Αποστολέας Θέμα: Αξίζει να νοικιάσω αυτοκίνητο στην Ολλανδία για τις μέρες των Χριστουγέννων ;  (Αναγνώστηκε 3695 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΜάρκοςΓΔ

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Γεια σας παρέα! Συγχαρητήρια για το όμορφο φόρουμ και για τις πολύ όμορφες και χρήσιμες συμβουλές σας!
Έκανα μια σύντομη αναζήτηση στο φόρουμ, μα δεν βρήκα κάποιο παρόμοιο θέμα. Συγνώμη αν αναδημοσιεύω το ίδιο θέμα ξανά, ξέρω είναι κουραστικό!

Ας μπούμε στο θέμα όμως!
Όπως εξήγησα απ ' το τίτλο το δίλημμα μας είναι αν αξίζει να νοικιάσουμε αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιήσουμε το τραίνο για μεγαλύτερη ασφάλεια...
Καταρχάς θα πάμε αεροπορικώς. Θα προσγειωθούμε Αιντχόβεν, και θα απογειωθούμε από Σίπχολ.
Είμαστε 2 άτομα, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου από οικονομικής πλευράς είναι πολύ καλύτερα με αυτοκίνητο, εφόσον το βρίσκουμε και με λιγότερα από 25 ευρώ τη μέρα ( απεριόριστα χιλιόμετρα, ασφάλεια κ.ά.)..
Και από ψυχαγωγικής πλευράς, σίγουρα θα είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία..
Όμως μήπως κρύβονται παγίδες;;;
Θα μένουμε στο Delft, νότια της Χάγης.
Και έχουμε σκοπό να επισκεφθούμε : Χάγη, Άμστερνταμ, Ουτρέχτη, Βρύγη (Βέλγιο) , Αμβέρσα (Βέλγιο) και ίσως αν μας παίρνει Χάρλεμ, Λέιντεν και Ρότερνταμ. Σε διάστημα 5 ημερών.
Μήπως όμως κάποιες από αυτές τις πόλεις είναι καλύτερα να μην τις επισκεφθεί κάποιος με αυτοκίνητο; Π.χ. στενοί δρόμοι, ποδηλατόδρομοι, έλλειψη χώρων στάθμευσης, ή ακριβοί ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης;
Γνωρίζει κάποιος κάτι;;;; Έστω κάποια πόλη που καλό θα ήταν να πάμε με τραίνο ή κάποιο άλλο μέσο;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Στη θέση σου θα προτιμούσα το αυτοκίνητο. Εκτός από την μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία στις κινήσεις σου έχεις ένα χώρο να αφήσεις τυχόν ψώνια, ρούχα κλπ που αλλιώς πρέπει να τα κουβαλάς μαζί σου όλη μέρα - πράγμα αρκετά ενοχλητικό σε ταξίδι. Έχω ταξιδέψει αρκετά με αυτοκίνητο κυρίως στη βόρεια Γερμανία και περίοδο Χριστουγέννων. Η κίνηση στους δρόμους λιγοστεύει αισθητά και τυχόν χιόνι το καθαρίζουν ακαριαία. 

Αποσυνδεδεμένος ΜάρκοςΓΔ

• Newbie
  • *
Ευχαριστώ για την ενημέρωση και για το ενδιαφέρον. Τα θετικά της επιλογής τα ξέρω! Τα αρνητικά θέλω να μάθω ( αν υπάρχουν).
Π.χ. είναι γνωστο πως Άμστερνταμ και αυτοκίνητο δεν πάνε μαζί! Για πολλούς λόγους! Μήπως όμως ισχύει κάτι αντίστοιχο και με τις άλλες πόλεις που θέλω να επισκεφτώ;

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
τα μόνα αρνητικά που υπάρχουν είναι ότι σπάνια θα βρίσκεις δωρεάν πάρκινγκ,οπότε θα πληρώνεις την στάθμευση.

Αποσυνδεδεμένος ΜάρκοςΓΔ

• Newbie
  • *
ωχ και πάει πολύ το μαλλί;

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
Δεν θυμάμαι δυστυχώς τις τιμές.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Δεν έχω πάει στην Ολλανδία και δεν ξέρω τις τιμές. Γενικά όμως στα κέντρα των πόλεων παντού οι τιμές καίνε. Έχουν όμως το πλεονέκτημα πως πληρώνεις (συνήθως) ανάλογα με τον χρόνο που το αφήνεις.

Αποσυνδεδεμένος Magger

• Newbie
  • *
Στο Ροττερναμ το παρκινγκ δεν  είναι  δωρεάν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 η7 η8 το βράδυ ανάλογα την  περιοχή .Έξω από το κεντρο  κόστιζε  τον Μάιο που  είχα πάει τα   18 '   50 λεπτά(το ελάχιστο ) και τα  πληρώνεις με χρεωστική .Είναι λίγο μπέρδεμα μέσα στην  πόλη στην  αρχή , γιατί στον ίδιο δρόμο  πάνε  και  τα  τραμ .Τα μέσα μεταφοράς τους είναι πολλά και γρήγορα(μετρό,τραμ,λεωφορείο και τραίνο  για  πιο μακριά )Στο  σαιτ 9292.nl βάζεις που θέλεις να πας και σου  βγάζει όλα τα διαθέσιμα μέσα και διαδρομές . Γενικά  σε όλες τις πόλεις παίζει πολύ  το park+raid αφήνεις το  αυτοκίνητο και παίρνεις τα Μέσα Μεταφοράς .πληρώνεις το  εισιτήριο και  εχεις  και το πάρκινγκ δωρεάν η σε  πολύ μικρή τιμή .

Αποσυνδεδεμένος Magger

• Newbie
  • *