Αποστολέας Θέμα: Σκόπελος – Το πευκόφυτο νησί  (Αναγνώστηκε 18629 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Vasilakis

• Newbie
  • *
Απ: Σκόπελος – Το πευκόφυτο νησί
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 20, 2008, 21:11:47 μμ »
Για να μένουμε και εντός θέματος,
στη Σκόπελο, εκτός από πεύκα και ελιές, καλλιεργούνται και τα νοστιμότατα  δαμάσκηνα...

Παράθεση

Η Σκόπελος φημίζεται για τα δαμάσκηνά της.Ξινά και γλυκά.Οι Σκοπελίτες τα καλλιεργούν ,τα αποξηραίνουν και τα χρησιμοποιούν όχι μόνο στα γλυκά τους αλλά και στα φαγητά τους Τα Σκοπελίτικα δαμάσκηνα είναι κακομούτσουνα πλην πεντανόστιμα .Προέρχονται δε από τρεις ποικιλίες 1. Αβγάτη που συνήθως γίνεται γλυκό κουταλιού 2. Ξινή, που μπαίνει στα φαγητά αντί λεμονιου 3. Αζανιά ,είναι γαλλική μαύρη ποικιλία που ευδοκίμησε στο νησί. Το σημαντικό είναι ότι η ξινή ποικιλία που είναι πιο ξανθιά σε χρώμα παραδοσιακά χρησιμοποιείται στις φακές αντί του ξιδιού με εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα μαύρα γλυκά δαμάσκηνα μαζί με τα ανοικτόχρωμα ξινά μαγειρεύονται μαζί με το ψάρι φούρνου με πατάτες και ντομάτα. Τα μαύρα στο χοιρινό. Από εκεί και πέρα μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας συνδυασμούς. Προσωπικά έφτιαξα με τη Ξινή ποικιλία αρνάκι με μελιτζάνες και το αποτέλεσμα ηταν εξαιρετικό.! Παραγωγοί Δήμου Σκοπέλου που μπορείτε να απευθυνθείτε: Ραντιστής Δημήτριος τηλ 24240'22521 Σκλάβος Ευστάθιος τηλ 24240 22081 Χριστίνη Ιουλία τηλ 24240 22895 Παραγωγοί Δήμου Γλώσσας Καρδαρά¦ς Γεώργιος τηλ. 24240 33981 Μπάλλας Παναγιώτης τηλ.24240 34142 Δεν συσκευάζονται,δεν τυποποιούντα και πωλούνται χύμα από τους παραγωγούς

Μαμαλάκης (web site) is speaking!  ;D

Πηγή:
http://www.eliasmamalakis.gr/agapimena_details.asp?agapimena_id=42

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 02, 2008, 14:12:53 μμ »
Πήγα διακοπές στη Σκόπελο στο τέλος Αύγουστου 2005. Ένας συνάδελφος είχε επισκεφθεί το νησί  και μου το πρότεινε. Επέλεξα το συγκεκριμένο νησί γιατί είναι κοντά και είχα μόνο μία εβδομάδα άδεια.  Στη διάρκεια του ταξιδιού απο τον Αγιο Κωνσταντίνο στη Σκόπελο μας συνόδευαν δελφίνια. Σχεδον όλοι οι επιβάτες είχαν μαζευτεί στο κατάτρωμα για να τα δούν. Το θεώρησα καλό οιωνό και ήμουν σίγουρη ότι θα περνούσαμε πολύ καλά.

Μολις φτασαμε πήγαμε για φαγητό στο Στάφυλο, οπου έμεινα με ανοιχτό το στόμα απο τη θέα, και επειτα ψάξαμε για δωμάτιο γιατί δεν είχαμε κλείσει νωρίτερα.  Ψάχνοντας φτάσαμε στο  Πάνορμο όπου βρήκαμε δωμάτιο στο ξενοδοχείο «ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ» (www.skopeloshotels.net/narkissos/gr.htm)  οπου όταν ο ιδιοκτήτης μας είπε τη τιμή νομιζα ότι θα μας έβαζε να κοιμηθούμε στη ταράτσα του σε ένα ντιβάνι. Το δωμάτιο μια χαρά, καθαρό και περιποιημένο και το βασικότερο...... 50 μέτρα απο τη παραλία του Πανορμου.
Για μένα μαζί με τις Μηλιές  και τη Καστάνη είναι οι καλύτερες  παραλιες του νησιού. Με ενθουσίασε το γεγονός ότι τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και η φύση πραγματικά οργίαζει. Παραλίες όπως ό Πανορμος, οι Μηλιές, η καστάνη, ο Άγνώντας, το Λιμνονάρι, η γλώσσα, ο Στάφυλος είναι πανέμορφες, καταπράσινες με υπεροχα διαφανα νερά. Πραγματικα δε πίστευα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ αυτό το νησί.

