ελ. Βενιζέλος". Έτσι, για το σύνολο της χώρας, τελικά η μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό διαμορφώνεται στο 7% περίπου. Από τα παραπάνω στοιχεία καθίσταται προφανές ότι δεν πλήττονται ιδιαίτερα τα ταξίδια αναψυχής. Αντίθετα, πλήττεται σημαντικά ο συνεδριακός και ο επιχειρηματικός τουρισμός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τις επιμέρους τουριστικές περιοχές, τα στοιχεία του τετραμήνου δείχνουν αύξηση των αφίξεων στα Δωδεκάνησα της τάξης του 18,5%, που οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση που καταγράφηκε στη Ρόδο (+26,4%). Θετικά, επίσης, κινήθηκαν οι αφίξεις στα Χανιά, με ποσοστό αύξησης 23%. Είναι, όμως, ανησυχητική η πορεία των αφίξεων σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου σημειώθηκαν αρνητικοί ρυθμοί, όπως στη Σαντορίνη (-69,8%), στη Μύκονο (-45,4%), στη Χίο (-38,6%), στην Κεφαλονιά (-26,7%), στην Κω (-20,7%) και στην Κέρκυρα (-19,7%). Ασφαλώς η εικόνα αυτή ενδέχεται να μεταβληθεί όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα συνολικά στοιχεία της ΕΣΥΕ για τις αφίξεις στη xώρα με όλα τα μέσα.

Το γεγονός ότι οι συναλλαγματικές εισπράξεις σημείωσαν σημαντικά υψηλότερο αρνητικό ρυθμό σε σχέση με τον αντίστοιχο των αφίξεων, καταδεικνύει την αναντιστοιχία στις μεταβολές που σημειώνονται στις αφίξεις και εισπράξεις (μικρότερος αριθμός διανυκτερεύσεων, λιγότερες δαπάνες), τον ετεροχρονισμό αφίξεων και πληρωμών και τον ανασταλτικό ρόλο που έπαιξε στη μείωση της ζήτησης (αφίξεις) η πολιτική τιμών και προσφορών που υιοθέτησαν τα ελληνικά ξενοδοχεία, κατόπιν των σχετικών παροτρύνσεων της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού.

Έχουμε τονίσει κατ`επανάληψη, ότι η αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης απαιτεί τη συνέργεια και των δύο τομέων της οικονομίας, του δημόσιου και του ιδιωτικού. Αυτό θα επιτευχθεί όταν οι δύο τομείς έχουν κοινή αντίληψη και συμπόρευση για την πορεία της οικονομίας. Έτσι μόνο θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων – ιδιαίτερα των μικρομεσαίων – που σήμερα κινδυνεύει από την ουσιαστική μείωση των εσόδων τους.

πηγη traveldailynews.gr
 

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28632
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #32 στις: Ιούνιος 08, 2009, 19:43:35 μμ »
Δείγμα «τουριστικής» γραφής από την Κεφαλονιά

Καθόλου ενθαρρυντικά για τη φετινή τουριστική χρονιά δεν εμφανίζονται τα στοιχεία των αφίξεων στην Κεφαλονιά το Μάιο, οι οποίες συνολικά σημείωσαν κάθετη πτώση 21%.

Ακόμα και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος σημείωσαν επίσης πτώση στις αφίξεις, αλλά σαφώς μικρότερη, της τάξης του 10% και 8%, αντίστοιχα.

Ειδικότερα στην Κεφαλονιά αφίχθησαν το φετινό Μάιο 5.863 λιγότερα άτομα με πτήσεις charters από τη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Συνολικά κατεγράφησαν 21.305 αφίξεις, ενώ το Μάιο του 2008 είχαν επισκεφθεί το νησί 27.168 τουρίστες από το εξωτερικό.

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται από τη βρετανική αγορά, η οποία σημείωσε μείωση 17% (3.712 λιγότερες αφίξεις) σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, τις σκανδιναβικές χώρες από τις οποίες η Κεφαλονιά μετρά 1.789 λιγότερες αφίξεις, μείωση 81% σε σχέση με το 2008, αλλά και από τις αγορές της Ολλανδίας (1.336 αφίξεις φέτος έναντι 1.562 πέρυσι) και της Νορβηγίας (215 αφίξεις από 603 το 2008).

