Αποστολέας Θέμα: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού  (Αναγνώστηκε 847 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« στις: Οκτώβριος 03, 2009, 09:00:38 πμ »
    
Crash test για τα τουριστικά γραφεία της χώρας το 2009

-Ζημιογόνο  το 22,2% των επιχειρήσεων. Ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών επιδόσεων πολλών επιχειρήσεων.

-Τα 25 πιο κερδοφόρα ταξιδιωτικά γραφεία απορρόφησαν το 98% των συνολικών κερδών του κλάδου. Ο  κλάδος  οδηγείται σε ραγδαία ανακατανομή μεριδίων με τη συγκέντρωση δυνάμεων και το κλείσιμο ζημιογόνων επιχειρήσεων.

-Το internet καλπάζει στην τουριστική βιομηχανία. Αλματώδης ανάπτυξη  και της κρουαζιέρας.

Καταστροφικές οι συνέπειες της κρίσης για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των αεροπορικών εισιτηρίων.

Το 22,2% των μεγαλυτέρων (βάσει τζίρου) ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων της χώρας εμφάνισε ζημιές κατά την τελευταία δημοσιευμένη χρήση (2008). Το αποκαλυπτικό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από μεγάλη πανελλαδική έρευνα της STAT BANK στα 203 μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τις 203 σημαντικότερες επιχειρήσεις του κλάδου, οι 157 παρουσίασαν κέρδη ενώ οι 45 εμφάνισαν ζημιές. Οι τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στη διεθνή τουριστική βιομηχανία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση επηρεάζει τον τουριστικό κλάδο, που μετράει ήδη σημαντικές απώλειες.

Ειδικότερα, από το δείγμα της έρευνας της STAT BANK:

Ενώ στην χρήση του 2007 οι εταιρίες που είχαν εμφανίσει βελτίωση των οικονομικών τους επιδόσεων ήταν 120 και οι εταιρίες που είχαν παρουσιάσει επιδείνωση των επιδόσεών τους ήταν 80, στη χρήση του 2008 η εικόνα είναι αντίστροφη:

-Μόλις 83 εταιρίες εμφάνισαν σχετική ή απόλυτη βελτίωση των οικονομικών τους επιδόσεων. Συγκεκριμένα, 22 εταιρείες μετέτρεψαν τις ζημιές σε κέρδη, 51 παρουσίασαν αύξηση κερδών και 10 είχαν μείωση ζημιών

-119 επιχειρήσεις παρουσίασαν σχετική ή απόλυτη επιδείνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Ειδικότερα, 84 εμφάνισαν μείωση κερδών, 20 μετέτρεψαν την κερδοφορία σε ζημιογόνο δράση και 15 παρουσίασαν αύξηση ζημιών

Συνολικά, το 2008 οι 203 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου εμφάνισαν μέση αύξηση του κύκλου εργασιών τους περίπου κατά  8,8% (έναντι αύξησης 12% το 2007), για να φτάσουν το 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντιστοίχως, το 2008 η συνολική κερδοφορία των «203» μειώθηκε κατά 20% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 23 εκατομμυρίων ευρώ. Αποκαλυπτικό της επιδείνωσης της πορείας των οικονομικών αποτελεσμάτων των ταξιδιωτικών γραφείων είναι το γεγονός ότι ένα χρόνο πριν – το 2007 – η συνολική κερδοφορία των 203 «έτρεχε» με ρυθμό αύξησης 20%  έχοντα διαμορφωθεί στο επίπεδο των  28 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια  - όπως άλλωστε συνέβη το 2006 και το 2007  - συνέχισε την πορεία επιδείνωσης και κατά το 2008. Έτσι, ενώ τα συνολικά ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 12,2% οι συνολικές τους υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 14,3%. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι ενώ τα συνολικά ίδια κεφάλαια ήταν περίπου 138 εκατομμύρια ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις εκτινάχθηκαν στα 551 εκατομμύρια ευρώ, μία σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια προβληματική.

Ας επιχειρήσουμε, όμως, να «φωτογραφήσουμε» την πορεία ορισμένων εκ των πλέον κερδοφόρων και αντιστοίχως των πλέον ζημιογόνων επιχειρήσεων του κλάδου.

