Αποστολέας Θέμα: Η Ελλάδα στους δρόμους  (Αναγνώστηκε 1646 φορές)

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Η Ελλάδα στους δρόμους
« στις: Απρίλιος 02, 2009, 09:40:59 πμ »
Δυναμική απάντηση στην πολιτική λιτότητας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι όλης της χώρας.
Η «zougla.gr» μεταδίδει live όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, αναμένεται να είναι από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών.
Η μεγάλη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Λίγο νωρίτερα, στις 10:00, έχει προγραμματιστεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Τα μπλε λεωφορεία, λόγω στάσης εργασίας, δε θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 8:00 το πρωί και από τις 10:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Στον Ηλεκτρικό και το Μετρό, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στον Προαστιακό και το Τραμ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 5:00 μέχρι τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 μέχρι τις 24:00. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00.
Στη γενική απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, πλήττονται ιδιαίτερα από το καθεστώς των μαζικών απολύσεων, την ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην απεργία από τις 06:00 την Πέμπτη έως τις 06:00 την Παρασκευή.
Εξαίρεση θα αποτελέσει το προσωπικό που θα ασχοληθεί με την κάλυψη των εργατικών συλλαλητηρίων.

Οι εργαζόμενοι στη «zougla.gr» δε θα ανεβάσουν ειδήσεις το διάστημα της απεργίας, πλην όσων αφορούν στις κινητοποιήσεις, παρότι η ΕΣΗΕΑ δεν αναγνωρίζει επίσημα τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ως ειδησεογραφικά μέσα και τους εργαζόμενους σε αυτά ως μέλη της. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σχεδόν αξεπέραστα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα στους συναδέλφους των ηλεκτρονικών ΜΜΕ…
Παρόλα αυτά, τους καλεί να απεργήσουν...

Πηγή: zougla.gr
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Η Ελλάδα στους δρόμους
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 02, 2009, 11:44:06 πμ »
Για να κανουμε συζητηση λοιπον...η Ελινα μας γραφει απο το γραφειο της :laugh:...εγω πριν απο λιγο τελειωσα τη διανομη στα μαγαζια που ηταν ολα ανοιχτα και με τους υπαλληλους στη θεση τους :laugh: και ο γιος μου, ο μικρος pk πεταει αυτη τη στιγμη για Κυπρο στα πλαισια σχολικου περιβαλλοντικου προγραμματος!!! :laugh:
Κατα τα αλλα...σημερα ειναι μερα πανελλαδικης απεργιας!!! :scratch:  :laugh:

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 02, 2009, 12:07:09 μμ »
Έτσι θα πάμε μπροστά  :diablo:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 02, 2009, 12:17:38 μμ »
Δυστυχώς.....ετσι που μας έχουν στριμώξει και καταντήσει.....οι ιδιωτικοί υπάλληλοι φοβόμαστε και να "κουνίσουμε" , γι' αυτό dk είδες όλους του υπαλλήλους των καταστημάτων στις θέσεις τους.......

Αποσυνδεδεμένος GNS

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 03, 2009, 03:13:20 πμ »
Δυστυχώς.....ετσι που μας έχουν στριμώξει και καταντήσει.....οι ιδιωτικοί υπάλληλοι φοβόμαστε και να "κουνίσουμε" , γι' αυτό dk είδες όλους του υπαλλήλους των καταστημάτων στις θέσεις τους.......

να σας πω και εγω τι τραβηξα σημερα? απο κακη ενημερωση που μου εγινε απο τον ο.ε.ε.κ μαζι με τα δικαιολογητικα που ηθελαν για τις εξετασεις πιστοποιησης ηθελαν να πληρωσω και ενα παραβολο 44,02 ε
στην εμπορικη τραπεζα. μου το ειπαν ομως αργα...και τηλεφωνικα...τεταρτη μεσημερι 14:15... :mad:τρεχω μηπως και προλαβω την εμπορικη στη ν.σμυρνη....ειχε παει 14:30 και φυσικα ειχε κλεισει....
οποτε εγω επρεπε σημερα πεμπτη τελευταια ημερα καταθεσης των αιτησεων να κοψω το λαιμο μου να βρω σε 24ωρη απεργια, τραπεζα εμπορικη ανοικτη και να προλαβω και να παω στη ν.ιωνια
να τους καταθεσω τα χαρτια.... :mad:αποτελεσμα απο τις 8 το πρωι που ημουν στο ποδι και στο τρεξιμο, ολες η τραπεζες στην ν.σμυρνη κλειστες...και ειδικα εμπορικη πλατειας ν.σμυρνης, στη συγγρου 181, στη θησεως στην καλλιθεα, στην αγια ελεουσα, στη δημοσθενους, στο κουκακι , στο συνταγμα,στο μοναστηρακι, στα κεντρικα στην ομονοια....... :mad:να μην σας ζαλιζω αλλο. :dizzy: :dizzy: :dizzy:
εφτασα στην πατησιων 152 που ειχε ενα ταμειιο ανοικτο...με τα ποδια απο την βικτώρια εν μεσω ομιλιας και πορειας στο πεδιον αρεως...
και απο εκει με την ψυχη στο στομα στις 13:30 προλαβα να τα καταθεσω στο γαλατσι 1ωρα πριν ληξει η προθεσμια.....  :bomb: :bomb: :bomb: :diablo: :diablo: :diablo:

αρα η σημερινη απεργια ειχε 100% επιτυχια στην εμπορικη τραπεζα....και σιγουρα θα μου μεινει αξεχαστη..... :mad: :dizzy: :dizzy: :dizzy:
don't drink & drive!!!