Αποστολέας Θέμα: Eλληνική γλώσσα  (Αναγνώστηκε 6821 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Eλληνική γλώσσα
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 21, 2012, 23:41:18 μμ »
Πολύ όμορφη η ιστορική αναδρομή των φραγκοελληνικών και πολύ ενδειαφέρουσα.
 Επέτρεψέ μου όμως  να επιμένω ελληνικά  :bigr:
Πιστεύω ότι με τις συνεχόμενες απλοποιήσεις πάμε να χάσουμε {ή μας θέλουν να χάσουμε} το πιο σπουδαίο όπλο που έχουμε ακόμα..την γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας.
 dn 3erw tpt = δεν ξέρω τίποτα
απλά δεν συμφωνώ να χρησιμοποιώ ΑΛΛΟΔΑΠΑ γράμματα για να εκφραστώ , λες και ΔΕΝ έχω δικά μου , λες και είμαι μιά ανιστόρητη πατρίδα που δεν έμαθε τον νέο κόσμο όχι μόνο να μιλά αλλά και να γράφει.
 Τουλάχιστον, την σήμερον ημέρα, μετά από όλη αυτήν την πολιτική ΞΕΦΤΙΛΑ ...ας μου μείνει η γλώσσα μου  και οχι
as m meinei  h glwsa m...!!!
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Eλληνική γλώσσα
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 22, 2012, 00:07:09 πμ »
Πολύ όμορφη η ιστορική αναδρομή των φραγκοελληνικών και πολύ ενδειαφέρουσα.
 Επέτρεψέ μου όμως  να επιμένω ελληνικά  :bigr:
Πιστεύω ότι με τις συνεχόμενες απλοποιήσεις πάμε να χάσουμε {ή μας θέλουν να χάσουμε} το πιο σπουδαίο όπλο που έχουμε ακόμα..την γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας.
 dn 3erw tpt = δεν ξέρω τίποτα
απλά δεν συμφωνώ να χρησιμοποιώ ΑΛΛΟΔΑΠΑ γράμματα για να εκφραστώ , λες και ΔΕΝ έχω δικά μου , λες και είμαι μιά ανιστόρητη πατρίδα που δεν έμαθε τον νέο κόσμο όχι μόνο να μιλά αλλά και να γράφει.
 Τουλάχιστον, την σήμερον ημέρα, μετά από όλη αυτήν την πολιτική ΞΕΦΤΙΛΑ ...ας μου μείνει η γλώσσα μου  και οχι
as m meinei  h glwsa m...!!!

Συμφωνώ απόλυτα και το επισημαίνω σε όσους μου γράφουν Greeglish πως απλά προκειται για ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Οι παλιότεροι για τους οποίους αναφέρθηκε η ιστορική αναδρομή παραπάνω το έκαναν γιατι δεν ΥΠΗΡΧΕ η δυνατότητα επικοινωνίας αλλιώς και όχι από βαρεμάρα να αλλάξουμε το πληκτρολόγιο ή δεν ξέρω ποια άλλη αιτία. Δυστυχώς τα νέα παιδιά θα το πληρώσουν αυτό και όταν θα το καταλάβουν, ελπίζω να μην είναι αργά. Κατηγορώ τη δική μου γενιά για πολλά στραβά που βλέπω στα σημερινά παιδιά (εμείς είχαμε πολύ περισσότερα) αλλά στο θέμα των Greeglish δεν βλέπω φταίξιμο.