Αποστολέας Θέμα: Πλημμύρες με νεκρούς στην Υεμένη  (Αναγνώστηκε 1272 φορές)

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31341
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Πλημμύρες με νεκρούς στην Υεμένη
« στις: Οκτώβριος 26, 2008, 12:18:36 μμ »
Τουλάχιστον 64  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Υεμένη εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, ανακοίνωσαν το Σάββατο αξιωματούχοι τγς χώρας.

Περισσότερα από 733 σπίτια, 84 δημόσια κτίρια και τρία τεμένη καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από τις πλημμύρες που έπληξαν τις νοτιοανατολικές επαρχίες Χαντραμούτ και Μαχρά μετά από συνεχή βροχόπτωση επί 30 ώρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και οι αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν και άλλους 800 που έχουν αποκλειστεί.

Έξι στρατιωτικά αεροσκάφη μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια--τέντες, φάρμακα και τρόφιμα--στους πληγέντες στην Μουκάλα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ και προβλέπονται και άλλες πτήσεις.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την αποστολή επείγουσας βοήθειας στην Υεμένη και το ίδιο ισχύει και για τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές σημαντικές ζημιές προκάλεσαν οι πλημμύρες σε δρόμους, δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού.

πηγη skai.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 29, 2010, 00:21:26 πμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31341
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Πλημμύρες με νεκρούς στην Υεμένη
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 18:41:58 μμ »
Στους 100 νεκρούς και αγνοουμένους ανέρχεται ο απολογισμός από τις πλημμύρες στην Υεμένη, αποτέλεσμα της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε μεγάλο τμήμα της χώρας τις περασμένες ημέρες.

Στις επαρχίες Χαντραμούτ και Μαχάρα παρατηρήθηκε έντονη βροχόπτωση που διήρκησε 30 ώρες και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές.

Περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και οι αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν και άλλους 800 που έχουν αποκλειστεί.
Σημαντικές ζημιές προκάλεσαν οι πλημμύρες σε δρόμους, δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού.

πηγη naftemporiki.gr
  
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 29, 2010, 00:21:47 πμ by dk »