Αποστολέας Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης - Θεσσαλονίκης με τη Levante Ferries  (Αναγνώστηκε 827 φορές)

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30309
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat


Το 'Smyrna di Levante' αυτήν την περίοδο δέχεται ολοκληρωτική μετασκευή, ευρεία τεχνολογική αναβάθμιση, καθώς και πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, με τις εργασίες να είναι σε τελικό στάδιο.

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, θα ξεκινήσει από τη Levante Ferries μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes.gr, η Σμύρνη θα συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, με το ΕΓ/ΟΓ “Smyrna di Levante”, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, μεταφέροντας με το πλοίο επιβάτες και εμπορεύματα σε αυτή τη θαλάσσια γραμμή φιλίας, όπως έχει ονομαστεί και ανοίγοντας ένα νέο δρόμο για τις εμπορευματικές μεταφορές αλλά και την τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το “Smyrna di Levante” αυτήν την περίοδο δέχεται ολοκληρωτική μετασκευή, ευρεία τεχνολογική αναβάθμιση, καθώς και πλήρη αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, με τις εργασίες να είναι σε τελικό στάδιο. Το πλοίο θα αποπλέει απόγευμα από τη Σμύρνη για να βρίσκεται το πρωί της επομένης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς θα συμβαίνει και με τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη. Το Smyrna di Levante, στο πλαίσιο των επιδοτούμενων γραμμών , μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα “πιάνει” και Μυτιλήνη, στάση της οποίας η επανάληψη θα εξαρτηθεί από την επαναπροκήρυξή της από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η νέα γραμμή αποτελεί την πρώτη διεθνή για τη Levante Ferries, μία ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2015 σε δρομολόγια στο Ιόνιο. Η επένδυση ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ περίπου.

Το Smyrna di Levante, μήκους 160 μέτρων και πλάτους 23 μ., θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 55 φορτηγά των 16 μέτρων (ΤIR), 930 επιβάτες ενώ διαθέτει 77 καμπίνες επιβατών με 210 κλίνες. Το πλοίο θα ταξιδεύει με ταχύτητα 18,5-19 κόμβων/ ώρα και το ταξίδι θα διαρκεί 12-13 ώρες.

Όσον αφορά στους ναύλους, η εταιρεία υπόσχεται ένα πολύ ανταγωνιστικό εισιτήριο/κόμιστρο, η τιμή του οποίου δε θα ξεπερνάει το κόστος μετάβασης από τη Θεσσαλονίκη σε ένα ελληνικό νησί.

https://traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

 • Γενικός Συντονιστής
 • Hero Member
 • *****
 • Μηνύματα: 30309
 • Φύλο: Άντρας
 • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
  • facebook/dktravelchat
Απ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης - Θεσσαλονίκης με τη Levante Ferries
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 30, 2022, 21:33:28 μμ »
Αναστέλλεται  το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σμύρνη

Την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο του πλοίου Smirna Di Levante που από τις 10 Οκτωβρίου συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη. Η εταιρεία Levante Ferries σε ανακοίνωση της υποστηρίζει πως το δρομολόγιο σταματά για τη χειμερινή περίοδο και θα επανέλθει στις 31 Μαρτίου.
 
Η αλήθεια είναι πως οι πληρότητες στο δρομολόγιο ήταν πολύ μικρές και δεν μπορούσαν να στηρίξουν τη βιωσιμότητα του. Οι πρώτες ενδείξεις για τη διακοπή του δρομολογίου ήταν πριν μερικές εβδομάδες όταν από το σύστημα κρατήσεων της  Levante είχαν εξαφανιστεί τα δρομολόγια από 1 Δεκεμβρίου και μετά.
 
Είναι προφανές πως το δρομολόγιο δεν υποστηρίχθηκε όσο θα έπρεπε από τις μεταφορικές εταιρείες της Τουρκίας. Από το 2012 που ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης ο σκοπός ήταν τα τουρκικά φορτηγά να βγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίζουν στην Ευρώπη αποφεύγοντας τα σύνορα στους Κήπους του Έβρου.

Προφανώς αυτό δεν συνέβη, ενώ η υπόλοιπη κίνηση (επιβατική, τουριστική κλπ) ανάμεσα στις δυο πόλεις είναι πολύ μικρή για να  στηρίξει το δρομολόγιο.
 
Η εταιρεία έχει τώρα  τέσσερις μήνες μπροστά της για να κάνει στη Σμύρνη τις επιβεβλημένες προωθητικές κινήσεις και επαφές, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Τουρκικών μεταφορικών εταιρειών αλλά και των τουριστικών γραφείων της περιοχής.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/