Αποστολέας Θέμα: Εθνικό θέατρο  (Αναγνώστηκε 9387 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31378
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Εθνικό θέατρο
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 29, 2011, 19:16:56 μμ »
Το Εθνικό Θέατρο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Με την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή που θα παρουσιαστεί στο αεροδρόμιο στις 3 Μαΐου, το Εθνικό Θέατρο συμμετέχει στο επετειακό πρόγραμμα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, «Ευχές από την τέχνη και τον πολιτισμό».

Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά εντάσσεται στην πρωτοβουλία το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση. Η ιδιαίτερη αυτή παράσταση αφήνει τη σκηνή του θεάτρου και ταξιδεύει, παρεμβαίνοντας με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ηθοποιοί με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά μέσα και υλικά στη βαλίτσα τους, φέρνουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους διαφορετικούς, καθώς το κείμενο του Σοφοκλή μετουσιώνεται από θεωρητική σχολική ύλη για τους εφήβους, σε ζωντανό θέατρο.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φιλοξενεί  την Αντιγόνη στις 3 Μαΐου στις 11:00, στο Επίπεδο Αναχωρήσεων / Είσοδος 1 (χώρος ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό). Το αεροδρόμιο με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθεί τους μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου Σπάτων, που θα παρακολουθήσουν την ξεχωριστή αυτή παράσταση σε έναν εναλλακτικό χώρο, όπου για πρώτη φορά φιλοξενείται ένα θεατρικό γεγονός.

Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Τσεκούρα
 
http://www.traveltimes.gr/

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31378
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Εθνικό θέατρο
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 22, 2011, 08:28:28 πμ »
Διεθνής διάκριση για το Εθνικό θέατρο

Το Χρυσό μετάλλιο Θεατρικής Αρχιτεκτονικής κέρδισε η ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής, που διοργανώθηκε στην Πράγα (Prague Quadrennial 2011).

Η Ελλάδα, στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα της θεατρικής αρχιτεκτονικής με την παρουσίαση δύο θεάτρων: Της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, που σχεδιάστηκε από το Γραφείο75 (αρχιτέκτονες Στέφανος Πάντος και Ανδρέας Σκούρτης) και του Machine Theatre, από το γραφείο Flux Office (αρχιτέκτονες Θανάσης Δεμίρης και Εύα Μανιδάκη) που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Βοτανικό. Κοινός θεματικός άξονας ήταν η μεταβλητότητα του χώρου ως στοιχείο της σύνθεσης και η συνύπαρξή τους με παλαιότερα κτίσματα, όπως συμβαίνει με το διατηρητέο του Τσίλερ για τη Νέα Σκηνή και με αρχαιολογικά ευρήματα για το Μachine Τheatre.

Στην εποχή που ζούμε, «τι θα μπορούσε να είναι ένα θέατρο από εδώ και πέρα» («What s Theater Next?), ήταν το ερώτημα στο επίσημο διαγωνιστικό κομμάτι της θεατρικής αρχιτεκτονικής. «Κάποιοι επέλεξαν να απαντήσουν με κτίρια τα οποία δεν είναι θέατρα. Εμείς αποφασίσαμε να απαντήσουμε με κτίρια (Νέα Σκηνή- Machine Theatre), που συνεχίζουν να είναι θέατρα, αλλά έχουν μία πολύ σημαντική διμορφία: Είναι μικρής κλίμακας μεν, αλλά μέγιστης μεταβλητότητας», ανέφερε ο ένας από τους νικητές, Ανδρέας Σκούρτης.