Μεταξύ των πλέον κερδοφόρων ταξιδιωτικών γραφείων και οργανισμών συμπεριλαμβάνονται οι: TUI Hellas, Μάνεσσης Ανδρέας, Siva Travel AE,  Βουκουβαλίδης ΑΕ (V Tours), Β. Σακελλάρης ΑΕ (TourGreece), Ακτίνα ΑΕ,  Griffin Travel Marine, GS Travel ΑΕ, Le Grand Travel Bureau AE, Ελλάς Τουριστικές Υπηρεσίες ΑΕ, Αμφιτρύων, Aktina International,  Goldair Γκολέμης, AFEA Travel & Tourism AE, RCI Hellas, Ελληνο-Δανική  Τουριστική  (Esser Travel), Altair Ταξιδιωτικοί Πράκτορες και Kronos Holidays.

Αντιθέτως μεταξύ αυτών που εμφάνισαν τις μεγαλύτερες ζημιές είναι και τα γραφεία Kreta AE, Youtravel.com, Παλλάς Μανώλης ΑΕ, Rodos Tours Traveland Κρήτη ΑΕ, Γενιατάκης Μ. ΑΕ, Attica Premium, AE Ζορπίδης ΑΕ, Summerland Travel Αφοί Βλατάκη και Monogram Travel

* H επιχείρηση youtravel.com,  που ελέγχεται από τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Κεντ, κατέκτησε την πρώτη θέση στον κατάλογο των εταιριών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Το 2008 η εν λόγω εταιρεία που έχει έντονη παρουσία στο διαδίκτυο εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξεως των 99 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 47 εκατομμυρίων το 2007. Είναι ενδιαφέρον ότι ι επιχείρηση δραστηριοποιείται μόλις 2 χρόνια στην Ελλάδα ενώ στον ίδιο όμιλο ασκείται και αντίστοιχη δραστηριότητα στην αγγλική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση υποστηρίζεται κεφαλαιακά από την Barclays.

Το 2008 η επιχείρηση εμφάνισε ζημιές 939,6 χιλιάδες ευρώ έναντι 1,1 εκ. ευρώ το 2007 γεγονός που υποχρέωσε τους μετόχους της να προβούν σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2 εκατομμύρια ευρώ. Στην πραγματικότητα ο όμιλος youtravel.com αποτελεί ένα κερδοφόρο συγκρότημα αφού από κοινού με την αγγλική εταιρία το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζει μια κερδοφορία της τάξεως του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Συνολικά στον όμιλος απασχολούνται 115 άτομα από τα οποία τα 58 είναι στην Ελλάδα.

«Διακινούμε πάνω από 600 χιλιάδες τουρίστες σε όλη τη Μεσόγειο και τη Καραϊβική» ανέφερε προς το Travel Times ο κ. Κέντ προσθέτοντας «το 75% των πελατών μας είναι από την Αγγλία ενώ το υπόλοιπο 25% είναι από τη Γερμανία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γαλλία. Το 2009 έχουμε μία αύξηση 10% στον τζίρο της επιχείρησης, που αφορά μόνον  κρατήσεις σε ξενοδοχεία και δεν έχει καθόλου αεροπορικά εισιτήρια»

* Την δεύτερη θεση από άποψη τζίρου και την  πρώτη θέση από άποψη καθαρών κερδών κατέλαβε η TUI Hellas, η οποία διευθύνεται  από τον κ. Ν. Παπαθανάση. Η εν λόγω επιχείρηση, που ανήκει στον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό της Ευρώπης – την TUI – εμφάνισε υποχώρηση του τζίρου της 9% που διαμορφώθηκε στα 73,2 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια, όμως, στιγμή, παρουσίασε μεγάλη αύξηση κερδών 34,5% που έφτασαν στο επίπεδο των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ. Το συντριπτικό τμήμα των κερδών της εταιρίας οφείλονται στον εισερχόμενο τουρισμό ενώ το υπόλοιπο αφορά άλλες δραστηριότητες όπως incentives, υπηρεσίες αεροδρομίου και εξυπηρέτηση μικρότερων tour operators εκτός ομίλου TUI.

* Στη τρίτη θέση βρέθηκε η Eurostar-Travel Plan, που πλέον διευθύνεται από τον κ. Γεώργιο Δασκαλάκη. Ας σημειωθεί ότι το 49% των μετοχών της Eurostar ελέγχεται από την εταιρία Express Holidays συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη.  Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης μειώθηκε κατά 14% για να φτάσει τα 38,1 εκατομμύρια ευρώ. Αντιστοίχως, η καθαρή κερδοφορία της επιχείρησης εμφάνισε θεαματική καθίζηση για  να φτάσει τα 228,6 χιλιάδες ευρώ.

