Αποστολέας Θέμα: Μακρινό ταξίδι με αυτοκίνητο, που να κάνω στάσεις για ξεκούραση;  (Αναγνώστηκε 2922 φορές)

Αποσυνδεδεμένος loukas.bizarro

• Newbie
  • *
Χαιρετώ την παρέα και καλώς σας βρήκα, νέο μέλος εδώ.

Σκοπεύω να ταξιδέψω προς Καστοριά από ένα χωριό της Λιβαδειάς (ν. Βοιωτίας). Σκοπεύω να ακολουθήσω τη ποιο σύντομη διαδρομή που θα μου προτείνουν τα Google Maps Και HereWeGo. Η διαδρομή είναι γύρω στις 4.30-5 ώρες, αλλά λόγω ότι δεν έχω ξανακάνει τη διαδρομή και αν υπολογίσουμε και τις στάσεις ίσως το κάνω και σε καμιά ώρα παραπάνω.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια λίστα με σημεία ενδιαφέροντος πάνω στους εθνικούς δρόμους όπου να μπορώ να σταματήσω για ξεκούραση; Δηλαδή για ξεμούδιασμα, φαγητό, τουαλέτα, και ίσως και για ανεφοδιασμό αυτοκινήτου. Να σημειώσω ότι με βάση τη διαδρομή που μου βγάζει το Google Maps, μάλλον θα κάνω στάσεις κοντά στη Λαμία και κοντά στα Τρίκαλα, οπότε θα με ενδιέφερε για αυτές τις περιοχές κυρίως, αλλά αν είναι εύκολο θα ήθελα να δω και στην υπόλοιπη διαδρομή αν υπάρχει κάποιο μέρος για να σταματήσω για ξεκούραση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Μακρινό ταξίδι με αυτοκίνητο, που να κάνω στάσεις για ξεκούραση;
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 22, 2019, 21:23:38 μμ »
Aν σταματησεις Λαμια... ολα τα πουλμαν κανουν σταση εδω https://www.facebook.com/TravelStopLamias/... εναν καφε, ενα σαντουιτς, τουαλετα κλπ... βγαινοντας απο την εθνικη στην εξοδο της Λαμιας 100 μετρα στο δεξι σου χερι. Θεωρω ομως οτι δεν θα εχεις οδηγησει πολυ για να χρειαστει σταση.
Μετα Τρικαλα (εγω θε επελεγα μια επισκεψη στα Μετεωρα) και μετα καπου στα Γρεβενα.  :smile_:

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 23, 2019, 03:18:51 πμ »
Aν σταματησεις Λαμια... ολα τα πουλμαν κανουν σταση εδω https://www.facebook.com/TravelStopLamias/... εναν καφε, ενα σαντουιτς, τουαλετα κλπ... βγαινοντας απο την εθνικη στην εξοδο της Λαμιας 100 μετρα στο δεξι σου χερι. Θεωρω ομως οτι δεν θα εχεις οδηγησει πολυ για να χρειαστει σταση.
Μετα Τρικαλα (εγω θε επελεγα μια επισκεψη στα Μετεωρα) και μετα καπου στα Γρεβενα.  :smile_:

Δεν είμαι συνηθισμένος σε μεγάλες διαδρομές. Λαμία είναι το όριό μου, μέχρι εκεί έχω φτάσει, ποιο μακριά δεν έχω πάει, και θα έλεγα ότι είχα μουδιάσει λίγο τις 2-3 φορές που είχα πάει. Είναι περίπου 1.5 ώρα δρόμος από το χωριό μου μέχρι τη Λαμία (είναι κάπου 90χλμ αλλά ο δρόμος περνάει από πολλά χωριά και επαρχιακούς δρόμους οπότε δεν μπορείς να επιταχύνεις πολύ, λίγο πριν τη Λαμία βγαίνω εθνική). Αυτό το μέρος μέρος που αναφέρεις στη Λαμία μάλλον το ξέρω, το έχω ξαναδεί, μάλιστα το βγάζει και στο Google Maps και στο HereWeGo.

