Αποστολέας Θέμα: Αγροτουρισμός - Τουρισμός υπαίθρου  (Αναγνώστηκε 11064 φορές)

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Αγροτουρισμός - Τουρισμός υπαίθρου
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 12, 2011, 18:18:03 μμ »
Ο Αγροτουρισμός παρών στο AGRO Quality

Ένα Αγροτικό Χωριό στήνεται στις 13, 14 και 15 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υπό τον τίτλο "AGRO Quality Festival" για όλους  τους Αθηναίους, με αγρότες από όλη την Ελλάδα.

Στις 13 Μαΐου, στις 14.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα παραστεί στην εκδήλωση "Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός" την οποία οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, με κύριο σκοπό την βελτίωση του κύρους των αγροτικών επαγγελμάτων, την αναγνώριση της σημαντικής βασικής συμβολής του αγροτικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας και την προβολή των αξιών, του τρόπου ζωής και του πολιτισμού της αγροτικής κοινωνίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών αξιοποίησε την προσφορά του χώρου από τον ΕΟΣΣ για να συναντηθεί τόσο με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας, όσο και με ενδιαφερόμενους να σταδιοδρομήσουν στον αγροτικό τομέα, αλλά και με τις χιλιάδες των Αθηναίων που απλά θέλουν να γνωρίσουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες, στο Αγροτικό Χωριό του AGRO Quality Festival.

http://www.traveldailynews.gr/

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Αγροτουρισμός - Τουρισμός υπαίθρου
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 14, 2020, 10:25:28 πμ »
Ξεκίνησε η συλλογή του Τσάι Ολύμπου στο Ελατοχώρι Πιερίας!

Στο όμορφο Ελατοχώρι Πιερίας ξεκίνησε η συγκομιδή του καλλιεργούμενου φυτού ¨Τσάι Ολύμπου¨ (Sideritis scαrdicα Gήseb.). Σε υψόμετρο 600 μ. στα κατάφυτα Πιέρια Όρη οι κάτοικοι του Ελατοχωρίου εδώ και μερικά χρόνια καλλιεργούν το ευεργετικό φυτό Τσάι Ολύμπου. Η καλλιέργειά του αποτελεί μία εναλλακτική βιώσιμη απάντηση στην προσπάθεια της αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού, που κυριαρχούσε για πολλές δεκαετείς στην περιοχή. Οι συγκομιδή του ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και ολοκληρώνετε στα τέλη του.

Το μάζεμα του φυτού (στέλεχος 10-20cm με άνθος) από το χωράφι γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας μόνο ένα απλό κοπτικό εργαλείο. Αρχίζει με το που σηκωθεί ή «δρόσο», συνεχίζει μέχρι το μεσημέρι, όπου μεσολαβή το κολατσιό ώστε να ξεκουραστούν οι άνθρωποι και να περάσει η υψηλή θερμοκρασία του μεσημεριού και σταματάει με την δύση του ηλίου. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα το τσάι να διατηρεί τα ευεργετικά συστατικά του σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό το αρωματικό και φαρμακευτικό βότανο του Ολύμπου η καταναλωτές σε όλο των κόσμο έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ως ένα ζεστό ή δροσερό αφέψημα καθώς τα τελευταία χρόνια η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει αδειοδοτήσει αρκετά εργαστήρια για την τυποποίησή του.

Αν τύχει και βρεθείτε σε περιοχή της Πιερίας που συγκομίζουν Τσάι Ολύμπου μη διστάσετε να ζητήσετε από τον νοικοκύρη να σας δώσει μία φρέσκο κομμένη τσαγιά ανθοδέσμης Τσάι Ολύμπου. Την τσαγιά τοποθετείστε την σε ένα ανθοδοχείο χωρίς νερό για να αποξεραίνετε σκορπίζοντας το ευχάριστο άρωμά του σε όλο το χώρο και σε λίγο διάστημα έχετε αποξηραμένο Τσάι Ολύμπου για να ετοιμάζεται ένα ευεργετικό ρόφημα για σας και την συντροφιά σας.

https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia/

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Αγροτουρισμός - Τουρισμός υπαίθρου
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 08, 2021, 04:35:59 πμ »
Ημερίδα για τον αγροτουρισμό στην Κρήτη την Κυριακή 9 Μαΐου

Η διαδικτυακή ημερίδα εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου, με τη συμμετοχή 11 εξεχόντων ομιλητών και των απανταχού της Ευρώπης Κρητικών.

