Αποστολέας Θέμα: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής  (Αναγνώστηκε 24541 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2829
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 08, 2009, 13:11:56 μμ »
«Εκκαθαρίσεις» εν όψει Μουντιάλ
   
Oργή και αγανάκτηση στους άστεγους του Kέιπ Tάουν έχουν προκαλέσει οι καθημερινές επιχειρήσεις-«σκούπα» που πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να... καθαρίσουν τους δρόμους της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας από τις... ενοχλητικές «μύγες» και τα «κουνούπια», όπως φέρεται ότι αποκαλούνται οι άστεγοι από τους κρατικούς λειτουργούς.


Το ίδιο κάναμε κι εμείς το 2004......το ίδιο κάνουν ολοι!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 10, 2009, 18:37:14 μμ »
ΕΠΟ: Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για το Μουντιάλ


  
Από σήμερα οι Έλληνες φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Ειδικότερα, η  ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι η διαδικασία αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της  η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας αγοράς εισιτηρίων για τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Η συγκεκριμένη διαδικασία, σε πρώτη φάση, αφορά στην υποβολή αιτήσεων αγοράς εισιτηρίων, για τη διάθεση των οποίων ο κεντρικός έλεγχος ανήκει στην FIFA.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 13:00 (Ελλάδας).

-Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης αγοράς έως τεσσάρων (4) εισιτηρίων ανά αγώνα. Θα πρέπει να είναι Έλληνας υπήκοος ή να διαθέτει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

-Επιτρέπεται η προκράτηση εισιτηρίων για τη φάση των «16» έως και τον τελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε περίπτωση που η Εθνική δεν προκριθεί, τα χρήματα που έχουν χρεωθεί θα επιστραφούν μετά τη λήξη του Μουντιάλ 2010.

-Δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί αμέσως καμία αίτηση. Η επιβεβαίωση από τη FIFA θα γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήξη της διαδικασίας.

-Οι πιστωτικές κάρτες των ενδιαφερόμενων θα χρεωθούν μόνο όταν γίνει η επιβεβαίωση της αγοράς των εισιτηρίων.

-Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τα διαθέσιμα εισιτήρια, η FIFA θα διενεργήσει κλήρωση και στη συνέχεια θα ειδοποιήσει τους τυχερούς.

-Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση tic@epo.gr».

 

 

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 05:06:21 πμ »
To site της FIFA για το Μουντιάλ

http://www.fifa.com/worldcup/index.html

Τουριστικές πληροφορίες για την Νότιο Αφρική

http://www.southafrica.net/sat/content/en/za/home

Πληροφορίες για το Port Elizabeth

http://www.portelizabeth.co.za/

Πληφορίες για την Bloemfontein

http://www.bloemfontein.co.za/

Πληροφορίες για το Polokwane

http://www.polokwane.info/

Περισσότερες επιλογές διαμονής στο Port Elizabeth

http://www.portelizabeth.co.za/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=13&Itemid=255

Περισσότερες επιλογές διαμονής στην Bloemfontein

http://www.bloemfontein.co.za/page_overview.php?subd_id=38

Περισσότερες επιλογές διαμονής στο Polokwane

http://www.polokwane.info/accommodation.htm


Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 20, 2009, 09:10:19 πμ »
Οι ομιλοι...το προγραμμα...τα γηπεδα.


Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 24, 2010, 10:16:47 πμ »
Προστατευτικά γιλέκα για το παγκόσμιο στην Ν. Αφρική

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΟΥΝ

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να πάει στην Ν. Αφρική για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και κάποια έχουν ήδη βρει τον τρόπο να βγάλουν χρήματα απο αυτό. Μια εταιρεία στην Αγγλία διαφημίζει ειδικά γιλέκα κατά των μαχαιριών για να σας κρατήσουν ασφαλείς κατα την παραμονή σας. Οπως λένε, 50 άτομα τη μέρα σκοτώνονται στη βίαια χώρα της Ν. Αφρικής για αυτό αν θέλετε να δείτε τους αγώνες απο κοντά πάρτε και ένα γιλέκο. Το κόστος του ειναι περίπου 50 ευρώ.

Προσοχη λοιπον... οσοι πατε φορεστε πανοπλια!!

http://troktiko.blogspot.com

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 29, 2010, 21:29:25 μμ »
Έρευνα για «φουσκωμένα» αεροπορικά εισιτήρια ενόψει Μουντιάλ

Έξι αεροπορικές εταιρείες της Νότιας Αφρικής υπόκεινται σε ενδελεχείς ελέγχους από την κυβέρνηση της χώρας, ύστερα από πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών που ισχυρίζονται ότι το κόστος των εισιτηρίων έχει εκτοξευθεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που θα γίνει εκεί το προσεχές καλοκαίρι.

Η εταιρεία «South African Airways» (SAA) συμφώνησε να παράσχει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στοιχεία ενάντια των υπόλοιπων εταιρειών. Μάλιστα, έχει ήδη καταθέσει e-mail που αποδεικνύουν τις συμφωνίες που έκαναν οι ανταγωνιστές της «κάτω από το τραπέζι» για να ανεβάσουν τις τιμές.

Η διοργανώτρια Αρχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου (FIFA) έχει ήδη πει ότι αναμένει πως λιγότεροι φίλαθλοι από άλλες χώρες θα ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική την περίοδο των αγώνων, εν μέρει εξαιτίας της έλλειψης αρκετών πτήσεων.

Πολλοί φίλαθλοι, επίσης, πρόκειται να επιλέξουν το αεροπλάνο για να μετακινηθούν από πόλη σε πόλη της Νότιας Αφρικής, προκειμένου να παρακολουθήσουν διάφορους αγώνες. Έτσι προέκυψε η ανάγκη για ναύλωση πτήσεων μικρότερων εταιρειών, που καλύπτουν εσωτερικά δρομολόγια, με τους επιτήδειους παράγοντες να «τρίβουν τα χέρια τους» από την ευκαιρία να ανεβάσουν στα ύψη τις τιμές.

Οι εταιρείες που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης είναι οι εξής: South African Airways (SAA), 1time, Airlink, SA Express και Mango.

Εκτός από την SAA, οι υπόλοιπες εταιρείες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά είπαν ότι είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=100109&cid=5

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 22, 2010, 13:53:59 μμ »
Η Emirates πάει… Moundial!
 
Οι οπαδοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου  μπορούν να απολαύσουν τους αγώνες με τα εκπληκτικά ταξιδιωτικά πακέτα της Emirates.

Μια μοναδική εμπειρία περιμένει τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα μοναδικά ταξιδιωτικά πακέτα που δημιούργησε η Emirates για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2010 (FIFA World Cup).

Ως ο επίσημος ταξιδιωτικός Οργανισμός για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2010, το οποίο θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική, η Emirates προσφέρει ταξιδιωτικά πακέτα τα οποία συμπεριλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, μεταφορά και εισιτήρια αγώνων.     

Η πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία προωθεί τα μοναδικά πακέτα «Ακολούθησε την ομάδα σου», μέσω συγκεκριμένων ταξιδιωτικών γραφείων και μέσω διαδικτύου στο www.emirates.com/fifa, που αποτελεί την απόδειξη της δέσμευσης της Emirates στον αθλητισμό και σε όλους τους οπαδούς.

Η Emirates προσφέρει τη δυνατότητα στους οπαδούς να ακολουθήσουν οποιαδήποτε από τις 32 ομάδες που έχουν προκριθεί. Τα πακέτα καλύπτουν κάθε δυνατή πιθανότητα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προκριματικών αγώνων. 

Στην Ελλάδα η Emirates συνεργάζεται με το ταξιδιωτικό γραφείο AKTINA Travel, όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν να πραγματοποιούν τις κρατήσεις των πακέτων (στοιχεία επικοινωνίας AKTINA Travel: τηλ. 210 4190100 και www.aktinatravel.gr/emirates.asp). 

Ο Richard Vaughan, Emirates’ Divisional Senior Vice President, Commercial Operations Worldwide, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές υπηρεσίες μας στους οπαδούς των ομάδων παγκοσμίως. Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι μοναδική εμπειρία ζωής για πολλούς φιλάθλους και σκοπός μας είναι να τους προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη FIFA σε αυτό το συναρπαστικό γεγονός, καθώς αποδεικνύουμε τη συνεχόμενη υποστήριξη μας στο άθλημα του ποδοσφαίρου και πιστεύουμε ότι με αυτό το πακέτο προσφέρουμε το πνεύμα του αθλητισμού στους πελάτες μας».     