Αν η συνολική διαδρομή είναι 4.5 ώρες, σκέφτομαι να τη σπάσω σε 3 κομμάτια, από 1.5 ώρα το κάθε κομμάτι, δηλαδή: χωριό --> Λαμία, Λαμία --> 2η στάση, 2η στάση--> Καστοριά. Χονδρικά υπολογίζω για την 2η στάση να είναι τα Τρίκαλα αλλά τώρα που το αναφέρεις παίζει και η Καλαμπάκα, αν και σε αυτή τη περίπτωση θα κάνω περίπου 2 ώρες από Λαμία και όχι 1,5. Τρίκαλα - Καλαμπάκα ξέρουμε κάνα μέρος όπου να μπορώ να κάνω στάση; Με πάρκινγκ (να μην μπλέξω μέσα στη πόλη και ψάχνω που να αφήσω το αυτοκίνητο), φαγητό και τουαλέτες;

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 23, 2019, 16:10:35 μμ »
Δεν ξερω καποιο ''ειδικο'' μερος για ολα αυτα που προαναφερεις... ξερω ομως οτι υπαρχουν μεγαλα βενζιναδικα στο δρομο που θα πηγαινεις και εχουν τα παντα.

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 12:44:28 μμ »
Κατάλαβα. Οπότε για την περιοχή γύρω από τα Τρίκαλα προβλέπω να το κάνω ως εξής, θα πάω στο Google Maps, θα σταμπάρω όπου δείχνει βενζινάδικα, και μετά πηγαίνοντας στο street view θα δω αν κάποιο από αυτά έχει κάποια καφετέρια, οπότε και λογικά θα έχει φαγητό έστω και απλά σάντουιτς, και τουαλέτα.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 24, 2019, 19:27:37 μμ »
Eτσι... θα βρεις μεγαλα βενζιναδικα, με καφε, σαντουιτς και wc... καλα να περασεις. :smile_:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 02, 2020, 08:40:41 πμ »
Eλπιζω το ταξιδι σου να μη συνέπεσε με την κακοκαιρια «Ζηνοβία»... ποτε σκοπευεις να το κανεις... αν δεν το εχεις κανει ηδη?

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 04, 2020, 13:46:21 μμ »
Eλπιζω το ταξιδι σου να μη συνέπεσε με την κακοκαιρια «Ζηνοβία»... ποτε σκοπευεις να το κανεις... αν δεν το εχεις κανει ηδη?

Στην Καστοριά τέτοιο καιρό χιονίζει είτε έχει κακοκαιρία είτε δεν έχει, και ήξερα ότι δεν θα το ευχαριστηθώ, και είχα αποφασίσει εξαρχής να πάω ποιο μετά, κατά τον Φεβρουάριο με Μάρτιο. Απλώς ρώτησα από τώρα για να κάνω ένα πλάνο πριν ταξιδέψω.

Βασικά είχα ζήσει 3.5 χρόνια στην Καστοριά επειδή σπούδαζα εκεί και έχω φάει πολύ χιόνι και κρύο στα μούτρα και ξέρω ότι τέτοιο καιρό θα έχει χιόνι. Αλλά τελευταία φορά πάτησα πριν 10 χρόνια, και θα ήθελα να την ξαναδώ. Επίσης τότε δεν οδηγούσα, δεν είχα ούτε αυτοκίνητο ούτε δίπλωμα οδήγησης, πήγαινα με το λεωφορείο. Το λεωφορείο εκτός του ότι μας πήγαινε από άλλη διαδρομή, δεν έδινα σημασία και στον δρόμο μιας και δεν ήμουν εγώ αυτός που οδηγούσε, οπότε ξεκίνησα να το ψάχνω και ρωτάω από τώρα για να μπορέσω να προετοιμαστώ καταλλήλως.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.