Αποστολέας Θέμα: Καλοκαιρινή Σαντορίνη  (Αναγνώστηκε 6581 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Ηλίας

• Newbie
  • *
Καλοκαιρινή Σαντορίνη
« στις: Αύγουστος 03, 2007, 21:36:11 μμ »
Αν και ήταν η τέταρτη φορά που επισκέφτηκα την Σαντορίνη ήμουν σίγουρος ότι δεν θα την βαριόμουν και θα πέρναγα τέλεια. Ξεκίνησα λοιπόν από το λιμάνι του Πειραιά για το λιμάνι του Αθηνιού(το λιμάνι της Σαντορίνης). Το ταξίδι διαρκεί 4 ώρες με τα Highspeed αλλά έχει το μειονέκτημα ότι είναι λίγο αλμυρό το εισιτήριο, 53 ευρώ. Με ενδιάμεσους σταθμούς την Σίφνο και την Φολέγανδρο έφτασα στις 9 το βράδυ περίπου στο νησί της Σαντορίνης, με την κλασσική ελληνική καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου, όπου μας περίμενε το πουλμανάκι του ξενοδοχείου για να μας μεταφέρει στα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού.

Ηλιοβασίλεμα Η διαδρομή στην αρχή είχε πολλές στροφές και ήταν όλο ανηφόρες. Η απόσταση του ξενοδοχείου από το κέντρο του νησιού ήταν περίπου 200 μέτρα οπότε για τις βραδινές βόλτες δεν χρειάζονταν μεταφορικό μέσο. Νοίκιασα αυτοκίνητο για μεγαλύτερη ευκολία σις μετακινήσεις μου αν και η συγκοινωνία είναι πολύ καλή και συχνή, είναι μέχρι τα ξημερώματα, ενώ καινούργια είναι και τα πούλμαν των ΚΤΕΛ. Το νησί έχει τα στενά γραφικά κυκλαδίτικα σοκάκια όπου μπορείς να συναντήσεις κάθε είδους τουρίστες, Έλληνες και ξένους, ζευγάρια, νιόπαντρους, μέχρι και παρέες αγοριών και κοριτσιών.

Για την βραδινή έξοδο έχετε πολλές επιλογές, από ένα ήρεμο ποτό ή φαγητό μέχρι πολύ χορό στα club του νησιού. Η Σαντορίνη δεν έχει ιδιαίτερα πολλές ομορφιές αλλά είναι τέτοια η ποιότητα των λίγων που έχει, οι οποίες και σε αποζημιώνουν. Η θέα στον κόλπο της Καλντέρας όπου βλέπεις το ηφαίστειο ενδείκνυται για πρωινό αλλά και για ένα ποτό ή ένα βραδινό ρομαντικό γεύμα με φωτισμένο τον κόλπο της Καλντέρας. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε την υπέροχη Οία με το διάσημο ηλιοβασίλεμά της. Επιβάλλεται σε όλους τους επισκέπτες του νησιού να το απολαύσουν έστω για μία φορά και φυσικά πρέπει να πάτε από νωρίς γιατί δεν θα βρείτε καλό μέρος για να το απολαύσετε και θα χάσετε την μαγεία του.
Παρά το πρόσφατο ναυάγιο στο λιμάνι της Σαντορίνης, οι θάλλασσες της παραμένουν πεντακάθαρες. Επισκέφτηκα, την παραλία της Περίσσας με τον επιβλητικό βράχο στα αριστερά και την χαρακτηριστική κόκκινη άμμο της Σαντορίνης, την κοσμοπολίτικη αλλά και πιο ''φασαριόζα'' παραλία του Περίβολου αλλά και τις ήσυχες και όμορφες παραλίες του Μονόλιθου και της Βλυχάδας. Τέλος, από παραλίες δεν με ενθουσίασαν το Καμάρι, εξαιτίας των μεγάλων βότσαλων και το Αμμούδι. Επίσης, μία στάση επιβάλλεται στο Santo Wines, το μεγαλύτερο οινοποιείο του νησιού για να δοκιμάσετε όσα είδη κρασιών αντέχετε και να το απολαύσετε με τη απίστευτη θέα προς το λιμάνι του Αθηνιού. Τέλος αξίζει μία βόλτα στο παλιό λιμάνι του νησιού. Την κατάβαση την έκανα με τα παραδοσιακά γαϊδουράκια και την ανάβαση με το τελεφερίκ. Από το παλιό λιμάνι παίρνετε το καραβάκι για το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Έπειτα από εξαήμερη διαμονή στο νησί προσεγγίσαμε το αεροδρόμιο του νησιού όπου σε 20 λεπτά από την απογείωσή μας, φτάσαμε στον αερολιμένα του Ελευθέριου Βενιζέλου.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2019, 22:08:46 μμ by elina »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Σχολιασμός: Καλοκαιρινή Σαντορίνη
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 06, 2008, 11:18:37 πμ »
Eχω την ατυχια να εχω επισκεφτει το νησι μονο για μερικες ωρες με κρουαζιεροπλοιο οποτε δεν εχω δει και πολλα πραγματα.
Απο αυτο το συντομο περασμα μου απο το νησι καταλαβα οτι ειναι πανεμορφο και αξιζει τον κοπο να το επισκεφτεις για μερικες μερες.
Θα σταθω λοιπον για αλλη μια φορα ατυχος αφου θα το ξαναεπισκεφτω τον Ιουλιο λιγες ωρες,στα πλαισια μιας κρουαζιερας!!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 01, 2008, 16:47:13 μμ »
Τα λαθη επαναλαμβανονται και ξαναεπισκεφτηκα τη Σαντορινη μολις χθες(31/7),αλλα παλι με κρουαζιεροπλοιο για λιγες μονο ωρες.
Ειναι πανεμορφη και γεματη κοσμο.
Απολαυσα τον καφε μου στη καλντερα βλεποντας το ηφαιστειο και τα κρουαζιεροπλοια!!!

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 10, 2009, 20:12:49 μμ »
Τα λαθη επαναλαμβανονται και ξαναεπισκεφτηκα τη Σαντορινη μολις χθες(31/7),αλλα παλι με κρουαζιεροπλοιο για λιγες μονο ωρες.
Ειναι πανεμορφη και γεματη κοσμο.
Απολαυσα τον καφε μου στη καλντερα βλεποντας το ηφαιστειο και τα κρουαζιεροπλοια!!!
Μου χρωστας ενα 3ημερο εκει. :bigr:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
Απ: Καλοκαιρινή Σαντορίνη
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 10, 2009, 21:11:07 μμ »
Το θελω κι εγω πολυ!!! :smile_:

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 15, 2010, 14:44:32 μμ »
Πρέπει να είναι από τα ομορφότερα μέρη παγκοσμίως...θα έρθει η ώρα της... :bigre: :bigre:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 16, 2010, 00:30:14 πμ »
Είναι όντως από τα ομορφότερα μέρη - αν όχι παγκοσμίως- τουλάχιστον στην Ευρώπη. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερή που την επισκέφτηκα στα 18 μου ( τέλη του 80) πριν την φοβερή τουριστικοποίησή της. Θυμάμαι ότι είχαμε μείνει σε ένα υπέροχο κάμπινγκ στην Περίσσα , όπου πίναμε ντόπιο κρασί στην ταβέρνα. Θυμάμαι το ηφαίστιο που επισκεφτήκαμε το οποίο ήταν υπέροχο ( πήγαμε με καραβάκι μέχρι εκεί και μετά ανηφορίσαμε με τοα πόδια το μονοπατάκι μέχρι τον κρατήρα) . Θυμάμαι το σκούρο χρώμα της άμμου λόγω του ηφαιστείου. ( μου είχε κάνει εντύπωση τότε ) . Φυσικά την καλντέρα και τα απόκρημνα μονοπάτια.
Απλά τώρα πλέον έχει γίνει τόσο τουριστική ( δές Μύκονος , δες Ρόδος κλπ) που δεν ξέρω αν ο ταξιδιώτης μπορεί να ευχαριστηθεί και να χαρεί όλα αυτά που υπήρχαν πριν από 20- 30 χρόνια!!

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 16, 2010, 14:43:38 μμ »
Γι'αυτό θα επιλέξω να πάω Σεπτέβριο... :bigr:

Αποσυνδεδεμένος GNS

• Hero Member
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