Η Eurostar SA - Travel Plan, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ελληνικών  συμφερόντων τουριστικό οργανισμό, εμφάνισε σοβαρές απώλειες κατά το 2008. «Ο αφρός της κερδοφορίας μας είναι τα Χριστούγεννα» λέει προς το Travel Times o επί πολλά χρόνια υποδιευθυντής του Travel Plan κ. Χρήστος Χριστοδουλάκης προσθέτοντας «σημαντικό κομμάτι αυτής της κερδοφορίας χάθηκε το παρελθόν έτος εξαιτίας της κρίσης. Ανάλογη είναι η πορεία και κατά το 2009 πράγμα που δεν μας επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία και για το τρέχον έτος»

* Στην 4η θέση από άποψη τζίρου και στην 11η από άποψη κερδών βρέθηκε η Αμφιτρύων ΑΕ η οποία μάλιστα διατήρησε τις δυνάμεις της  από άποψη κύκλου εργασιών ενώ εμφάνισε απώλειες 21% σε επίπεδο κεροδοφορίας. Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία είναι μέλος του Amphitrion Group που αποτελείται από 5 εταιρείες. Πρόκειται για τις Amphitrion Holidays, Amphitrion Air Services, Amphitrion Promotions, Amphitrion Synodos Management Group και AC&C. Ο συγκεκριμένος όμιλος, που ήδη μετρά 36 χρόνια ζωής,  αποτελεί έναν από τις ηγετικές δυνάμεις της τουριστικής βιομηχανίας.

* Οι επιχειρήσεις Μεριντιάν και Le grand Travel Bureau βρέθηκαν στις επόμενες θέσεις του καταλόγου των επιχειρήσεων με τον μεγαλύτερο τζίρο. Η Μεριντιάν εμφάνισε αύξηση πωλήσεων και μείωση κερδών ενώ η Le Grand Travel Bureau μετέτρεψε τις ζημιές σε κέρδη. Η Le Grand Travel Bureauδιευθύνεται από την κυρία Φωτούλα Σαπουνάκη. Η εν λόγω επιχείρηση ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1985 στο Ηράκλειο Κρήτης ως γραφείο εισερχόμενου τουρισμού. Σήμερα εξυπηρετεί περίπου 55 χιλιάδες άτομα ενώ στην τελευταία της χρήση εμφάνισε μια αύξηση τζίρου 32%.

* Αισθητές απώλειες σημείωσε  η επιχείρηση Ζορπίδης. Η 34χρονη βορειοελλαδίτικη επιχείρηση που ελέγχεται και διευθύνεται από τον κ. Μιχάλη Ζορπίδη  αν και εμφάνισε ελαφρά αύξηση πωλήσεων 6% (υπερέβησαν τα 28 εκατομμύρια ευρώ), εμφάνισε ζημιές από κέρδη την προηγούμενη χρήση.

* Το Manessis Tour Operator, που ιδρύθηκε το 1988, έγινε γνωστό ως ένα εκ των καλύτερων διοργανωτών ταξιδιών στην Ελλάδα αποσπώντας – μεταξύ άλλων - το πρώτο βραβείο TTG και πέρυσι στη Philoxenia το πρώτο βραβείο της καλύτερης εμφάνισης ταξιδιωτικού γραφείου.  Η επιχείρηση εμφάνισε ιδιαίτερα θετική πορεία κατά την τελευταία της χρήση (2008), γεγονός που την ανέδειξε στην δεύτερη πιο κερδοφόρα εταιρία του κλάδου.. Συγκεκριμένα, παρουσίασε αύξηση τζίρου της τάξης του 20% για να προσεγγίσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ και αύξηση κερδοφορίας 15% για να υπερβεί κατά τι το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Εδραιωμένος πια ως ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της χώρας, το Manessis έχει μόνιμες συνεργασίες με μεγάλες αεροπορικές - ακτοπλοϊκές εταιρείες και σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εταιρίες κρουαζιερόπλοιων. Τα τελευταία χρόνια εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερα από  50 χιλιάδες άτομα.

http://www.traveltimes.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2009, 14:36:13 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος xenia

 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 1178
 • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 09:29:37 πμ »
Δεν πειραζει...εχασαν κι αυτοι μια χρονια...απο τα κερδισμενα!! :mocking:

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 18:48:10 μμ »

-Τα 25 πιο κερδοφόρα ταξιδιωτικά γραφεία απορρόφησαν το 98% των συνολικών κερδών του κλάδου. Ο  κλάδος  οδηγείται σε ραγδαία ανακατανομή μεριδίων με τη συγκέντρωση δυνάμεων και το κλείσιμο ζημιογόνων επιχειρήσεων.