Η καλύτερη εικόνα που παρουσιάζουν οι αγορές της Αυστρίας, της Δανίας και της Φινλανδίας δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τις άλλες χώρες, καθώς η βρετανική αγορά εξακολουθεί να αποτελεί την «κυρίαρχη» για τον τουρισμό της Κεφαλονιάς, με περίπου το 82% του συνόλου των αφίξεων να προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

πηγη zougla.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28632
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #33 στις: Ιούνιος 22, 2009, 23:11:26 μμ »
Υψηλές παραμένουν οι τιμές στα ξενοδοχεία

Κρατούν ψηλά ακόμα τις τιμές οι Έλληνες ξενοδόχοι, ωστόσο ξεκίνησαν προσφορές με δωρεάν διανυκτερεύσεις. Την αρχή έκαναν οι μεγάλες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων της Αθήνας, οι οποίες δίνουν στις δύο διανυκτερεύσεις την τρίτη δωρεάν. Και τώρα οι προσφορές έχουν επεκταθεί σε μονάδες της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στην Κρήτη.

Οι κατά τόπους Ενώσεις των ξενοδόχων, βλέποντας την κατάσταση όπως διαμορφώνεται συστήνουν στα μέλη τους να κάνουν «σκόντο» στις τιμές.

Διότι φτάσαμε στο σημείο, δέκα ημέρες (μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια και με ημιδιατροφή) να κοστίζουν λιγότερο σε ξενοδοχείο–μεσαιωνικό πύργο στην Τοσκάνη απ’ όσο 10 μέρες στη Μύκονο.

Και η μία βδομάδα σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στη Βαρκελώνη να κοστίζει σχεδόν στη μισή τιμή απ’ όσο μία βδομάδα διακοπές στη Σαντορίνη.

Αλλά υπάρχουν και άλλα ευτράπελα… Μία παρέα τεσσάρων νεαρών από την Κρήτη, ήθελαν φέτος να κάνουν διακοπές στην Τήνο. Απευθείας καράβι δεν υπάρχει από Κρήτη για την Τήνο. Θα έπρεπε λοιπόν να πιάσουν Μύκονο και από κει ανταπόκριση με άλλο πλοίο της γραμμής για Τήνο. Προτίμησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς Ισπανία και μάλιστα τα εισιτήρια τους κόστισαν και 55 ευρώ (το άτομο) φτηνότερα, απ΄ ότι αν ακολουθούσαν την διαδρομή Ηράκλειο- Μύκονο-Τήνο.

Οι παθογένειες λοιπόν του ελληνικού τουρισμού τέλος δεν έχουν.

Και οι τιμές, τόσο στα ξενοδοχεία, αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Διότι, καλή είναι η διαφήμιση του ΕΟΤ, για το τροπικό νησί στα Σύβοτα, όμως με τις τιμές που ζητούν οι ξενοδόχοι της περιοχής, ταξιδεύεις στα σίγουρα Μπαχάμες.

Εκπρόσωποι των Ενώσεων ξενοδόχων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, παραδέχονται στο Capital.gr, πως σε πολλές περιπτώσεις «οι τιμές είναι ακραίες» και σημειώνουν πως έχουν ενημερώσει τα μέλη τους και τους έχουν συστήσει να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών και εκπτώσεις, σε ποσοστό 10% με 15% και σε καμία περίπτωση πάνω από 20%.

Οι ξενοδόχοι της Κρήτης, φαίνεται ότι πρώτοι πήραν το μήνυμα και στις 8 με 10 διανυκτερεύσεις προσφέρουν 1 δωρεάν. Το ίδιο συμβαίνει και στη περιοχή του Πηλίου, όπως και στο Ιόνιο.

Στις Κυκλάδες, όπου με εξαίρεση τη Μύκονο, δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, οι τιμές διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, με τα ενοικιαζόμενα να «κτυπούν» ακόμα και 100 ευρώ τη βραδιά.

