Αποστολέας Θέμα: Πώς να πάμε στη Ρωσία...  (Αναγνώστηκε 450 φορές)

Αποσυνδεδεμένος georgi d

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
Πώς να πάμε στη Ρωσία...
« στις: Ιανουάριος 28, 2024, 12:24:33 μμ »
Για να πάμε στην Ρωσία μπορούμε να πάμε μέσω Εσθονίας.
Υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Ταλιν. Δίπλα στο αεροδρόμιο του Ταλιν σε απόσταση 15 λεπτά με τα πόδια υπάρχει ο σταθμός του Τραμ και των λεωφορείων. Σε 2.5 ώρες θα είσαστε στην πόλη Ναρβα. Περνάμε τον έλεγχο και περνάμε την γέφυρα. Στην άλλη  πλευρά η ρωσική πόλη Ιβανγοροντ. Από αυτή την πόλη η με λεωφορείο η με Μαρσουτκα μπορούμε να πάμε στην Αγία Πετρούπολη (νομίζω είναι 3.5 ώρες.
https://elron.ee/en εδώ για το Τραμ.

Εδώ στο βίντεο μπορούμε να δούμε την διαδρομή με το Τραμ μέχρι την Ναρβα και μετά μέχρι την πολη Ιβανγοροντ.

Αυτα για την αρχή.
Μετά θα γράψουμε για τα λεωφορεία και για Μαρσουτκα.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Πώς να πάμε στη Ρωσία...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 28, 2024, 13:33:18 μμ »
Μαλλον θα αναφερεσαι σε αυτο το θεμα επειδη λογω πολεμου δεν εχει πτησεις για κει... καταλαβα... ευχαριστουμε Γιωργη!

Αποσυνδεδεμένος georgi d

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 28, 2024, 17:05:32 μμ »
Ναι Δημήτρη γιατί βλέπω οι Ρώσοι μέσω Τουρκίας, Αρμενίας πάνε στην Ευρώπη. Μέσω Εσθονίας δεν μπορούν γιατί χρειάζεται να έχουν μόνο βίζα Δ. Εμείς από την Ευρώπη μπορούμε και να πάμε και να γυρίσουμε μέσω Εσθονίας. Αυτή έρχονται στην Ευρώπη από Αρμενία η Τουρκία όμως μπορούν να γυρίσουν πίσω στην Ρωσία μέσω Εσθονίας.
Νομίζω για εμάς προς το παρών  η Αγία Πετρούπολη μας φτάνει. Εάν κάποιος θα θέλει να πάει στην Μόσχα τότε μπορεί να πάει με τρένο από Αγία Πετρούπολη. Έχουν περίπου 10 δρομολόγια την ημέρα. Υπάρχουν τα γρήγορα με τα οποία σε 4 ώρες φτάνεις στην Μόσχα (τα άλλα σε 8 ωρες. Αυτά μου αρέσουν γατί υπάρχουν και με κρεβάτια. Τα είδα και είναι πολύ καλά απλώς οι τιμές στα τρένα είναι υψηλές. Θέλει λίγο ψάξιμο όμως νομίζω θα υπάρχει τρόπος οποίος θέλει να τα βρει σε καλή τιμή. Νομίζω ξεκινάνε από 20 € μέχρι 60 η 70€.
Αν κάποιος πάει και στην Μόσχα τότε καλύτερα να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας η Αρμενίας

Αποσυνδεδεμένος georgi d

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 28, 2024, 20:48:20 μμ »
Πάμε να γράψουμε κάτι για τα λεωφορεία και μετά για τα Μαρσουτκα.
Λεωφορεία.
Lux express
https://luxexpress.eu/en/ οι τιμές που έχουν τώρα είναι στα 47 €. Θα δούμε μετά την 1 Φεβρουαρίου τι θα κάνουν γιατί λογικά μπορεί να βάλουν ποιο χαμηλές.
Μία άλλη εταιρεία πουλάει με 30 €.
Εδώ η τιμή είναι για διαδρομή από Ταλίν μέχρι Αγία Πετρούπολη. Ξεκινάει από τον σταθμό του Ταλίν το πρώτο λεωφορείο για την πόλη Ναρβα. Στα σύνορα όλοι οι επιβάτες κατεβαίνουν με τις αποσκευές. Περνάνε τον έλεγχο και περπατάνε πάνω από την γέφυρα. Περνάνε των δεύτερο έλεγχο από την ρώσικη πλευρά της πόλης Ιβανγοροντ. Σε αυτήν την πλευρά θα τους περιμένει το δεύτερο λεωφορείο της εταιρίας που θα τους πάει στην Αγία Πετρούπολη. Το λεωφορείο τους περιμένει μέχρι 2 ώρες.
Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν και οι άλλες εταιρίες.
Baltic shuttle
Εδώ τα γράφουν πιο αναλυτικά.
Αυτή το εισιτήριο το έχουν στα 35€.

Ecolines.
Έχουμε και αυτήν την εταιρεία όμως προς το παρών τις τιμές δεν τις έχει χαμηλώσει. Τώρα η τιμή είναι στα 50 €.
https://ecolines.net/international/en
https://www.balticshuttle.ee/en/news/sksauto_shared_service
Τώρα η πιο καλύτερη από αυτές είναι η Lux express.
Ο καλύτερος τρόπος είναι να πάτε με λεωφορείο μέχρι Ναρβα (12 €) και από Ιβανγοροντ μέχρι Αγία Πετρούπολη με Μαρσουτκα (περίπου 8 €)
Εδώ νομίζω δεν θέλουμε κάτι άλλο για λεωφορεία.Μας μένουν η Μαρσουτκα και κάτι λίγα για το Τραμ.

Αποσυνδεδεμένος georgi d

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 28, 2024, 20:57:34 μμ »
Δεν σας έβαλα το λινκ της εταιρείας Baltic shattle.
https://www.balticshuttle.ee/en/news/sksauto_shared_service είναι εδώ.
Δημήτρη δεν ρισκάρω να διορθώσω πάνω γιατί θα μπερδευτούν όλα. Καλύτερα έτσι 🙂

Αποσυνδεδεμένος georgi d

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 10, 2024, 21:58:22 μμ »
Έχουμε κάτι καινούριο από μια εταιρεία.
Η Ecolines ανοίγει από τις 15 Μαΐου 2024 απευθείας δρομολόγιο Αγία Πετρούπολη - Pskov - Ταλίν. Το λεωφορείο θα αναχωρεί καθημερινά από την Αγία Πετρούπολη και το Ταλίν το βράδυ στις 21:00 με άφιξη στο Ταλίν και την Αγία Πετρούπολη το πρωί στις 08:05. Η διέλευση των συνόρων θα γίνει με λεωφορείο της Ecolines», ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη 2 Μαΐου.
« Το δρομολόγιο θα είναι βολικό για όσους πρέπει να φτάσουν στο Ταλίν και την Αγία Πετρούπολη το πρωί και για όσους δεν θέλουν να σταθούν στην ουρά στη διάβαση πεζών Ivangorod-Narva. Το λεωφορείο θα περνάει μέσω των διεθνών σημείων ελέγχου Shumilkino (Ρωσία) και Luhamaa (Εσθονία).

Αποσυνδεδεμένος georgi d

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 10, 2024, 22:04:32 μμ »
Είναι πολλές οι ώρες. 11 ώρες σε λεωφορείο προσωπικά θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το αντέξω.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 12, 2024, 09:18:17 πμ »
Είναι πολλές οι ώρες. 11 ώρες σε λεωφορείο προσωπικά θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το αντέξω.

Δεν ειναι πολλες Γιωργη γιατι δεν πανε μονομιας, κανουν πολλες στασεις... το Πασχα πηγα Βουλγαρια με πουλμαν και καναμε 14 ωρες για Σοφια με παρα πολλες στασεις!

Αποσυνδεδεμένος georgi d

• Sr. Member
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 15, 2024, 16:25:56 μμ »
Εαν κάνουν πολλές στάσεις Δημήτρη τότε καλώς . 
Ταλίν - Πσκοφ - Μόσχα
Αν θέλει να  πάει κανείς στην Μόσχα μπορεί να πάει με άλλη εταιρία μέχρι το Πσκοφ και από εκεί να πάρει το τρένο για Μοσχα. Απλώς η άλλη εταιρία έχει μόνο 3 φορές την εβδομάδα δρομολόγιο.
Balticshuttle
Ο σταθμός λεωφορείων είναι δίπλα στο σταθμό των τρένων (200 μέτρα).
Θα γράψω λίγα για το Πσκοφ. Μπορεί να χρειαστούν.
Υπάρχει και πτήση για Μόσχα 2 φορές την ημέρα.

Τρένο Πσκοφ - Μοσχα σε 11 ώρες.
Νομίζω στις 6 το πρωί θα είσαστε στην Μόσχα.
Να πάρετε με κρεβάτι. Καλό πρέπει να είναι το τρένο 010.(νομίζω πρέπει να είναι το "Λαστατσκα"  Εγώ θα εμένα για 1 ημέρα στο Πσκοφ.
Πσκοφ μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία.

Τώρα από ότι διαβάζω για το Πσκοφ η Πσκοβ είναι για αυτούς που τους ενδιαφέρει να δούνε κάποια παλιά μοναστήρια η ιερους ναούς.Το πολύ για μια η δύο ημέρες θέλετε για το Πσκοφ. Και η  Ecolines περνάει από το Πσκοφ όμως δεν μας βολεύει η ώρα που φτάνει το λεωφορείο στην πόλη.