Ριξτε μια ματια...ειναι τρελλο αυτο που συμβαινει!!
Το 98% των κερδων σε 25 πρακτορεια απο τα εκατονταδες...ισως χιλιαδες σε ολη την Ελλαδα...θα ελεγα!! :chok:

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 03, 2009, 04:58:43 πμ »
Συνένωση δυνάμεων και κοινή φωνή των Τουριστικών Γραφείων
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε άριστο κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η κοινή ανοιχτή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των  Συνδέσμων ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), HAPCO (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων), ΠΕΤΑΓΑ (Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών) καιEΤΓΜ-Θ (Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης), το Σαββάτο 31 Οκτωβρίου στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα βασικά κοινά κρίσιμα προβλήματα του κλάδου των Τουριστικών Γραφείων και τα μέλη των τεσσάρων Διοικητικών Συμβουλίων κατέγραψαν θέσεις - προτάσεις που θα υποβληθούν συντεταγμένα στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρχει ένας συνεχής ανοιχτός διάλογος και να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των Τουριστικών Γραφείων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η ενότητα του κλάδου μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να προσφέρει. Την ανοιχτή συνεδρίαση παρακολούθησαν μέλη των συνδέσμων, τα οποία έθεσαν τους προβληματισμούς τους, αλλά και ενημερώθηκαν για τους κοινούς στόχους των φορέων.

http://www.traveldailynews.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 18, 2009, 14:35:29 μμ »
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τα τουριστικά γραφεία

Αντιμέτωποι με την κρίση αλλά και με μια σειρά «προκλήσεων» λόγω των νέων τεχνολογιών βρίσκονται οι επαγγελματίες του χώρου των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα «λουκέτα» στον κλάδο στις αρχές του 2010 θα φτάσουν τα 300 σε όλη τη χώρα.


Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και το καλοκαίρι, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια και διακοπές, η κίνηση των ταξιδιωτικών γραφείων σε όλη την Ελλάδα μειώθηκε από 35% μέχρι και 50%, ενώ τα πακέτα για την αργία της 28ης Οκτωβρίου έμειναν σχεδόν απούλητα.
 
Παράλληλα η απώλεια προμηθειών από την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων, η ενίσχυση της παρουσίας του Ιντερνετ στο απευθείας κλείσιμο εισιτηρίων και καταλυμάτων από τους καταναλωτές, η συγκέντρωση δυνάμεων, με το κλείσιμο κάποιων τουριστικών γραφείων και την ισχυροποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου αλλάζει τον χάρτη του κλάδου.
 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ένα ποσοστό γύρω στο 3% με 4% ετησίως στο σύνολο των περίπου 4.000 γραφείων στην Ελλάδα, βάζει «λουκέτο», συγχωνεύεται ή εξαγοράζεται από μεγάλους ομίλους του εξωτερικού.
 
http://www.t-p.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 01, 2009, 04:57:06 πμ »
Νέο σήμα μέλους για τα γραφεία-μέλη του ΗΑΤΤΑ


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τα μέλη του είναι  τουριστικά γραφεία που απαραιτήτως πληρούν τις προδιαγραφές υψηλών ποιοτικών υπηρεσιών. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να εγγραφούν στη λίστα μελών του Συνδέσμου. Για το 2010 ο ΗΑΤΤΑ άλλαξε το "σήμα μέλους". Από τον Ιανουάριο, για το ασφαλές και σίγουρο ταξίδι όλων των ταξιδιωτών, καλό θα έιναι οι τελευταίοι να ψάχνουν για αυτό το σήμα. Ο HATTA διαβεβαιώνει ότι αποτελεί εγγύηση ότι θα ταξιδέψουν με σιγουριά και θα επιστρέψουν με ασφάλεια.

http://www.traveldailynews.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 15:56:20 μμ »
ΗΑΤΤΑ: Ταξίδια γνωριμίας για νέες προτάσεις
 
Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) αναζητά επίμονα τρόπους διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς, τόσο της εγχώριας όσο και του εξωτερικού. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να γνωρίσουν οι ταξιδιώτες νέους προορισμούς, είναι τα ταξίδια γνωριμίας, ή κοινώς fam-trips, τα οποία διοργανώνει εδώ και χρόνια ο ΗΑΤΤΑ για τα μέλη του –τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας.

