Αποστολέας Θέμα: Προειδοποιητικές Ταξιδιωτικές οδηγίες  (Αναγνώστηκε 31821 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Προειδοποιητικές Ταξιδιωτικές οδηγίες
« Απάντηση #50 στις: Απρίλιος 22, 2021, 14:21:07 μμ »
"Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία"Mια απίστευτη ταξιδιωτική οδηγία εξεδόθη πριν από λίγες ώρες από το αμερικανικό State Department με την οποία καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία για τρεις βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος αφορά στην τεράστια διασπορά του κορωνοϊού , που καθιστά την Τουρκία μια εξαιρετικά επικίνδυνη χώρα με αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης από τον ιό.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στις επαρχίες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στις οποίες υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα τρομοκρατικών ομάδων και ένοπλων συλλογικοτήτων που καθιστούν πολύ επικίνδυνη την παρουσία αμερικανών πολιτών.

Ο τρίτος όμως λόγος , τον οποίο επικαλείται το επίσημο έγγραφο του State Department, αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη για τις αμερικανο- τουρκικές σχέσεις.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες πως στην Τουρκία έχουν συλληφθεί δεκάδες χιλιάδες άτομα με την κατηγορία πως ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες και με στοιχεία που παραπέμπουν μόνο σε πολιτική σκοπιμότητα.

Μεταξύ των ατόμων αυτών, έχουν συλληφθεί και Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι κρατούνται χωρίς να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Γι’ αυτούς τους λόγους οι Αμερικανοί πολίτες κινδυνεύουν να συλληφθούν ανά πάσα στιγμή.

Είναι η πρώτη φορά που στο πλαίσιο μιας ταξιδιωτικής οδηγίας, που αφορά ένα γενικό πλαίσιο για την Τουρκία, με αναφορές στην πανδημία και στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη συνοριακή ζώνη με τη Συρία, αναφέρεται ως βασικός λόγος για την αποφυγή μετάβασης αμερικανών πολιτών στη χώρα αυτή, ο κίνδυνος να συλληφθούν με κατασκευασμένες κατηγορίες για σχέση με την τρομοκρατία, κατηγορίες οι οποίες παραπέμπουν σε πολιτική σκοπιμότητα.

Λίγα 24ωρα πριν από την αναμενόμενη καταδίκη της Τουρκίας, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο από τις ΗΠΑ με την προσωπική υπογραφή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, η ταξιδιωτική αυτή οδηγία προσλαμβάνει ιδιαίτερη πολιτική σημασία και έτσι αντιμετωπίζεται από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία την Τετάρτη το βράδυ ήταν απολύτως αιφνιδιασμένα από την παρέμβαση αυτή του State Department. Είναι άγνωστο το πώς θα αντιδράσει η Άγκυρα, δεδομένου πως μια τέτοια αναφορά με αυτούς τους όρους και αυτή την φρασεολογία σε επίσημο κείμενου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί, θέλουμε δεν θέλουμε, διπλωματικό casus belli.

Δείτε το κείμενο του State Department όπως αυτό αναδημοσιεύθηκε από την εφημερίδα sozcu.com.tr:https://www.zougla.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Προειδοποιητικές Ταξιδιωτικές οδηγίες
« Απάντηση #51 στις: Ιούνιος 29, 2021, 01:28:44 πμ »
Οδηγίες για ταξίδια στην Τουρκία…

Μπορεί στη χώρα μας τα προνόμια των εμβολιασμένων να αποτελούν ακόμη θέμα συζήτησης, στην Τουρκία ωστόσο είναι γεγονός και αφορούν όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες.

Καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει ταξίδια Ελλήνων προς την Τουρκία θα πρέπει να έχετε υπόψιν τα εξής.

-Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να συμπληρώσετε την τουρκική φόρμα  PLF.
-Για να μπείτε στην Τουρκία θα πρέπει να έχετε μαζί σας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό  PCR τεστ ή αρνητικό ράπιντ τεστ.
- Στην Τουρκία θα πρέπει να αποκτήσετε είτε στο κινητό σας είτε σε έντυπη μορφή ένα  QR Code  που η συντομογραφία του είναι  HES.  Με αυτό έχετε πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες, μουσεία, εμπορικά κέντρα και άλλους τουριστικούς χώρους, εστιατόρια κλπ.  Για να αποκτήσετε στέλνετε μήνυμα στον αριθμό 2023 με το οποίο δηλώνετε  υπηκοότητα, αριθμό διαβατηρίου έτος γεννήσεως και επώνυμο.
-Αν έχετε σκοπό να κυκλοφορείτε με την δημόσια συγκοινωνία τότε θα πρέπει να συνδέσετε την Istanbul Card (κάρτα που λειτουργεί ως εισιτήριο στα MMM) με τον κωδικό HES.

Αν όλα αυτά σας μπερδεύουν πολύ, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο τουριστικό γραφείο που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Τουρκία.
Να θυμάστε επίσης πως όταν επιστρέψετε στην Ελλάδα, θα πρέπει  εφόσον δεν είστε εμβολιασμένοι να έχετε μαζί σας αρνητικό  PCR τεστ το οποίο στην Τουρκία στοιχίζει από 25 ευρώ περίπου. Επίσης θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει το ελληνικό  PLF  και να λάβετε το σχετικό  QR Code.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30118
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Προειδοποιητικές Ταξιδιωτικές οδηγίες
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 25, 2021, 09:30:01 πμ »
Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για Γερμανία και Δανία

Παρόλο που οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει τα σύνορα τους για διεθνείς αφίξεις, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, συμβουλεύει τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε άλλα δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η επιδημιολογική τους κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Ενημερώνοντας τη λίστα των χωρών «Επίπεδο Τέσσερα: Μην ταξιδεύετε» πρόσθεσε τη Γερμανία και τη Δανία.

«Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν μια Ταξιδιωτική Υγειονομική Ειδοποίηση Επιπέδου 4 για τη Δανία λόγω του COVID-19, υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα. Υπάρχουν περιορισμοί που επηρεάζουν την είσοδο των πολιτών των ΗΠΑ στη Δανία», αναφέρεται στην ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε για τη Δανία. Η ίδια οδηγία εκδόθηκε και για τη Γερμανία.

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τις δύο χώρες εκδόθηκαν καθώς η Γερμανία και η Δανία ανέφεραν αυξημένα ποσοστά μόλυνσης.

Εκτός από τη Γερμανία και τη Δανία που προστέθηκαν πρόσφατα, στη λίστα βρίσκονται Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία ​​και Ελβετία.

https://www.tourismtoday.gr/