Στη Ρόδο οι τιμές εμφανίζουν μία μικρή πτώση της τάξης του 10% με 15%, και αυτό επειδή, αυξήθηκε ο πληθυσμός των ξενοδοχείων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων φοβάται ότι με την ένδεια που επικρατεί σε πολλές μονάδες, οι ξενοδόχοι θα ενδώσουν σε χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να «κλειδώσουν» χαμηλά πακέτα και για το 2010, τώρα που ασκούν τις μεγάλες πιέσεις οι ξένοι tour operators.

Πηγή: capital.gr

Αποσυνδεδεμένος elina

 • Διαχειριστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 3496
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Ταξιδεύω... άρα ζω!
  • Travelchat
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 06, 2009, 12:11:17 μμ »
Χιλιάδες καταναλωτές, αντί να απολαύσουν το δικαίωμα σε ήσυχες διακοπές, επικοινωνούν με τη zougla.gr αγανακτισμένοι και καταγγέλλουν την ακατάσχετη και ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία που απομυζά τις -έτσι κι αλλιώς- πενιχρές οικονομίες, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν με κόπους και θυσίες για το καλοκαίρι.

Κρήτη, Αγ. Γαλήνη : Ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες, 35 ευρώ.
Κορσική : Ομπρέλα και ξαπλώστρες με δύο μπουκάλια μεταλλικό νερό, 7 ευρώ.
Παράλια Μικράς Ασίας: Δωμάτιο ανεξάρτητο 100 τετραγωνικών, πολυτελές, πάνω στο κύμα, με πρωινό, 50 Ευρώ. Στις επτά διανυκτερεύσεις η μια δωρεάν, λόγω κρίσης.
Πάρος: Δωμάτιο-τρύπα με θέα στο πουθενά, 90 ευρώ.
Κεφαλονιά: ανεξάρτητο επιπλωμένο σπίτι 120 τετραγωνικών κοντά στη θάλασσα, 250 ευρώ/άτομο την ημέρα, για τέσσερα άτομα.
Σικελία: Ανεξάρτητη υπερπολυτελής διώροφη βίλα 220 τετραγωνικών με δική της παραλία, πισίνα, υπόγειο πάρκινγκ με τέσσερα υπνοδωμάτια, 115 ευρώ/άτομο την ημέρα, για τέσσερα άτομα.

Η βίλα στη Σικελία κοστίζει στη μισή τιμή από αντίστοιχη ενοικιαζόμενη κατοικία στην Κεφαλονιά

Οι πολυδιαφημισμένοι από τα κανάλια έλεγχοι αρμοδίων και αναρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών αποδεικνύονται για τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που αναζητούν μια σταγόνα δροσιάς και χαλάρωσης, λόγια του αέρα -κάτι σαν το μελτέμι του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες, κάνει τα στραβά μάτια επιτρέποντας έτσι την καθημερινή ληστεία σε βάρος των εποχούμενων, ελπίζοντας απλά να μειώσει τους δείκτες απωλειών στην τουριστική βιομηχανία. Την ίδια ώρα, οι γειτονικές χώρες ετοιμάζονται με ανοικτές αγκάλες να δεχθούν τους εξοργισμένους Έλληνες και ξένους τουρίστες, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θα ξαναπατήσουν στα ελληνικά νησιά. Φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους με νοθευμένη βενζίνη και… καπέλο, και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Οι κερδοσκόποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ασυδοσίας και οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ακολουθούν τα Επτάνησα και η Χαλκιδική. Η πρακτική αυτή αποτελεί πλήγμα για όσους τίμιους επαγγελματίες επιδιώκουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους υπηρετώντας τον Τουρισμό και το δικαίωμα των Ελλήνων στις διακοπές. «Αν δεν μας προστατέψει το κράτος, θα αναγκαστούμε να κάνουμε κι εμείς τα ίδια ή να κλείσουμε» τόνισε απογοητευμένος ξενοδόχος από το Ρέθυμνο (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της zougla.gr).