Στο ιστορικό του ο ΗΑΤΤΑ έχει διοργανώσει fam-trips μεταξύ άλλων στο Αζερμπαϊτζάν, στη Βουλγαρία, στην Αίγυπτο, στην Ινδία, στην Τουρκία - αλλά και στη Νάξο, στη Δράμα, στην Κρήτη, στην Αρκαδία, στις Σέρρες, στον Πόρο, στην Κεφαλονιά, στην Ξάνθη… Μέσα στο 2010 το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί και με περισσότερες περιοχές – αρχής γενομένης από την Θράκη, 15-17 Ιανουαρίου.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων ταξιδεύουν σε προορισμούς επιλεγμένους, αναζητούν νέες συνεργασίες με τοπικούς παράγοντες – καθώς τα ταξίδια αυτά πάντα συνδυάζονται με επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β – γνωρίζουν λιγότερο γνωστά ή νέα αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος και κατόπιν είναι σε θέση να προτείνουν στους ταξιδιώτες νέες προτάσεις για κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών.
 
http://www.traveltimes.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 00:17:12 πμ »
Επίσκεψη τουριστικών γραφείων στη Θράκη
 
Mε επιτυχία διοργανώθηκε από τον ΗΑΤΤΑ, ταξίδι γνωριμίας εκπροσώπων τουριστικών γραφείων στη Θράκη. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε  το διάστημα 15-17 Ιανουαρίου, και εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΗΑΤΤΑ για την προβολή και τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Ο HATTA είναι εταίρος μαζί με τις 11 νομαρχίες της περιοχής και την ΑΝΚΟ, στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού «Εγνατία Τουρισμός», με σκοπό την ανάπτυξη των περιοχών της Εγνατίας Οδού. Τα τουριστικά γραφεία–μέλη του ΗΑΤΤΑ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα τους Νομούς Ξάνθης και του Έβρου.

Στα πλαίσια του ταξιδιού γνωριμίας, τα μέλη του ΗΑΤΤΑ συμμετείχαν στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο "Οδικός Χάρτης για την Ξάνθη του 2010", που οργάνωσε η Νομαρχία Ξάνθης και στο οποίο ήταν εισηγητής ο Γενικός Γραμματέας του ΗΑΤΤΑ κ. Μάριος Καμμένος.

Τις εκδηλώσεις του ταξιδιού, τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γιώργος Παυλίδης, νομάρχης Ξάνθης, η κα Ευτέρπη Στάντζιου, αντινομάρχης Ξάνθης, ο κ. Παναγιώτης Ατζανός, αντινομάρχης Έβρου, ο κ. Γεώργιος Ούστογλου, δήμαρχος Φερών και λοιποί τοπικοί παράγοντες.

Μία από τις δραστηριότητες του ΗΑΤΤΑ είναι τα ταξίδια γνωριμίας (fam trips), μέσα από τα οποία δίνεται η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να γνωρίσουν έναν τόπο και τους επαγγελματίες του, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες επαγγελματικές γνωριμίες και συνεργασίες. Μέσα στο 2010 θα ακολουθήσουν και άλλα ταξίδια γνωριμίας, τόσο σε περιοχές της Εγνατίας Οδού, όσο και σε άλλους προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Χορηγοί και υποστηρικτές του συγκεκριμένου famtripήταν η AegeanAirlines, το ThrakiPalace–Hotel& ConferenceCenter, οι Νομαρχίες Έβρου και Ξάνθης, ο Δήμος Φερών, καθώς και το τουριστικό γραφείο LeonTours.

http://www.traveldailynews.gr 

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 23, 2010, 08:03:04 πμ »
HATTA: Ο αποκλεισμός της χώρας πλήττει τον τουρισμό
 
Ο ελληνικός τουρισμός πλήττεται άλλη μια φορά από τον αποκλεισμό των οδικών αρτηριών της χώρας που έχουν προκαλέσει οι αγροτικές  κινητοποιήσεις. "Πέραν των καθημερινών πρακτικών προβλημάτων πλήττεται η εικόνα της χώρας μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Ήδη έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ανωμαλίες και ακυρώσεις δρομολογίων, εκδρομικών προγραμμάτων σχολικών μετακινήσεων κ.λπ. Κάθε μέρα νέες ακυρώσεις κρατήσεων έρχονται από το εξωτερικό", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο HATTA.