Στην ανάδειξη του αγροτουρισμού στην Κρήτη και στη γνωστή σε όλη την υφήλιο κρητική διατροφή στοχεύει η διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνουν η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης (ΠΟΕ) και η Αγροξενία, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Προξενείου του Αμβούργου. Με την πρωτοποριακή εκδήλωση, ξεκινά, όπως πρεσβεύει η Αγροξενία, μια νέα σελίδα ανάπτυξης και προβολής του κρητικού-ελληνικού αγροτουρισμού που δύναται να συμβάλλει καίρια στη δημιουργία της επιζητούμενης νέας ισορροπίας αστικού-αγροτικού χώρου, συντελώντας στην άρση της απομόνωσης της υπαίθρου και στην αξιοποίηση του ενδογενούς της δυναμικού, ενισχύοντας την πολυαπασχόληση και τη διαφοροποίηση των πηγών εισοδήματος. Ο αγροτουρισμός στηρίζει την ανανέωση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων στα οποία η χώρα μας μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική, σύμφωνα με την Αγροξενία.

Η διαδικτυακή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί 9 Μαίου του τρέχοντος έτους, λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της φετινής τουριστικής χρονιάς στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου.

“Ο αγροτουρισμός γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο, ιδιαίτερα οικογένειες που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το όμορφο νησί μας αν μη τι άλλο είναι ο ιδανικός προορισμός για αγροτουρισμό. Είτε με τη συγκομιδής σταφυλιών είτε με το μάζωμα της ελιάς, κοντά στη θάλασσα ή στα βουνά, η Κρήτη είναι ελκυστική όλο το χρόνο και προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες κοντά στη φύση με πολύ ήλιο και φιλοξενία”, επισημαίνει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κα Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη. Και προσθέτει: “Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη διοργάνωση της ημερίδας που στοχεύει στην προβολή των δυνατοτήτων αγροτουρισμού. Η ένταξη της ημερίδας αυτής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κρατιδίου του Αμβούργου είναι μια μεγάλη ευκαιρία”.

“Στο σημείο αυτό θα ήθελα εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΕ, να ευχαριστήσω την Γερουσία του Αμβούργου για την αποδοχή και την ένταξη της ημερίδας στις επίσημες εκδηλώσεις και τη συνεργασία. Η επιλογή της 9ης Μάιου, ημέρας της Ευρώπης, δεν είναι καθόλου τυχαία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο την Αγροξενία για τη συνδιοργάνωση, όσο το Ελληνικό Προξενείο του Αμβούργου, τη γενική γραμματεία του ΕΟΤ και την Περιφέρεια της Κρήτης για την παραχώρηση της Αιγίδας και την άψογη συνεργασία. Να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και όλους τους διακεκριμένους ομιλητές που δέχθηκαν να συμμετέχουν”, καταλήγει η πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Με 11 εξέχοντες ομιλητές και μαγευτικά βίντεο από την Κρήτη και τα αγροτουριστικά καταλύματα, οι διοργανωτές υπόσχονται να φωτίσουν αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού και την κρητική διατροφή και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των ακροατών – θεατών.

“Η συμβολή της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης (ΠΟΕ) και της δραστήριας προέδρου κας Ευτυχίας Όλοφσον- Σαβιολάκη στην ανάδειξη του ελληνικού αγροτουρισμού και δη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πολλά υποσχόμενα τομέα του τουρισμού υπαίθρου στην Κρήτη, είναι καταλυτική. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τόσο την κα Όλοφσον- Σαβιολάκη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ για τη συνεχή στοχοπροσήλωσή τους στην προβολή του τόπου μας σε όλη την υφήλιο και για τον αξιοθαύμαστο ζήλο τους να παρακινήσει τους ανά τη γη Κρητικούς να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τον αφειδώλευτο πλούτο της κρητικής γης, τη γνωστή κρητική διατροφή, να γευτούν τοπικά αυθεντικά προϊόντα, να έχουν με άλλα λόγια μια γνήσια εμπειρία του ελληνικού αγροτουρισμού στην Κρήτη. Από τη μεριά μου, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αγροξενία, θα καταβάλλουμε τα μέγιστα δυνατά ώστε η εμπειρία σας από την επίσκεψη στον αγροτουρισμό της Κρήτης να είναι πλούσια σε μοναδικές γεύσεις, εξαίσια αρώματα και αταλάντευτη μοναδική ελληνική-κρητική φιλοξενία”, επισημαίνει και παράλληλα υπόσχεται ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγροξενία κ. Νίκος Φραντζεσκάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα εξυπηρετήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τόσο τη δυναμική παρουσίαση του προορισμού όσο και την επιτυχή διεξαγωγή επιχειρηματικών και εταιρικών Β2Β συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) και τοπικών επαγγελματιών (suppliers).

Η διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 17:00 για την Κεντρική Ευρώπη-18:00 ώρα Ελλάδας και οι ανά τον κόσμο θεατές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω youtube, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

https://traveldailynews.gr/