Σχετικά με το ρόλο που παίζει ο χώρος σε σχέση με το είδος της παράστασης που φιλοξενεί, ο Ανδρέας Σκούρτης εξηγεί πως «είναι θεμελιώδους σημασίας». «Η αρχιτεκτονική ενός χώρου είναι αυτό που παίζει πρωτίστως ρόλο σε ό,τι έχει να κάνει με τη σκηνοθεσία και τη σκηνογραφία. Σε έναν χώρο σαν τη Νέα Σκηνή, με τη μεταβλητότητα που έχει, οι αποφάσεις για τη σκηνοθεσία και τη σκηνογραφία μιας παράστασης ξεκινάνε από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αρχιτεκτονική. Δηλαδή, με ποια διάταξη θα μπουν τα καθίσματα και ποια θα είναι η σχέση θεατή και ηθοποιού (αν θα είναι μετωπική, αμφιμέτωπη, σε σχήμα Π, ή το θέατρο θα είναι άδειο και οι θεατές όρθιοι). Οπότε αυτή η μεταβλητότητα κάνει την αρχιτεκτονική να είναι ένα εργαλείο σκηνογραφίας σε έναν μεγάλο βαθμό», συμπληρώνει.

http://www.in2life.gr/

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31378
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Εθνικό θέατρο
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 08, 2011, 19:24:28 μμ »
Μειώνει τις τιμές στα εισιτήρια το Εθνικό θέατρο

Μια ευχάριστη είδηση μας ήρθε από το Εθνικό Θέατρο και αφορά στις νέες τιμές στα εισιτήριά του, που ξεκινούν από 10 ευρώ!
 
Συγκεκριμένα:
1) καθιερώνει γενική είσοδο 10€ για παιδιά και ενήλικες στην Παιδική Σκηνή,
2) επεκτείνει την μειωμένη τιμή των 13€ που ίσχυε κάθε Πέμπτη και στις απογευματινές παραστάσεις της Τετάρτης,
3) διατηρεί τον Μήνα Θεάτρου για νέους με είσοδο 10€ και
4) μειώνει τις τιμές και στη Νέα και στην Κεντρική Σκηνή, ενώ διατηρεί τις ειδικές τιμές του για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους κ.ά.

Αναλυτικότερα:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21€, 18€, 15€, 13€ (Φοιτητικό), 10€, 5€ (Κάρτα ανέργων ή μεταναστών)
Κάθε Πέμπτη και Τετάρτη απογευματινή γενική είσοδος 13€

ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»
16€, 13€ (Φοιτητικό), 5€ (Κάρτα ανέργων ή μεταναστών)
Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 13€

ΘΕΑΤΡΟ REX
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΣΚΗΝΗ «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ»
Γενική είσοδος για παιδιά και ενήλικες 10€

Μήνας Θεάτρου για νέους

Ο Νοέμβριος είναι και φέτος ο Μήνας Θεάτρου για νέους έως 23 ετών που μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου με είσοδο μόλις 10€.

Παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση των συνδρομητικών καρτών με επιπλέον μειωμένες τιμές και πολλά προνόμια:

ΤΥΠΟΣ Α ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 1000€
ΤΥΠΟΣ Β ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 155€
ΤΥΠΟΣ Γ 7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 110€
ΤΥΠΟΣ Δ 5 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 80€
ΤΥΠΟΣ Β ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 110€
ΤΥΠΟΣ Γ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ 7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 80€
ΤΥΠΟΣ Δ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ 5 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 60€

Τηλέφωνα ταμείων: 210 2588173, 2105288170-1, 210.3305074

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31378
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Εθνικό θέατρο
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 25, 2014, 11:06:10 πμ »
Bazaar στο βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου

Προσφορές σε προγράμματα θεατρικών παραστάσεων και βιβλίων από τη συλλογή του.

Από 24 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου το βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιεί bazaar με σημαντικές προσφορές σε προγράμματα θεατρικών παραστάσεων και βιβλίων από τη συλλογή του.

Στο bazaar θα βρείτε προγράμματα παλαιότερων παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου από 1 ευρώ, θα έχετε έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία, ενώ θα πωλούνται γνωστοί τίτλοι θεατρικών έργων του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου, λευκώματα και μελέτες, με έκπτωση έως και 40%.
Το Βιβλιοπωλείο λειτουργεί ημέρες και ώρες παραστάσεων.

Info Βιβλιοπωλείο Εθνικού Θεάτρου, Νέα Σκηνή - Νίκος Κούρκουλος, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Τηλέφωνο: 210 5288121

http://www.athensmagazine.gr