"Μετά την εξαιρετικά δύσκολη τουριστική χρονιά που αντιμετωπίσαμε το 2009, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ελληνικός τουρισμός (αφίξεις την περίοδο Ιαν-Νοεμ 2009) κατά 7,8 % και οι συναλλαγματικές εισπράξεις (την περίοδο Ιαν-Οκτ 2009), 11,4%, είναι ανάγκη να καταβληθεί εθνική προσπάθεια για αντιστροφή των δυσμενών μεγεθών και ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

Το δικαίωμα ενός κλάδου σε κινητοποιήσεις είναι απόλυτα σεβαστό, θα πρέπει όμως να υπάρχει ανάλογος σεβασμός και στους άλλους παραγωγικούς κλάδους".

http://www.traveldailynews.gr

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30840
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Τουριστικά γραφεία εσωτερικού
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 04, 2010, 13:47:16 μμ »
ΣΤΕΚ: Χρεοκοπίες Οργανωτών Ταξιδίων έρχονται να προστεθούν στα προβλήματα των ξενοδόχων

Έντονα προβληματισμένοι παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό οι ξενοδόχοι όχι μόνο λόγω των πρωτόγνωρων μειώσεων που παρουσιάζονται στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις αλλά και λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων οφειλόμενων πληρωμών από Οργανωτές Ταξιδίων (Ο.Τ.). Η έντονη ανησυχία των ξενοδόχων για έγκαιρη είσπραξη των εν λόγω οφειλών κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη λόγω και των αυξημένων κινδύνων χρεοκοπίας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ο.Τ., εξαιτίας της παρατεταμένης διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ξενοδοχεία δεν έχουν εισπράξει δεδουλευμένα, παρά την πάροδο πολλών μηνών από την προθεσμία που ορίζεται στα συμβόλαια που έχουν συνομολογηθεί με τους Ο.Τ. Υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις κατά τις οποίες με τη δικαιολογία της εξαγοράς μιας εταιρείας, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία να μην αναλαμβάνει τις οφειλές της αγορασθείσας εταιρείας, με σίγουρο τον κίνδυνο οι ξενοδόχοι να μην εισπράξουν ποτέ τα δεδουλευμένα. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ο.Τ. Zeus Travel που διοχέτευε σημαντικό αριθμό τουριστών από τη μεγάλης σημασίας αγορά της Ρωσίας, ο οποίος έχει ήδη αναστείλει τις εργασίες του και την αποπληρωμή των οφειλών του προς τους κύπριους ξενοδόχους ύψους €4.5 εκατ.
 
Τούτο είναι ένα μόνο παράδειγμα αφερεγγυότητας Ο.Τ. που έρχεται να προστεθεί και σε άλλα που έχουν παρουσιασθεί κατά τα τελευταία δύο τουλάχιστο χρόνια ενώ ο κίνδυνος είναι πια ορατός να προστεθούν κι’ άλλα πολλά στο άμεσο μέλλον.
 
Με στόχο την ελαχιστοποίηση τέτοιων κινδύνων, ο ΣΤΕΚ έχει γραπτώς υποβάλει εισήγηση προς τον Υπουργό Τουρισμού καθώς και προς τον Πρόεδρο του ΚΟΤ όταν συνομολογούνται συμβόλαια μεταξύ του Οργανισμού και των Ο.Τ., να τίθεται όρος όπως ο Οργανισμός προειδοποιεί και ακολούθως να μπορεί να τερματίζει, κατόπιν υποβολής πλήρως δικαιολογημένων παραπόνων από ξενοδοχεία, οποιασδήποτε μορφής στήριξη προς Ο.Τ., οι οποίοι αποδεδειγμένα καθυστερούν να ξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους για περίοδο πέραν των 60 ημερών από την ημερομηνία που ορίζουν τα διμερή συμβόλαια.
 
Αναμένεται ότι τόσο ο Υπουργός Τουρισμού όσο και ο Πρόεδρος του ΚΟΤ θα υιοθετήσουν την εισήγηση του ΣΤΕΚ ώστε να υπάρχει μια πιο στοχευμένη στήριξη φερέγγυων και αξιόπιστων Ο.Τ. διασφαλίζοντας έτσι, στο μέτρο του δυνατού, τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και της Οικονομίας.

http://www.t-p.gr