Εμεινα μία εβδομάδα όπως προανέφερα το μόνο που ήθελα να φάω ήταν ψάρι και θυμάμαι ότι δέν ήταν τόσο ακριβο, λόγο ότι η περιοχή εκει είναι άφθονη στα ψαρια και τα θαλασσινά.  Σίγουρα, οπως αναφέρει και η Ελίνα καλό είναι να αποφεύγετε τα εστιατόρια βιτρίνα γιατί σιγουρα θα τη πατήσετε θα φάτε όχι καλό φαγητό, θα το χρυσοπληρώσετε και δεν θα είναι οι αντιπροσωπευτικες γεύσεις του νησιού. Οσον άφορά τη Σκοπελίτικη τυρόπιτα κάθε πρωί ήταν η πρώτη σκέψη και η πρώτη γεύση της ημέρας.

Δυστυχώς δε πρόλαβα να κάνω τη μίνι εκδρομή με σκάφος στην Αλόννησο και στο Εθνικό Θαλλάσιο Πάρκο Σποράδων για τη προστασία της Μεσογειακής φώκιας. Σκεφτομαι όμως ότι είναι ένα πολύ καλός λόγος να ξαναπάω για διακοπες στο νησί και να συνδιάσω και λίγες μέρες διαμονή στην Αλοννησο.

Προτείνω ανεπιφύλακτα να οργανώσετε τις διακοπές σας στη Σκόπελο, ιδιαίτερα άν είστε άνθρωποι που τους άρεσει η θάλασσα και η φύση.

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 02, 2008, 15:36:38 μμ »

Δυστυχώς δε πρόλαβα να κάνω τη μίνι εκδρομή με σκάφος στην Αλόννησο και στο Εθνικό Θαλλάσιο Πάρκο Σποράδων για τη προστασία της Μεσογειακής φώκιας. Σκεφτομαι όμως ότι είναι ένα πολύ καλός λόγος να ξαναπάω για διακοπες στο νησί και να συνδιάσω και λίγες μέρες διαμονή στην Αλοννησο.

Εγώ έκανα αυτή τη μίνι εκδρομή, επισκέφτηκα την Μπλε Σπηλιά (το καταφύγιο της φώκιας) αλλά δυστυχώς δεν είδα καμία φώκια. Κρύβονται όταν ακούν θόρυβο.
Κρίμα που μερικοί σκοτώνουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος kiki

• Newbie
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 17, 2009, 18:49:17 μμ »
Εγώ θα πω για την ταινία "Mama Mia". Δεν ξέρω αν την έχει δει κανείς αλλά πιστεύω ότι μας μειώνει λίγο σαν εικόνα όπως για παράδειγμα τα παλιά αυτοκίνητα ή το καραβάκι που κουβαλούσε κασόνια μαζί με τουρίστες. Κατά τα άλλα η ταινία ήταν συμπαθητική (τα τραγούδια που παίζανε μου θυμήσανε τα παιδικά μου χρόνια).
Πάντως έγινε μεγάλος ντόρος το περσινό καλοκαίρι λόγω της ταινίας και το χειρότερο είναι ότι αυξήθηκαν πολύ οι τιμές.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 11, 2021, 21:16:45 μμ »
Έχοντας επισκεφθεί τη Σκόπελο για ένα 8ήμερο τέλος Αυγούστου 2021 θα υπερθεματίσω για την παραλία Καστάνη που προτάθηκε στο παρόν. Παρ’ όλο που η χρέωση του σετ (ομπρέλα + 2 ξαπλώστρες) ήταν στα 8 ευρώ έναντι 7 των άλλων (Στάφυλος, Μηλιά κλπ) αξίζει!
Εάν είστε εκεί πριν τις 9.30’ θα βρείτε παχιά σκιά για το αμάξι και θα εξυπηρετηθείτε αμέσως. Προτιμήστε στη δεύτερη σειρά για την ομπρέλα.

Αξίζει να επισκεφθείτε ένα πρωινό το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη πάνω στο βράχο.  :good:

Για φαγητό προτείνω την ταβέρνα του Μανώλη στο Νέο Κλήμα. Πήγα δυο φορές και έμεινα ευχαριστημένος.   :food:
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 11, 2021, 21:24:09 μμ by McElk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 11, 2021, 22:41:07 μμ »
Δεν εχω παει ποτε και θελω πολυ... ελπιζω του χρονου!! :smile_: