Αποστολέας Θέμα: Βόρεια Ιταλία  (Αναγνώστηκε 7562 φορές)

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Απ: Βόρεια Ιταλία
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 27, 2016, 12:07:20 μμ »
Κάναμε 17 διανυκτερεύσεις. 6 Μιλάνο (1+1+4), 2 Κόμο, 3 Βενετία, 3 Φλωρεντία και 3 Τοσκάνη.  Δεν είχαμε έξοδα ενοικίασης αυτοκινήτου ούτε κόστος διαμονής στο Μιλάνο και αυτό ελάφρυνε κάπως το ολικό κόστος του ταξιδιού. Για τα κόστη στις μετακινήσεις και τις εισόδους έκανα σύγκριση με Ελλάδα. Όταν για το υπ’ αριθμόν ένα μουσείο μας (της Ακρόπολης) θέλεις 5 ευρώ και το ίδιο ποσόν πληρώνεις για να ανέβης απλώς σε ένα καμπαναριό ή σε ένα άδειο πύργο το βρίσκεις πανάκριβο. Η το εισιτήριο του τραίνου Μαναρόλα – Ριοματζιόρε (απόσταση 1 χιλιόμετρο) 4 ευρώ!   

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 27, 2016, 12:34:48 μμ »
Η Ιταλία είναι αρκετά ακριβή γενικά, οι δε επισκέψεις κοστίζουν παντού ακριβά (όχι μόνο στην Ιταλία). Πάντως και εδώ έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν τα εισιτήρια (Ακρόπολη 20 ΕΥΡΩ-Αρχαιολογικό Μουσείο 10-Δελφοί 12 κλπ) και με δεδομένη την κρίση και τα οικονομικά των Ελλήνων δεν θα έπρεπε. Το Μουσείο της Ακρόπολης ακολουθεί μια πολιτική που ίσως έπρεπε και αλλού να είναι η ίδια. 

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 27, 2016, 14:34:59 μμ »
Στα 20 πήγε της Ακρόπολης ; Εγώ 5 το θυμόμουν πριν 1,5 χρόνο γι’ αυτό και η ένστασή μου. Μάλλον τότε εμείς θα ήμασταν οι υπερβολικά φθηνοί. 
Τα διόδια ήταν ακριβά. Αν υπολογίσουμε ότι από τα 1500 χιλιόμετρα τα 1200 ήταν σε αυτοκινητόδρομο τότε σε 200 ευρώ καύσιμα αντιστοιχούσαν 100 ευρώ διόδια.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 27, 2016, 15:35:36 μμ »
Τα διόδια στην Ιταλία ήταν πάντα πολύ ακριβά. Είχα παρατηρήσει πως όσο μεγαλύτερη απόσταση έκανες τόσο λιγότερα αναλογούσαν. Κοντά στη Βενετία είχα πληρώσει (αν θυμάμαι καλά) 5 ΕΥΡΩ για απόσταση γύρω στα 5-6 χμ (!!!!!!!)