Ο Thierry Weil, FIFA Director Marketing Division, ανέφερε: «Στη διοργάνωση, FIFA, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Emirates θα προσφέρει στους φιλάθλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μοναδικές ταξιδιωτικές προσφορές για να βρεθούν στη Νότια Αφρική και να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIFA, το οποίο ξεκινά στο “South Africa Soccer City Stadium” σε 4 μήνες, είναι ένα γεγονός το οποίο δεν πρέπει να χάσετε και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε στο τουρνουά παρά μόνο απολαμβάνοντας την πολυτελή φιλοξενία και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Emirates κατά τη διάρκεια της πτήσης».

Η Emirates θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής πέντε καθημερινών πτήσεων προς τη Νότια Αφρική από το δίκτυο της στις 6 ηπείρους, με τη δυνατότητα οι οπαδοί να ταξιδέψουν στο Γιοχάνεσμπουργκ, το οποίο φιλοξενεί 15 αγώνες συμπεριλαμβανομένων των αγώνων έναρξης και τον τελικό, ενώ το Κέιπ Τάουν θα φιλοξενήσει 8 αγώνες και το Ντέρμπαν 7 αγώνες.     

Η συνεργασία της Emirates με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, FIFA ξεκίνησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 όταν υπήρξε η πρώτη αεροπορική εταιρεία χορηγός στον αθλητικό διαγωνισμό. Ακολουθώντας την επιτυχία της εκδήλωσης στη Γερμανία, η Emirates συνέδεσε το κύρος της ως ο Επίσημος Συνεργάτης της μέχρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014.
 
http://www.traveltimes.gr

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 20, 2010, 00:01:12 πμ »
Η Νότιος Αφρική σε αναμονή των Ελλήνων φιλάθλων

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 βρίσκεται "προ των πυλών" και η Νότιος Αφρική ανοίγει όχι μόνο τα ποδοσφαρικά της γήπεδα, αλλά και τα ξενοδοχεία της. Το Travel Plan έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της διάθεσης εισιτηρίων για τους αγώνες της Εθνικής Ανδρών και προετοιμάζει για τους φιλάλθους συγκεκριμένα προϊόντα-πακέτα μετακινήσεων και διαμονής στις πόλεις της Νότιας Αφρικής που θα φιλοξενήσουν το μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2010 και στις οποίες θα αγωνισθεί η εθνική ομάδα. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Travel Plan / Eurostar ΑΕ θα συμμετέχει σε όλες τις αποστολές και τους επίσημους αγώνες των Εθνικών Ομάδων, αλλά θα προσφέρει και τη δυνατότητα στους φιλάθλους και τους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τη Νότιο Αφρική.

Ακόμη, το Travel Plan είναι ο χορηγός της Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου και της Εθνικής Ανδρών στους αγώνες που θα δώσουν στη Νότια Αφρική. Η χορηγία εκτείνεται στο σύνολο των δραστηριοτήτων της Ε.Π.Ο., με αιχμή του δόρατος τις μετακινήσεις και τη διαμονή των Εθνικών Ομάδων και ιδιαιτέρως της Εθνικής Ανδρών, στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική.



Ο διευθυντής πωλήσεων του Travel Plan, Στρατής Βουρσούκης, μιλά για τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας και διαμονής της Εθνικής Ομάδας και δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τους Έλληνες επισκέπτες και φιλάθλους.

Η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει για τη Νότια Αφρική μια εβδομάδα πριν από την ένταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις 6 Ιουνίου θα βρίσκεται στο Durban, το οποίο έχει επιλέξει ο Otto Rehagel, κυρίως λόγω του κλίματος και του υψόμετρου. Η συγκεκριμένη πόλη είναι στο επίπεδο της θάλασσας. Η επιλογή είναι σωστή, αφού το πρώτο παιχνίδι θα δοθεί στο παραθαλάσσιο Port Elizabeth και γι'αυτό φαντάζομαι επιλέχτηκε το Durban, λέει ο κ. Βουρσούκης.



"Η εθνική ομάδα, την παραμονή κάθε αγώνα, θα πετάει από Durban προς τον προορισμό της με πτήσεις ειδικά ναυλωμένες που έχουμε ετοιμάσει εμείς. Θα διανυκτερεύει σε ξενοδοχείο κοντά στο γήπεδο και αμέσως μετά τον αγώνα θα επιστρέφει ξανά στο Durban. Το πρόγραμμα έχει οργανωθεί, έτσι ώστε πάντα να υπάρχει στη διάθεση της ομάδας γήπεδο για να προπονείται, καθώς το Bloemfontein (όπου θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία), αλλά κυρίως το Poloquane δεν προσφέρουν μεγάλες ανέσεις. Ειδικά το δεύτερο, δύο ξενοδοχεία έχει όλα και όλα. Απέχει 3 ώρες από το Johannesburg, γύρω στις 3 ώρες και είναι κοντά στη Ζιμπάμπουε".

Ο κ. Βουρσούκης, μιλώντας για το Johannesburg, αναφέρει: "Οι ομογενείς βρίσκονται κυρίως στο Johannesburg. Εκεί χτυπά η καρδιά της ελληνικής κοινότητας. Υπάρχουν βέβαια πολλοί Έλληνες και στο Cape Town. Σε ένα προάστειο του Johannesburg, το BendfordView, έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι Έλληνες. Όλα τα σπίτια βρίσκονται δίπλα δίπλα, σε πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών, γνωστά ως clusters. Εκεί υπάρχει και ελληνικό σχολείο. Υπάρχει ασφάλεια και σε αυτήν την περιοχή έχουμε κλείσει δωμάτια για να φιλοξενηθούν οι χορηγοί, οι VIP και οι φίλαθλοί μας. Το συγκεκριμένο προάστειο έχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο και το αεροδρόμιο.

Η μεγάλη επιτυχία του 2004 ωθεί πολλούς ώστε να προνοούν από τώρα για εισιτήρια, ασχέτως αν η ελληνική ομάδα προκριθεί από τον όμιλό της και παρατείνει την παραμονή της στη Νότιο Αφρική. Κάποιοι έχουν κλείσει από τώρα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου. "Υπάρχουν Ελληνες που έχουν κλείσει εισιτήρια από τον πρώτο μας αγώνα έως και τον τελικό", λέει ο κ. Βουρσούκης. "Απ'όσο γνωρίζω, πρόκειται για ένα σύνολο 40-50 ατόμων".

Όσον αφορά στα εισιτήρια των ελληνικών αγώνων, τονίζει: "Η τιμή για ένα εισιτήριο ξεκινά από 120-150 ευρώ. Η εταιρεία μας διαχειρίζεται αποκλειστικά όλα τα εισιτήρια που διατίθενται μέσω της ΕΠΟ και ουσιαστικά αφορούν στην ελληνική κερκίδα. Ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς η διάθεση εισιτηρίων μέσω του Διαδικτύου είτε μέσω άλλων ταξιδιωτικών γραφείων σε ΕΛλάδα και εξωτερικό δεν αφορούν στην ελληνική κερκίδα, αλλά εναλλακτικά σημεία του γηπέδου".

Ο κ. Βουρσούκης υπογραμμίζει πως το γραφείο του έχει προμηθευτεί 500 εισιτήρια για κάθε αγώνα και, αν αυτά διατεθούν, θα υπάρξουν και άλλα. Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες πακέτων με τη χαμηλότερη να κυμαίνεται στα 150 ευρώ, ενώ το Travel Plan διαθέτει εισιτήρια και για άλλους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο κ. Βουρσούκης προτείνει ένα πακέτο για όσους Ελληνες θέλουν να ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική το καλοκαίρι, προκειμένου να συνδυάσουν ποδόσφαιρο και τουρισμό σε αυτήν την όμορφη χώρα: "Έχουμε ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο αρχίζει από τις 12 Ιουνίου και θα βρίσκεται στη διάθεση του κόσμου έως και μια ημέρα πριν από τον πρώτο αγώνα της εθνικής Ελλάδας. Από τις 11 έως τις 24 Ιουνίου θα γίνονται πτήσεις ναυλωμένες απευθείας για το Johannesburg. Μπορεί κανείς να επιλέξει να επιλέξει πακέτο που να περιλαμβάνει έναν, δυο είτε και τρεις αγώνες. Σαφάρι, shopping, πτήσεις στο CapeTown και για τους αμιγώς φιλάθλους προσφέρουμε και πρόσβαση σε όλους τους αγώνες. Θα έχουμε οργανώσει διαμονή και στην Pretoria. Οι μετακινήσεις για το Bloemfontein και το Poloquane θα γίνουν οδικώς, αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές. Έχουμε εξασφαλίσει ειδική εξουσιοδότηση από τη FIFA για τις μετακινήσεις μας. Από τις 11 έως τις 29 Ιουνίου, μέχρι και τη φάση των 16 δηλαδή θα γίνονται αγώνες κάθε μέρα και αξίζει να απολαύσετε αυτό το Μουντιάλ από κοντά".



