Αποστολέας Θέμα: Έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο με ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα?  (Αναγνώστηκε 6936 φορές)

Αποσυνδεδεμένος micmic

• Jr. Member
  • **
Απ: Έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο με ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα?
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 28, 2011, 00:48:16 πμ »
Επίσης για Νότιο Αφρική και γενικά για Αφρική διαβάστε Wilbur Smith, θα τον βρείτε στα βιβλία τσέπης που λέγαμε παλιά, τα γνωστά Bell στις μέρες μας. Ελαφρό σχετικά διάβασμα , περιπετειούλες αλλά με αρκετά στοιχεία για τις χώρες αυτές και πολύ καλά κατά την γνώμη μου για μια πρώτη προσέγγιση. Διάβαζα τα βιβλία του από νεαρή ηλικία ( αυτό φταίει!!!  :laugh:)

Στο ίδιο στυλ λένε ότι είναι και ο Tony Park. Είναι Αυστραλός αλλά έχει τρέλλα με την Αφρική και έχει ταξιδέψει πολύ στα μέρη στα οποία εκτυλίσσονται τα διηγήματά του. Δεν έχω διαβάσει κάτι δικό του ακόμα, αλλά πήρα το "The Delta" (http://www.amazon.co.uk/Delta-Tony-Park/dp/085738290X/ref=ntt_at_ep_dpi_1) μια που μου έρχεται επίκαιρο και λέω να το ξεκινήσω  :happy:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 28, 2011, 00:51:30 πμ »
Ευχαριστώ Micmic! Θα τον ψάξω, οτιδήποτε έχει σχέση με Αφρική με ενδιαφέρει.  :bigr:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 28, 2011, 10:06:52 πμ »
Μιας και ο λόγος για την Αφρική έχω να προτείνω τα βιβλία του Ρίτσαρντ Καπισίνσκι, του μεγάλου αυτού Πολωνού δημοσιογράφου που έζησε τις Αφρικανικές χώρες σαν ανταποκριτής στις πιο σημαντικές τους στιγμές. Ανεξαρτησία, πόλεμοι, εμφύλιοι κλπ. Απίστευα διεισδητική η ματιά του. Κυρίως το ΕΒΕΝΟΣ αλλά και το Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (σε αυτό έχει και από Νότια Αμερική). Έχει γράψει και ένα βιβλίο που μας αφορά. ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ (δεν το έχω διαβάσει ακόμα).
Φυσικά κανένα από τα βιβλία του δεν είναι μυθιστόρημα. Πρόκιται για ντοκουμέντα. Όλα από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
http://www.metaixmio.gr/search.aspx?searchterms=%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%BD%CF%83%CE%BA%CE%B9