Αποστολέας Θέμα: Καππαδοκία σε 48 ώρες.  (Αναγνώστηκε 4875 φορές)

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
Καππαδοκία σε 48 ώρες.
« στις: Μάιος 22, 2014, 23:24:33 μμ »
Υποθέστε ότι ξεκινάμε από Aksaray Σάββατο πρωί με δικό μας αυτοκίνητο κάνουμε δύο διανυκτερεύσεις (Σάββατο βράδυ και Κυριακή βράδυ) στο Goreme και Δευτέρα πρωί αναχωρούμε για την επιστροφή.  Τι πρόγραμμα προτείνετε να κάνουμε και τι να δούμε από τα αξιοθέατα ;  (Απευθύνομαι κυρίως στον Δήμο που έχει εντρυφήσει στην περιοχή  :bigr: )

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Καππαδοκία σε 48 ώρες.
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 22, 2014, 23:49:40 μμ »
Φυσικά πρώτ’ απ’ όλα Goreme χωρίς άλλη κουβέντα. Είναι πάρα πολλά τα αξιοθέατα και θα είναι γεμάτες οι δύο μέρες. Ihlara, Avanos, Hatzibektas, Guzelyourt (από εκεί ήταν ο Γρηγόριος Ναζιανζινός), Σινασός, Προκόπι και κυρίως οι διάφορες κοιλάδες με τους σχηματισμούς όπως αυτή με τις καμινάδες. Αν μπορέσετε να πάτε και σε κάποια από τις υπόγειες πόλεις.

Πάντως θα περάσετε μοναδικά. Η Καππαδοκία είναι υπέροχη (και εμείς δύο βράδια μείναμε)

Στη διάθεσή σου

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 23, 2014, 14:40:25 μμ »
Ευχαριστώ. Συμπτωματικά αύριο στην εφημ. «ΘΕΜΑ» θα έχει ένθετο ένα αφιέρωμα για την Καππαδοκία. Αφού ενημερωθώ και από εκεί θα επανέλθω με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 23, 2014, 22:17:29 μμ »
Όταν είχα πάει είχα ένα πολύ καλό οδηγό στα Ελληνικά. Είναι το "Καππαδοκία & Κεντρική Ανατολία" του Δημήτρη Πλουμίδη από τις εκδόσεις Infoγνώμων. Αν είσουν εδώ στην Αθήνα θα μπορούσα να σου τον δανείσω.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 23, 2014, 21:39:31 μμ »
Βρήκα  αυτόν τον οδηγό στο Public. Πολύ καλός με ιστορικά στοιχεία για τις ελληνικές κοινότητες της περιοχής. Μετά από δύο-τρείς αναβολές όμως το ταξίδι μετατέθηκε τελικά προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Πιστεύω ότι θα είναι ιδανική εποχή. Φαντάζομαι ότι έχει πολύ πεζοπορία, ανέβα-κατέβα σκαλοπάτια κλπ, όχι ότι το καλύτερο μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 24, 2014, 00:15:43 πμ »
Από πληροφορίες το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό εκεί πάνω. Άρα ο Σεπτέμβρης ε'ιναι μια χαρά. Εγώ πήγα Απρίλη. Έχει περπάτημα, ανέβασμα και κατέβασμα, αλλά μη φαντάζεσαι και τίποτα φοβερά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 22, 2014, 20:13:08 μμ »
Μεταξύ 7 και 23 Σεπτ. εν τέλει θα γίνει το ταξίδι. 1 διανυκτέρευση Άγκυρα, 3 Κόραμα και στην επιστροφή βλέπουμε. Μπορεί να γίνει και μία στην Προύσσα. Είχα στα σχέδια επέκταση 3 διαν. στο Gaziantep από όπου λογάριαζα 1 μονοήμερη σε Harran και άλλη 1 σε Nemrut Dagi αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως παραιτήθηκα.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 22, 2014, 22:58:42 μμ »
τι έδωσε η ώριμη σκέψη και παραιτήθηκες;

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 22, 2014, 23:18:59 μμ »
Μήπως για την επιστροφή να σκεφτείς το Ικόνιο; Όμορφη πόλη με το μοναστήρι των Μεβλεβίδων,ι τον τάφο του Τζελαλεντίν Ρουμί και άλλα αξιοθέατα

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 23, 2014, 10:36:44 πμ »
Αυτή την εποχή δεν είναι και το ασφαλέστερο να επισκεφθούμε περιοχές κοντά στα σύνορα με Συρία – Ιράκ και μάλιστα να ξεχωρίζουμε ως τουρίστες (αμάξι-πινακίδες) Ας ηρεμήσουν πρώτα τα πράγματα και βλέπουμε. Η Harran δεν φεύγει από τη θέση της.

Το Ικόνιο θα με βγάλει αρκετά εκτός διαδρομής και θα είναι συν 1 μέρα.