Αποστολέας Θέμα: Αεροπορικά νέα  (Αναγνώστηκε 43827 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28181
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Αεροπορικά νέα
« Απάντηση #200 στις: Οκτώβριος 20, 2018, 07:59:55 πμ »
Νέες πτήσεις από το εξωτερικό στα Ιόνια νησιά για το 2019

Όπως μας ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, εκτός από τις  πολύπλευρες δράσεις και ενέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα η τουριστική ζήτηση, η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες πραγματώνει και σηματοδοτεί την συνεχή άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία “RYANAIR”,  έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί οκτώ πτήσεις την εβδομάδα επί πλέον, οι οποίες αρχίζουν από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Για την Κέρκυρα έχουν ήδη ανακοινωθεί νέες πτήσεις  από τα αεροδρόμια Λονδίνου (SouthEnd), Μπολόνια και Λίβερπουλ  (συνολικά έξη πτήσεις), ενώ χθες ανακοινώθηκαν άλλες δύο πτήσεις ανά εβδομάδα (Τετάρτη και Σάββατο) για την Κεφαλονιά από Βερολίνο (Tegel), από 03 Απριλίου έως 26 Οκτωβρίου.

Όλες οι παραπάνω πτήσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε επτάμηνη βάση, αλλά επί πλέον παρέχουν την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες (και όχι μόνον) να ταξιδεύουν από τον τόπο τους στο εξωτερικό σε χαμηλότερους αεροπορικούς ναύλους.

Επίσης  στο πλαίσιο της συνεργασίας της Π.Ι.Ν με την  αεροπορική εταιρεία “BRITISH AIRWAYS”, ανακοινώθηκαν δύο  νέες συνδέσεις  την εβδομάδα  από Λονδίνο (Heathrow) με Άκτιο από 29 Μαΐου έως 29 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη και Κυριακή).

Αυτό θα συμβάλλει στην μείωση του  ελλείμματος  αεροπορικών θέσεων από την Μεγάλη Βρετανία το οποίο παρουσιάστηκε μετά την αναστολή πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας “Monarch Airlines” το 2017.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η σύνδεση του Ακτίου με το Ανόβερο από την αεροπορική εταιρεία “CONDOR” από 21 Μαΐου έως 08 Οκτωβρίου (κάθε Τρίτη).

Τα παραπάνω, τονίζει, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, εδραιώνουν την πεποίθηση για μια ακόμα καλλίτερη ποσοτικά και ποιοτικά τουριστική περίοδο το 2019, αλλά επιβραβεύουν τις δράσεις της Π.Ι.Ν για την περαιτέρω διείσδυση στη Γερμανική αγορά.

https://news.travelling.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28181
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Αεροπορικά νέα
« Απάντηση #201 στις: Οκτώβριος 30, 2018, 19:49:13 μμ »
Συζητήσεις για την έναρξη πτήσεων Αθήνα – Νέα Αγχίαλος

Συμφωνία για πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου στη Μαγνησία, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τους υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες για δράσεις όπως ο καταδυτικός τουρισμός, επιχειρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης, Γ. Μπουτίνα. Ο κ. Μπουτίνας δήλωσε ότι θα διευρυνθεί η συνεργασία με το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς στόχος της Περιφέρειας, είναι όσες εταιρείες κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, να έχουν μια γρήγορη ανταπόκριση προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ώστε οι υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες, να έρχονται πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι ο καταδυτικός τουρισμός είναι το «νούμερο 2», μετά το γκολφ, σε υψηλά οικονομικό επίπεδο τουρισμού. «Δημιουργώντας τα καταδυτικά πάρκα, πρέπει να έχουμε όλες τις υποδομές και αυτός που θέλει να κάνει καταδυτικό τουρισμό, πρέπει να έχει την υποδομή να φτάνει γρήγορα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κάνει όλες τις υποδομές και όλους τους αυτοκινητόδρομους, για να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει για κάποιους που θέλουν να κάνουν αεροπορική διασύνδεση να υπάρχουν πιο πολλές εσωτερικές αεροπορικές διασυνδέσεις», τόνισε. Επιπλέον, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν διερευνητικές επαφές Νοέμβριο – Δεκέμβριο, για τη δυνατότητα σύνδεσης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με την Αθήνα, αλλά «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που είναι αρμόδια». Πρόθεση του ίδιου είναι να μεταφέρει τη βούληση των φορέων του τουρισμού της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και της ευρύτερης κεντρικής Ελλάδας, στις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις εσωτερικού, μετά από συζητήσεις που προηγήθηκαν με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. «Δεν είναι μια ειλημμένη απόφαση η αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, αλλά μια προσπάθεια προσέγγισης», υπογράμμισε ο κ. Μπουτίνας.

https://etravelnews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 28181
 • Φύλο: Άντρας
  • facebook/dktravelchat
Απ: Αεροπορικά νέα
« Απάντηση #202 στις: Νοέμβριος 09, 2018, 12:17:48 μμ »
Ένα ακόμη neo Airbus!

Καθώς η Airbus συνεχίζει την ανανέωση των αεροσκαφών που παράγει με τεχνολογία τέταρτης γενιάς, πραγματοποίησε στην έδρα της την Τουλούζη, την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Airbus 330-800 neo. Το αεροσκάφος είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, περισσότερο οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμων και πιο μεγάλο από τον προκάτοχο του Α330-200. Επίσης προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην καμπίνα επιβατών.

Το A330neo που είναι για πτήσεις μακρινών αποστάσεων, θα παράγεται σε δύο τύπους: το A330-800 που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 257 επιβάτες και το A330-900 μέχρι 287 επιβάτες. Η πρώτη παράδοση του αναμένεται να γίνει μέσα στο 2019. Το A330-800 θα μπορεί να κάνει ταξίδια μέχρι 17 ώρες χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό σε καύσιμα.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/