Χρήσιμες πληροφορίες

Ο κ. Βουρσούκης δίνει μερικές πολύτιμες πληροφορίες για τον Έλληνα επισκέπτη του Μουντιάλ 2010 της Ν. Αφρικής: "Το κόστος ζωής είναι εντυπωσιακά φθηνότερο από την Ελλάδα. Με μια πρώτη εκτίμηση, η αναλογία είναι 1 προς 3. Το φαγητό πάλιστο Johannesburg είναι τρεις φορές φθηνότερο και ποιοτικό. Οι πολυάριθμοι Έλληνες στη Νότια Αφρική έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με τη γαστρονομία. Στο Johannesburgg υπάρχουν 4-5 καλά ελληνικά εστιατόρια. Βέβαια, ο Έλληνας επισκέπτης της πόλης δε θα πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσει τα περίφημα πιάτα μοσχαρίσιου κρέατος, που είναι διάσημα ανά την υφήλιο. Τέλος, μια καλή πρόταση είναι και το αφρικανικό τοπικό φαγητό που συναντάμε ανά τον κόσμο. Όσον αφορά στη διασκέδαση, το Johannesbur διαθέτει 2-3 καλά μαγαζιά ελληνικής φιλοσοφίας και ο κόσμος μπορεί να διασκεδάσει με ασφάλεια. Εμείς θα διοργανώσουμε και κάποια πάρτι στα ξενοδοχεία, όπου θα συγκεντρωθεί ο περισσότερος κόσμος, πάντα σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα".

Ένα μεγάλο θέμα είναι η ασφάλεια. "Στην αρχή και εγώ ήμουν τρομοκρατημένος με την προοπτική αυτού του ταξιδιού. Ουσιαστικά,, οι όποιοι κίνδυνοι εστιάζονται στο παλιό κέντρο της πόλης, το downtown. Όταν έπεσε το καθεστώς του Απαρτχάιντ το 1993, όλοι οι άστεγοι και φτωχοί μαύροι συσσωρεύτηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ προστέθηκαν ιθαγενείς και λοιπές μειονότητες. Αμέσως μετά δημιουργήθηκε το νέο κέντρο της πόλης, το περίφημο Sandton City».

Το νοτιοαφρικανικό νόμισμα είναι το ραντ, που αντιστοιχεί σε 0,1 ευρώ (10 ραντ = 1 ευρώ). Το Travel Plan θα προμηθεύσει συνάλλαγμα τους επισκέπτες, καθώς οι τοπικές τράπεζες εκεί κρατούν μεγάλη προμήθεια.

"Ο Ιούνιος είναι η καταλληλότερη εποχή για να ταξιδέψεις και να δεις ποδόσφαιρο, μολονότι είναι χειμώνας στη Ν. Αφρική. Το κλίμα στην ενδοχώρα είναι σχετικά ήπιο και βρέχει σπάνια και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 10-15 βαθμούς", καταλήγει ο κ. Βουρσούκης.



http://www.traveldailynews.gr

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 15, 2010, 14:58:57 μμ »
FIFA: 500.000 εισιτήρια του Παγκοσμίου κυπέλου απούλητα

Οι υπεύθυνοι του Παγκοσμίου κυπέλου έχουν στη διάθεση τους 500.000 εισητήρια απούλητα με το τουρνουά να είναι μόλις δύο μήνες μακρυά...

Ούτε καν ο τελικός δεν είναι sold out,πόσο μάλλον τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Τώρα απεγνωσμένοι οι υπεύθυνοι της FIFA ελπίζουν μόνο να πουλήσουν τα εισητήρια στα εκδοτήρια της Ν.Αφρικής.

Η FIFA είχε βιαστεί να ανακοινώσει ότι ο τελικός της 11ης Ιουλίου στο χωρηκότητας 95.000 θέσεων Soccer City stadium του Γιοχάνεσμπουργκ είναι sold out,ωστόσο χθες οι διοργανωτές διέθεσαν προς πώληση ένα πακέτο 300 απούλητων εισητηρίων για τη μεγαλύτερη αναμφίβολα ποδοσφαιρική συνάντηση.

Θυμίζουμε ότι στην αντίστοιχη επόχη πριν από τέσσερα χρόνια στην Γερμανία όλα τα εισητήρια είχαν εξαντληθεί.

http://kafeneiaka.blogspot.com/


Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 30498
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 19, 2010, 17:37:10 μμ »