Αποστολέας Θέμα: Ελλάδα-Κότορ-Ντουμπρόβνικ οδικώς.  (Αναγνώστηκε 6013 φορές)

Αποσυνδεδεμένος George T.

• Newbie
  • *
Ελλάδα-Κότορ-Ντουμπρόβνικ οδικώς.
« στις: Μάρτιος 07, 2014, 22:57:33 μμ »
Καλησπέρα.....

Άγρια χαράματα του  Σαββάτου 12-4-14  ξεκινάμε οδικώς με τις οικογένειες μας , πρώτα ο θεός, εμείς  από Λάρισα οι φίλοι μας από Θες/νίκη, συνάντηση Κρυσταλλοπηγή ,για ένα τριήμερο(δυο διανυκτέρευσης)  στο  Κότορ του Μαυροβουνίου και επίσκεψη στο Ντουμπρόβνικ.
Ο προβληματισμός μου είναι για τις λίγες πληροφορίες που έχουμε για την διάσχιση της Αλβανίας, κατάσταση οδικού δικτύου, διόδια, που αξίζει να κάνουμε κάποιες στάσεις…..

Γενικά καλοδεχούμενες οι όποιες πληροφορίες για το ταξιδάκι μας………..

Τι να μην χάσουμε στο Μαυροβούνιο και τι να δούμε-πάμε στο Ντουμπρόβνικ και ότι άλλο..........   

• Newbie
  • *
Απ: Ελλάδα-Κότορ-Ντουμπρόβνικ οδικώς.
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 16, 2014, 22:49:19 μμ »
Καλησπέρα.....

Άγρια χαράματα του  Σαββάτου 12-4-14  ξεκινάμε οδικώς με τις οικογένειες μας , πρώτα ο θεός, εμείς  από Λάρισα οι φίλοι μας από Θες/νίκη, συνάντηση Κρυσταλλοπηγή ,για ένα τριήμερο(δυο διανυκτέρευσης)  στο  Κότορ του Μαυροβουνίου και επίσκεψη στο Ντουμπρόβνικ.
Ο προβληματισμός μου είναι για τις λίγες πληροφορίες που έχουμε για την διάσχιση της Αλβανίας, κατάσταση οδικού δικτύου, διόδια, που αξίζει να κάνουμε κάποιες στάσεις…..

Γενικά καλοδεχούμενες οι όποιες πληροφορίες για το ταξιδάκι μας………..

Τι να μην χάσουμε στο Μαυροβούνιο και τι να δούμε-πάμε στο Ντουμπρόβνικ και ότι άλλο..........   

:clap:

• Newbie
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 02, 2014, 22:13:42 μμ »
Τελικά αποφασίσαμε να περάσουμε από συνοριακό σταθμό Νίκης (Φλώρινα)....όχι απο Κρυσταλλοπηγή και μετά είσοδο Αλβανία από Οχρίδα.
Είναι σωστή η απόφαση μας αυτή;
Τελικά θα διασχίσουμε βράδυ όλη την διαδρομή για να είμαστε ξημερώματα Σαββάτου Κότορ(στενότητα χρόνου)

Αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση και γνωρίζετε......δώστε όποιες πληροφορίες αξιοθέατα-οδικό δίκτυο κλπ κλπ... 

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 03, 2014, 23:00:52 μμ »
Δεν έχω πολλά να σου πω μιας και θα κάνω κάτι αντίστοιχο αλλά με περισσότερες μέρες το καλοκαίρι πρώτα ο θεός!Κι εμείς από Οχρίδα σκεφτόμαστε να πάμε απλά έχε υπόψην σου ότι όλοι οι γνωστοί και φίλοι που το'χουν κάνει μας συμβούλεψαν να μην διασχίσουμε νύχτα την Αλβανία.Αφ'ενός το οδικό της δίκτυο είναι κακό αφετέρου είναι επικίνδυνο λόγω συμμοριών που παριστάνουν τους αστυνομικούς και κλέβουν τουρίστες.Δεν ξέρω κατα πόσο ευσταθούν όλα αυτά αλλά ειλικρινά θα απέφευγα να διασχίσω οποιαδήποτε χώρα δεν γνωρίζω νύχτα και ιδίως μία αναπτυσσόμενη χώρα με το βιοτικό επίπεδο της Αλβανίας.Γράψε μας λίγα λόγια όταν επιστρέψετε με το καλό!
Καλό σας ταξίδι!

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 05, 2014, 00:25:46 πμ »
Ευχαριστώ φίλε για την απάντησή σου!!

Πράγματι και μένα με προβληματίζει η νυχτερινή διάσχιση της Αλβανίας και από θέμα κούρασης (αυπνία κλπ) όσο και για θέματα ασφάλειας απο "περίεργους".........

Το Σάββατο-Δεύτερο ουσιαστικά είναι μικρό χρονικό διάστημα για το ταξιδάκι  με τα χιλιόμετρα που θέλουμε να κάνουμε.................γι' αυτό και θέλω να κερδίσω και το τελευταίο λεπτό.

Θα μου πεις "πρώτα η ασφάλεια"...............ελπίζω και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά!!

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το που θα βρώ να φουλάρω βενζίνη (βραδιάτικο)........θα βρω Ohrid ή Tirana;

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 17, 2014, 22:57:36 μμ »
Τελικά το ταξιδάκι μας έγινε…….
Ανεβήκαμε βράδυ από συνοριακό σταθμό Νίκης, περάσαμε Οχρίδα Σκόπια  στη συνέχεια μπήκαμε Αλβανία και τα ξημερώματα ήμασταν Sveti Stefan να θαυμάζουμε αυτό το υπέροχο αλλά ιδιωτικό νησάκι (‘Έλληνα εφοπλιστή)

¨Έπειτα καφεδάκι στην υπέροχη Budva μπας και ανοίξει το μάτι και μετά άφιξη στον τελικό προορισμό Kotor (απίστευτη ομορφιά) ξεκούραση το μεσημέρι στα δωμάτιά μας και μετά έως αργά το βράδυ βόλτα στο Kotor.

Την επόμενη το πρόγραμμα είχε επίσκεψη Dubrovnic (πολύ τουριστικό-τρόμαξα να παρκάρω) μεσαιωνικό πανέμορφο αλλά και ακριβό(12€ το άτομο για να ανέβης πάνω στα τοίχοι για δεις την παλιά πολλή από ψηλά-για το τελεφερίκ δεν ρώτησα καν)
Το απόγευμα αποφασίσαμε να πεταχτούμε μια βόλτα από Mostar…..εκεί είναι διαφορετικό τοπίο……μουσουλμανικό και αναμνήσεις πολέμου.(επιστροφή στη βάση μας Kotor)

To επόμενο πρωί το πρόγραμμα έλεγε επιστροφή Ελλάδα  με ενδιάμεση στάση στο Mμοναστήρι Ostrog  μέσω Αλβανίας  μόνο(λάθος απόφαση-στο Πογραδετς «έσπασα» το αυτοκίνητο απ’ τις πολλές λακκούβες)
Στο σπίτι φτάσαμε 4.00 ξημερώματα και το πρωί στη δουλειά άυπνος μάζευα τα κομμάτια μου…………..

Φωτογραφίες δεν καταφέρνω να βάλω........είναι σε μορφη jpg....τι κάνω;

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 18, 2014, 17:54:58 μμ »
Φωτογραφίες δεν καταφέρνω να βάλω........είναι σε μορφη jpg....τι κάνω;

Σίγουρα θα σε βοηθήσει το παρακάτω link
http://www.travelchat.gr/forum/index.php?topic=4989.msg46441#msg46441
Αν δεν τα καταφέρεις επικοινώνησε μαζί μου
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 18, 2014, 20:36:46 μμ »
Ελίνα σ' ευχαριστώ πολύ!!

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 18, 2014, 20:50:19 μμ by elina »