Πήγα διακοπές στη Σκόπελο στο τέλος Αύγουστου 2005. Ένας συνάδελφος είχε επισκεφθεί το νησί και μου το πρότεινε. Επέλεξα το συγκεκριμένο νησί γιατί είναι κοντά και είχα μόνο μία εβδομάδα άδεια. Στη διάρκεια του ταξιδιού απο τον Αγιο Κωνσταντίνο στη Σκόπελο μας συνόδευαν δελφίνια. Σχεδον όλοι οι επιβάτες είχαν μαζευτεί στο κατάτρωμα για να τα δούν. Το θεώρησα καλό οιωνό και ήμουν σίγουρη ότι θα περνούσαμε πολύ καλά.
Μολις φτασαμε πήγαμε για φαγητό στο Στάφυλο, οπου έμεινα με ανοιχτό το στόμα απο τη θέα, και επειτα ψάξαμε για δωμάτιο γιατί δεν είχαμε κλείσει νωρίτερα. Ψάχνοντας φτάσαμε στο Πάνορμο όπου βρήκαμε δωμάτιο στο ξενοδοχείο «ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ» (
www.skopeloshotels.net/narkissos/gr.htm) οπου όταν ο ιδιοκτήτης μας είπε τη τιμή νομιζα ότι θα μας έβαζε να κοιμηθούμε στη ταράτσα του σε ένα ντιβάνι. Το δωμάτιο μια χαρά, καθαρό και περιποιημένο και το βασικότερο...... 50 μέτρα απο τη παραλία του Πανορμου.
Για μένα μαζί με τις Μηλιές και τη Καστάνη είναι οι καλύτερες παραλιες του νησιού. Με ενθουσίασε το γεγονός ότι τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και η φύση πραγματικά οργίαζει. Παραλίες όπως ό Πανορμος, οι Μηλιές, η καστάνη, ο Άγνώντας, το Λιμνονάρι, η γλώσσα, ο Στάφυλος είναι πανέμορφες, καταπράσινες με υπεροχα διαφανα νερά. Πραγματικα δε πίστευα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ αυτό το νησί.
Εμεινα μία εβδομάδα όπως προανέφερα το μόνο που ήθελα να φάω ήταν ψάρι και θυμάμαι ότι δέν ήταν τόσο ακριβο, λόγο ότι η περιοχή εκει είναι άφθονη στα ψαρια και τα θαλασσινά. Σίγουρα, οπως αναφέρει και η Ελίνα καλό είναι να αποφεύγετε τα εστιατόρια βιτρίνα γιατί σιγουρα θα τη πατήσετε θα φάτε όχι καλό φαγητό, θα το χρυσοπληρώσετε και δεν θα είναι οι αντιπροσωπευτικες γεύσεις του νησιού. Οσον άφορά τη Σκοπελίτικη τυρόπιτα κάθε πρωί ήταν η πρώτη σκέψη και η πρώτη γεύση της ημέρας.
Δυστυχώς δε πρόλαβα να κάνω τη μίνι εκδρομή με σκάφος στην Αλόννησο και στο Εθνικό Θαλλάσιο Πάρκο Σποράδων για τη προστασία της Μεσογειακής φώκιας. Σκεφτομαι όμως ότι είναι ένα πολύ καλός λόγος να ξαναπάω για διακοπες στο νησί και να συνδιάσω και λίγες μέρες διαμονή στην Αλοννησο.
Προτείνω ανεπιφύλακτα να οργανώσετε τις διακοπές σας στη Σκόπελο, ιδιαίτερα άν είστε άνθρωποι που τους άρεσει η θάλασσα και η φύση.