Εστιάτορας από την Πάρο περιέγραψε ενδεικτικά σε συνεργάτη μας την απάτη με το «φρέσκο ψάρι» που χρυσοπληρώνουν ανυποψίαστοι Έλληνες στα μέρη όπου η κατανάλωση αυτές τις ημέρες ξεπερνά κάθε όριο: «Τα φέρνουν κατεψυγμένα, το βράδυ τα ρίχνουν δεμένα σε σάκους που σέρνει ένα καΐκι στη θάλασσα, και εμφανίζονται το μεσημέρι στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με… ολόφρεσκα ψάρια, που μοσχοβολούν Αιγαίο. Φυσικά και γνωρίζουν οι πάντες –εκτός από τους επισκέπτες- τι συμβαίνει. Πρόκειται για καλοστημένο σόου».
Για καταγγελίες περιστατικών στη zougla.gr τηλεφωνήστε στο 210-6840585 ή με mail στο info@zougla.gr.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 07, 2009, 09:21:36 πμ by elina »
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος taxidiaris

 • Sr. Member
 • ****
 • Μηνύματα: 302
 • Φύλο: Άντρας
  • ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥ
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 06, 2009, 19:03:10 μμ »
Ελίνα, οι Ελληνάρες καλά να πάθουν, εφόσον τρέχουν όλοι στα νησιά και στον Πειραιά γίνεται σκοτωμός για μια θέση στο πλοίο!!
Απο τη μια λένε οικονομική κρίση και απο την άλλη γεμίζουν τις Κυκλάδες για διακοπές και για μια θέση στις απαίσιες ξαπλώστρες των μονότονων κακάσχημων παραλιών της ντροπής.
Βέβαια με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά γιατί όπως είπες ο κοσμάκης που εξασφάλισε 3 δεκάρες για να πάει ολιγοήμερες διακοπές τσουρουφλίζεται μαζί με τους υπόλοιπους.
Δυστυχώς ο τουρισμός της Ελλάδας έπαψε εδω και χρόνια να είναι ποιοτικός. Δεν είπαμε θα πάμε Τουρκία φέτος  :clap:  :clap: 
Προσωπική εμπειρία μου . Επέστρεψα Την Δευτέρα που μας πέρασε απο Ρόδο(5ήμερο). Κόσμος αρκετός, ξένοι, Ελληνες,αλλά μόνο στα αξιοθέατα, στην Παλιά Πόλη, στο Κάστρο και στα Μουσεία για να τραβήξουν φωτό και να περιηγηθούν.Οι μαγαζάτορες έχουν λυσσάξει. Κανείς δεν κάθεται ούτε για γλυκό,κανείς δεν αγοράζει, κανείς δεν τρώει, τίποτε. Ολα άδεια.Οι ξένοι μετά τη βόλτα πάνε στα ξενοδοχεία, πισίνα, ποτό, φαγητό και ρηλάξ.Εξω νέκρα.Κυκλοφορήσαμε όλες τις ώρες, νέκρα.Απο 10 το βράδυ έως 1 τα εστιατόρια,πάμπ,κλάμπ,ταβέρνες, κλπ. κοπανάνε μύγες!! Οι Ροδίτες έχουν πάθει υστερία  :chok:  :chok: 
Βέβαια άν κάνεις το λάθος να κάτσεις σε εστιατόριο ή ψαροταβέρνα θα πληρώσεις τα σπασμένα τους. Εκανα το λάθος να κάτσω σε ψαροταβέρνα  :crazy:  :crazy:  Μερίδα γαύρος 16 ευρουλάκια  :crazy:  :crazy:  Πάμφθηνα  :wacko:  :wacko: 
Αλλη μέρα, 2 σουβλάκια, μια σαλάτα η γυναίκα 1 μπύρα και μια σόδα,ΚΟΥΙΖ, πόσο????   22 ευρουλάκια :blush:  :blush:  Καλό????
Σε καφετέρια, παγωτό με δυο μπαλίτσες που είχαν ψιλολοιώσει και ήταν σε ποτήρι σχεδόν σαν του κρασιού, κουίζ, πόσο??????   7,5 ευρουλάκια :crazy:  :crazy: 
Λοιπόν φανταστείτε σε άλλα μέρη που δεν έχουν και τόσο κόσμο όσο η Ρόδος!!!
Αυτά είναι τα χάλια μας. Κρίμα, την επόμενη φορά θα πάρω και τα κεφτεδάκια μου μαζί :bigr:  :bigr:Το ταξίδι είναι γνώση,εμπειρία,σταθμός.

Αποσυνδεδεμένος tassaras

 • Newbie
 • *
 • Μηνύματα: 43
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 09, 2009, 19:45:28 μμ »
Eφ' όσον ξέρουν ότι εκεί που θα πάνε θα τους πιάσουν τον ... τότε γιατί πηγαίνουν;
26 Απριλίου 1986. Η αποφράδα ημέρα...

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28632
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 10, 2009, 17:58:19 μμ »

Eφ' όσον ξέρουν ότι εκεί που θα πάνε θα τους πιάσουν τον ... τότε γιατί πηγαίνουν;


Γι'αυτο φωναζω...χρονια τωρα!! :fool:

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28632
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 04, 2009, 13:18:49 μμ »
Χρονιά των μεγάλων απωλειών το 2009 για τον τουρισμό 

Ως χρονιά των μεγάλων απωλειών θα μείνει το 2009, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον τουρισμό, καθώς οι εισπράξεις αναμένεται να είναι μειωμένες πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Οι μεγάλες προσδοκίες για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, για αυξημένες αφίξεις αλλοδαπών τουριστών αλλά και τουριστικά έσοδα, δεν μπορούν να αντιστρέψουν τα αρνητικά πρόσημα.
 
Οι τουριστικές επιχειρήσεις χρωστάνε στις τράπεζες περισσότερα από 7,3 δισ. ευρώ -με τις ξενοδοχειακές να έχουν δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ- και οι επιχειρηματίες του κλάδου που είδαν φέτος τα έσοδα τους να παρουσιάζουν κάθετη πτώση συχνά αδυνατούν να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων τους. Τα καθυστερούμενα δάνεια διαμορφώνονται στο 4% του συνολικού χαρτοφυλακίου προς τον τουρισμό.
 
Όπως αναφέρει μιλώντας στο Capital.gr ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ:
 
Το 2009 τα λειτουργικά αποτελέσματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα είναι αρνητικά (ζημίες της τάξης των 300-400 εκατ. ευρώ), ενώ οι ζημίες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στα μετά φόρων αποτελέσματα.
 
«Αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιχειρηματίες δεν θα μπορούν να πληρώσουν τόκους, προμηθευτές αλλά και προσωπικό», συνεχίζει ο κ. Ανδρεάδης.
 
Στο 8μηνο τα στοιχεία κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι αφού:
 
- Οι αφίξεις εμφανίζουν μείωση της τάξης του 8%
- Τα τουριστικά έσοδα είναι μειωμένα κατά 15%
- Ο τζίρος των ξενοδοχείων εμφανίζει απώλειες της τάξης του 20%.
 
Στο μεταξύ οι ξενοδόχοι περιμένουν να συγκληθεί την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ή την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου το ΔΣ του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υπογραφεί η απόφαση για την επιδότηση της εργασίας και τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: capital.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28632
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Νέα για τον εσωτερικό τουρισμό
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 18, 2009, 18:47:32 μμ »
Ο ελληνικός τουρισμός...πήγε διακοπές

Καταστροφικά ήταν τα τουριστικά έσοδα το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2009 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις υποχώρησαν κατά 15,4%, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου,

Τον Ιούλιο, η μείωση ήταν 15,4% έναντι 10,4% τον προηγούμενο μήνα.

Στο α΄ εξάμηνο η μείωση των εισπράξεων από τον τουρισμό είχε ανέλθει στο 14,7%.

Στον τουριστικό κλάδο απασχολείται ένας στους πέντε εργαζόμενους στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή συναλλάγματος μετά τη ναυτιλία.

Η μεγάλη μείωση των εσόδων και της κίνησης (-8% στο επτάμηνο) θα οδηγήσει, εκτός απρρόπτου, σε ύφεση την ελληνική οικονομία φέτος, για πρώτη φορά από το 1993.

Η ύφεση σε Γερμανία και Βρετανία, απ' όπου προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των 15 εκατ. τουριστών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό.

Οι δαπάνες των ξένων επισκεπτών ίσως είναι χαμηλότερες από ό,τι υποδηλώνουν οι αφίξεις, καθώς τα ξενοδοχεία προχώρησαν σε μεγαλύτερες προσφορές για να προσελκύσουν τουρίστες.

Παράγοντες της κλάδου εκτιμούν ότι η μείωση των εσόδων στο σύνολο του 2009 θα διαμορφωθεί κοντά στο 15%.

http://www.zougla.gr/