Αποστολέας Θέμα: To πρώτο σας ταξίδι στο εσωτερικό...  (Αναγνώστηκε 572 φορές)

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
To πρώτο σας ταξίδι στο εσωτερικό...
« στις: Δεκέμβριος 27, 2020, 13:47:41 μμ »
Όπως βλέπω θέμα για πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό υπάρχει. Πρώτο ταξίδι στο … εσωτερικό όμως;  :bigr:

Μια παλιά φωτογραφία με ένδειξη στο πίσω μέρος «1/8/58  Λουτρά Φερών»

Δεν ήμουν καλά-καλά 4 χρονών όταν έκανα το πρώτο μου ταξίδι! Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη 120 χιλιόμετρα. Για θαλασσινό μπάνιο μας πήγε ο πατέρας μου. Το μόνο που θυμάμαι ότι σταματήσαμε στο δρόμο για βενζίνη – πρέπει να ήταν η φάση της φωτογραφίας. Ένα βαρέλι με καύσιμο είχε το πρατήριο όπου πάνω ήταν προσαρμοσμένη μια χειροκίνητη αντλία. Τρομπάριζε πρώτα σε ένα γυάλινο δοχείο με ενδείξεις (σε γαλόνια) και μετά το άδειαζε στο ρεζερβουάρ.

Για την ιστορία η μοτοσυκλέτα ήταν μάρκας Bianhci  κατάλοιπο του Ιταλικού στρατού από τον πόλεμο. Ο πατέρας μου την είχε αγοράσει σε δημοπρασία το 1950 με 4.000.000 δραχμές τις εποχής (έχω ακόμη το συμβόλαιο) – αξίας περίπου 1000 ευρώ σήμερα και την κυκλοφορούσε μέχρι το ‘63. Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει.
Όταν ήμουν πέμπτη δημοτικού με τη βοήθεια ενός ξαδέρφου μου την διαλύσαμε μέχρι βίδας για να δούμε τι έχει μέσα!     
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 27, 2020, 13:55:06 μμ by McElk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: To πρώτο σας ταξίδι στο εσωτερικό...
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 27, 2020, 15:30:05 μμ »
Ωραιο θεμα ανοιξες McElk, αλλα ποιος θυμαται? :laugh:
Εχω κανει πολλα ταξιδια-εκδρομες εσωτερικου στα παιδικα μου χρονια, κυριως με πουλμαν, βλεπεις η μητερα μου τα λατρευε και με επαιρνε μαζι της και στα μονοημερα αλλα και σε αυτο των καποιων ημερων, ομως δεν μπορω να θυμηθω ποιο ηταν πρωτο. Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι παιδι ακομη και ειχα γυρισει σχεδον τη μιση χερσαια Ελλαδα. Μερικα απο τα μερη που θυμαμαι ηταν Πηλιο, Βολος, Μετεωρα, Τρικαλα, Παναγια Σουμελα, Εδεσσα, Βεροια, Ναουσα, Ηγουμενιτσα, Κερκυρα, Γιαννενα, Καστορια, Θεσ/νικη, Χαλκιδικη, Καβαλα, Θασος απο τα ταξιδακια των 2-3 ημερων, αλλα και πολλα μοναστηρια σε Πελοποννησο και Στερεα Ελλαδα σε μονοημερες εκδρομουλες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 28, 2020, 06:52:54 πμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 27, 2020, 19:50:45 μμ »
Φωτογραφικό ντοκουμέντο όμως έχεις;  :bigr:    Εδώ σε θέλω!  :laugh:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 27, 2020, 23:56:18 μμ »
Μαλλον οχι... αν υπαρχει καμια (που δε νομιζω)... θα υπαρχει κατα λαθος... δηλαδη να εχει τραβηχτει απο καποιον που ηταν μαζι στην εκδρομη και να μας την εχει δωσει κιολας... Οι γονεις μου ποτε δεν ειχαν φωτογραφικη μηχανη κι εγω αποκτησα την πρωτη μου στα 13-14... καπου εκει. :smile_:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 28, 2020, 06:51:33 πμ »
Τελικα ποτέ μη λες ποτέ... ψαχνοντας βρισκεις. :laugh:

Έδεσσα... Γυρω στο 1969 στους καταρρακτες της πολης με τη μητερα μου και τη θεια μου!! :dance: