Αποστολέας Θέμα: Hawkers  (Αναγνώστηκε 2367 φορές)

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
Hawkers
« στις: Ιούνιος 07, 2011, 18:36:54 μμ »
Έτσι ονομάζονται στην Αγγλική οι πολύ φορτικοί πωλητές αγαθών ή υπηρεσιών. Αυτοί δηλαδή που μας κυνηγάνε για να μας πουλήσουν κάτι και δε μας αφήνουν ήσυχους με τίποτα! Ποιοί ήταν λοιπόν οι πιο φορτικοί πωλητές που έχετε συναντήσει στα ταξίδια σας;

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Hawkers
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 07, 2011, 19:46:16 μμ »
Ποιοί ήταν λοιπόν οι πιο φορτικοί πωλητές που έχετε συναντήσει στα ταξίδια σας;

Προσωπικα συναντησα πολλους τετοιους στα ταξιδια που εκανα σε Αραβικες χωρες... καταλαβαινεις... παζαρια και τετοια... άλλοι να μη σε αφηνουν να φυγεις και άλλοι να σε κυνηγουν απο πισω.
Πρωτοι του ειδους οι Αιγυπτιοι. :dizzy:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 18, 2011, 12:30:38 μμ »
Επισης θα ηθελα να προσθεσω τους Τουρκους πωλητες... κορυφαιοι του ειδους!! :dizzy:

@ micmic φαινεται ειμαστε οι μονοι που κυνηγουν οι πωλητες... :bigr:

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 19, 2011, 12:00:40 μμ »
Εξαρτάται και από τον προορισμό βέβαια, φαντάζομαι στην Ευρώπη θα είναι σπάνιο το φαινόμενο.

Σκεφτόμουν ότι εδώ δεν έχουμε πωλητές τόσο επίμονους όπως αυτοί που συνάντησα σε Κένυα-Τανζανία αλλά μετά θυμήθηκα κάτι φάσεις σε Κω-Ρόδο με τους κράχτες να τραβάνε απ'το χέρι τους τουρίστες (και κυρίως τις τουρίστριες) για να μπουν στα μπαράκια. Νομίζω ότι αυτοί είναι οι κορυφαία φορτικοί πωλητές που έχω δει ποτέ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα τέτοια φαινόμενα αλλά πάντως παλιότερα ήταν πολύ συνηθισμένα σε κάποιες περιοχές της Κω, της Ρόδου, της Κρήτης, της Ζακύνθου κτλ.

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 19, 2011, 18:28:13 μμ »
καλοκαιρι στα ιωαννινα

στο νησακι στην λιμνη που πλεον ολος ο δφρομος ειναι γεματος απο τετοιους

σε βαθμο κακουργηματος κολητικοι
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 19, 2011, 23:33:38 μμ »
στο νησακι στην λιμνη που πλεον ολος ο δφρομος ειναι γεματος απο τετοιους

:wacko: Και τί πουλάνε;

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 22, 2011, 00:49:08 πμ »
Σχεδόν σε όλες τις ασιατικές χώρες. Αποκορύφωμα η Ινδία, η Ταυλάνδη και η Κίνα. Στο Μπαλί υπήρχε μεν αλλά σε μικρότερο ποσοστό και μόνο στα πολύ πολύ τουριστικά μέρη. Αμέσως μετά σε αραβικές χώρες: Μαρόκο, Τυνησία. Και στην Τουρκία αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Φαντάζομαι ότι όσο πιο φτωχή η χώρα τόσο μεγαλύτερη η πίεση των πωλητών- υπηρεσιών.

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 22, 2011, 00:56:37 πμ »
Ναι, παίζει ρόλο και το κατά πόσον έχει τουρισμό μια περιοχή. Δηλαδή στην ίδια χώρα μπορεί σε κάποιο τουριστικό σημείο να υπάρχουν πολύ φορτικοί πωλητές αλλά σε πιο απομακρυσμένες περιοχές που δεν βλέπουν συχνά τουρίστες δεν θα υπάρχει ούτε φορτική πώληση ούτε επαιτεία.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 22, 2011, 01:17:27 πμ »
Παράθεση
Ναι, παίζει ρόλο και το κατά πόσον έχει τουρισμό μια περιοχή. Δηλαδή στην ίδια χώρα μπορεί σε κάποιο τουριστικό σημείο να υπάρχουν πολύ φορτικοί πωλητές αλλά σε πιο απομακρυσμένες περιοχές που δεν βλέπουν συχνά τουρίστες δεν θα υπάρχει ούτε φορτική πώληση ούτε επαιτεία.

Ναι, συμφωνώ, αυτό ακριβώς έλεγα και για το Μπαλί που γενικά δεν έχει τόσο πρόβλημα. Όσο πιο τουριστικό το μέρος τόσο πιο επίμονοι οι πωλητές.
Πιστεύω βέβαια ότι εκτός από την φτώχεια και τον τουρισμό - που είναι γενικές αλήθειες- παίζει κάπου ρόλο και η νοοτροπία και οι συνήθειες ενός λαού. Έχω την αίσθηση ότι το φαινόμενο είναι πιο διαδεδομένο σε ασιατικές χώρες γενικά. Γιατί και στην Κούβα και την Νότιο Αφρική είδα μεγάλη φτώχεια και τουρισμό αλλά δεν ήταν τόσο επίμονοι.

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 22, 2011, 01:23:30 πμ »
Στη Νότια Αφρική μου έκανε εντύπωση κι εμένα η έλλειψη φορτικών πωλητών. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το ότι υπάρχουν και πολλοί λευκοί εκεί, επομένως δεν είναι δεδομένο ότι λευκός = τουρίστας. Και απ'ότι κατάλαβα οι λευκοί Νοτιοαφρικάνοι δεν είναι και πολύ του φιλοδωρήματος :D Στην Κένυα και την Τανζανια βαρεθήκαμε να βλέπουμε απλωμένα χέρια...