Αποστολέας Θέμα: Έκθεση με αντικείμενα από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών στην Γλυπτοθήκη  (Αναγνώστηκε 2492 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Έκθεση με αντικείμενα από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών στην Γλυπτοθήκη

Ένα μεγάλο πάρτυ οργανώνεται στις 8 Ιουλίου στους χώρους της Εθνικής Γλυπτοθήκης, στου Γουδή, προκειμένου να τιμηθούν οι 7.000 εθελοντές των τελετών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Η γιορτή σηματοδοτεί και τα εγκαίνια -το ίδιο βράδυ- της έκθεσης με κοστούμια και σκηνικά από την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Το κτήριο των περιοδικών εκθέσεων της Γλυπτοθήκης θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο «Mια ελληνική γιορτή - Αθήνα 2004», που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

«Περιμέναμε να ξαναζήσουμε το θέαμα της κλεψύδρας, που οραματίστηκε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και υλοποίησε με τη συνεργασία του εικαστικού Αγγελου Μέντη και τη βοήθεια των εθελοντών, για να αναπλάσουν τον ιστορικό χρόνο της Ελλάδας» είπε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Ζωγραφισμένα κοστούμια από χαρτοπολτό, που φορούσαν οι εθελοντές, με αποτέλεσμα τις στυλιζαρισμένες μορφές της αρχαιότητας, πανοπλίες, άλογα, ο περιστρεφόμενος κύβος, φυσικά το καραβάκι - έμβλημα της τελετής, 47 παραδοσιακές στολές από όλη την Ελλάδα, βίντεο της Αθηνάς Τσαγγάρη με τις προετοιμασίες και πολλά ακόμα αντικείμενα επέλεξε για τις ανάγκες της έκθεσης η Λίλη Πεζανού, σκηνογράφος της τελετής του 2004.

«Μια σπίθα χρειαζόμαστε και τότε μπορούμε να κάνουμε πολλά» είπε η εκπροσωπος των εθελοντών του Αθήνα 2004, κ. Ελευθεριάδη, εκ μέρους των 60.000 Eλλήνων και ξένων εθελοντών, που συνέβαλαν σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ίδια κρατά «νωπές τις αναμνήσεις από τις πρόβες των τελετών στον Ασπρόπυργο και το ωραίο συναίσθημα, που τους μετέδιδε ο καθοδηγητής τους, Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος με ήρεμο και γαλήνιο τρόπο μεταμόρφωνε τα πάντα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει στις 8 Ιουλίου ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.

www.in.gr

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
Αν υπάρχει ανάμεσά μας κάποιος που ήταν εθελοντής στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε και να γνωριστούμε!!!
Εχουν σταλεί μηνύματα στα κινητά, άν δε το έχετε λάβει η προσέλευση στο χώρο ειναι στις 08/07 - 20:00.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat

Αν υπάρχει ανάμεσά μας κάποιος που ήταν εθελοντής στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε και να γνωριστούμε!!!
Εχουν σταλεί μηνύματα στα κινητά, άν δε το έχετε λάβει η προσέλευση στο χώρο ειναι στις 08/07 - 20:00.

Δημητρα ησουν εθελοντρια?
Αν ναι σιγουρα πηγες χθες...γραψε μας λοιπον κατι.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
Ημουν εθελόντρια στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Στη τελετή έναρξης ήμουν ένας απο τους 700 ανθρώπους που δημιούργησαν το τειχος στο κέντρο του γηπέδου στη παρέλαση των αθλητών και στη τελετή λήξης ήμουν θερίστρια (αυτοί που με τους ήχους του Νταλάρα και μέτά του Ζορμπά μάζευάν τα στάχυα και δημιούργήθηκαν οι Ολυμπιακοί κύκλοι) όπως επίσης είχα και την ίδια ιδιότητα σχετικά με τη παρέλαση όπως στην έναρξη....

Πήγα στα εγκαίνια της έκθεσης και ομολογώ ότι συγκινήθηκα βλέποντας το όνομά μου αναρτημένο στου τοίχους μαζί με όλους του υπολοιπους έθελοντες της τελετής εναρξης.......κοιτούσα τα αντικειμενα που χρησιμοποιήθηκαν και όλοι μας είχαμε να θυμηθούμε κάποιο γεγονός απο τις πρόβες ή απο τη τελετή....βλέπαμε στα video σκηνες απο τα παρασκήνια αλλα και τις οντισιόν και γελάγαμε....
Υπήρχε ενθουσιασμός απο σχεδόν όλους τους εθελοντες που παρεβρεθηκαν, οι τυμπανιστές φωτογραφιζόντουσαν δίπλα απο τα τύμπανα, υπήρχαν χορευτες που σκεκόντουσαν δίπλα στις στολες που φορούσαν, αλλά και άλλοι που έβλεπαν τους εαυτούς τους στις φωτογραφίες που ήταν αναρτημένες σε ένα μεγάλο τοίχο.....
Τα εκθέματα δεν είναι πάρα πολλά αλλα είναι τα βασικότερα, θα μπορούσαν να είχαν περίσσότερα...αξίζει όμως μια βόλτα να τα δείτε και να τα φωτογραφίσετε όπως και να επισκεφτείτε την και την Εθνική γλυποθήκη οπου ανάμέσα σε όλα τα έργα, ξεχωρίζουν αυτά του Χαλεπά που πραγματικά σε καθηλώνουν.....

Πάρτε μια γεύση απο μερικές φωτογραφίες.....

Τα τύμπανα!!! Η πιο συγκινητική στιγμη της τελετής ένρξης για μένα!!!

Ο Κένταυρος!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 13, 2010, 13:13:50 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat

Ημουν εθελόντρια στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Tο μονο που εχω να σου πω ειναι ενα μεγαλο μπραβο γιατι τετοιες ενεργειες ειναι αξιεπαινες. :clap:
Δεν σου κρυβω πως ημουν κι εγω υποψηφιος ''χρυσος εθελοντης'' στην πρωτη διεκδικηση για την Ολυμπιαδα του 1996...που τελικα κερδισε η Ατλαντα. :cray:
Δεν θελησα να ειμαι το 2004...προτιμησα ενα ταξιδακι σε Συρια-Λιβανο. :pardon:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
Και εγώ ήμουν υποφήφια "χρυσή εθελόντρια" τότε......χα χα
Εγώ φίλε μου το 2004 θυσίασα και τις διακοπες και τον υπνο μου και τις ελευθερες ώρες μου για να μπορέσω να ανταπεξέλθω και στις επαγγελματικες μου υποχρεώσεις (που ήταν συνδεδεμένες με τους αγώνες) αλλά και στις υποχρεώσεις μου απέναντι στους αγώνες...
Δε το μετάνιωσα όμως ούτε μια στιγμή, και μάλιστα θα το ξανακάνω με τα special Olympics όπου έχω ήδη στείλει την αίτηση εθελοντισμού...

Αποσυνδεδεμένος xenia

• Hero Member
Μπραβο Δημητρα. :clap: