Αποστολέας Θέμα: Σκέψεις για παρθενικό road trip στην Ευρώπη  (Αναγνώστηκε 5654 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Σκέψεις για παρθενικό road trip στην Ευρώπη
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 25, 2010, 20:17:08 μμ »
Παράθεση
Επειδη αναφερθηκες στους Δολομιτες ισως να μπορει να αφιερωσει 2-3 μερες κι κει... εισαι ομως ο μονος που μπορει να του δωσει πληροφοριες. :bigr:
Θα τα πούμε εν καιρώ. Πιστεύω όμως οτι οι Έλληνες δεν ξέρουμε γενικά περι Δολομιτών. Για μένα είναι από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές που έχω πάει αν και έμεινα μόνο τρεις μέρες. Να σκεφτεις οτι ανεβήκαμε με τελεφερίκ 23 Ιουλίου στα χίονια και τον παγετώνα στα 3265 μέτρα(!!!). Τι να λέμε τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Marianthi

• Newbie
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 21, 2017, 11:30:52 πμ »
Φετος καταφερα μετα απο τρια χρονια αποταμιευσης να κανω το παρθενικο μου roadtrip με την κολλητη μου!!!!!!!!!!!!!!!κρατησε 1 ολοκληρο μηνα και ηταν με διαφορα η σπουδαιοτερη εμπειρια της ζωης μου....

Ξεκινησαμε απο Θεσσαλονικη και καναμε την εξης διαδρομη Σκοπια-Σερβια-Ουγγαρια-τσεχια-Ουγγαρια ξανα-Αυστρια-Γερμανια-Αυστρια ξανα-ιταλια και πισω Ελλαδα με πλοιο.Ειχαμε μαζι μας λιγα ρουχα καθως στις περισσοτερες πολεις που πηγαμε ειχαμε φιλους που εμεναν εκει (ατιμη κριση...) και μας φιλοξενησαν ετσι πλεναμε εκει τα ρουχα μας.Στς υπολοιπες πολεις μεναμε σε φτηνα χοστελ.Ευτυχως το αμαξι εχει αεριο επομενως και η μετακινηση δεν χρειαστηκε τοσο μεγαλο χρηματικο ποσο..

Εχοντας λοιπον ως βαση σπιτια φιλων μειναμε σε καποια απο αυτα 2-3 μερες ετσι ειχαμε την δυνατοτηα να κανουμε μικρες εκδρομες τριγυρω.Πηγαμε βεβαα και σε καποια μουσεια,κυριως στην Ιταλια αλλα θελαμε η εμπειρια μας να μην ειναι τοσο "ταξιδιωτικος οδηγος" αλλα να ζησουμε λιγο ην ζωη που ζουνε οι μονιμοι κατοικοι και να δουμε κρυμμενες ομορφιες που οι τουριστες συνηθως χανουν.

Απο φαγητο σε οσα μερη δεν ειχαμε ευκαιρη κουζινα τρωγαμε κυριως προχειρα,ειχαμε και ηλεκτρικο ψυγειακη βεβαια που το γεμιζαμε σε καθε πολη με επισκεψη σε σουπερ μαρκετ...Πολυ πιο οικονομικο μας βγηκε ετσι....Βεβαια δεν ξεχασα να παω για γκουλας στην ουγγαρια που το ειχα δοκιμασει και την προηγουμενη φορα που πηγα στην Βουδαπεστη.

Το ταξιδι σιγουρα ειχε κουραση,αλλα ηταν εμπειρια ζωης.Τις περισσοτερες πολεις τις  ειχα επισκεφτει ξανα πιο....τουριστικα, αλλα αυτη τη φορα ανακαλυψα την πραγματικη ομορφια τους.Βοηθησε πολυ φυσικα που οδηγουσαμε και οι δυο,που μπορουσαμε να εχουμε μαζι μας ακριβως ολα οσα χρειαζομασταν χωρις να αγχωνομαστε για υπερβαρο και εξτρα χρεωσεις και κυριως χωρις να εχω την γκρινια της κολλητης στο μισο ταξιδι οτι δεν την αφησαν να παρει μαζι της το Hair Megaspray της λογω του οτι ειχε υπερβει το βαρος σε υγρα στς χειραποσκευες....

Μεγαλο προβλημα αντιμετοπισαμε στην Ιταλια με τα αγγλικα τους.σχεδον πουθενα περα απο την Φλωρεντια δεν μπορεσαμε να συννενοηθουμε ευκολα...Λες και δεν ξερουν αγγλικα καθολου ηταν,εκτος και αν ειμασταν τοσο ατυχοι.Τουλαχιστον εξασκησαμε την γλωσσα του σωματος...Τετοιο προβλημα περιμενα στην Γερμανια αλλα εκει ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα.Σε γενικες γραμμες βεβαια δεν ειχαμε θεμα με την ευγενεια των κατοικων.

Συναλλαγμα στις χωρες που δεν ειχαν ευρω καναμε εκει πολυ λιγα χρηματα καθως χρησιμοποιουσαμε πολυ και καρτα.στην Πραγα πληρωσαμε και με ευρω!!!

Καταληκτικα θελω να πω πραγματικα σε οποιον εχει την δυνατοτητα να το κανει γιατι ειναι πραγματικα φοβερο,αρκει να εχεις καλη παρεα και καλη μουσκη μαζι σου!!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 21, 2017, 15:42:32 μμ »
Φετος καταφερα μετα απο τρια χρονια αποταμιευσης να κανω το παρθενικο μου roadtrip με την κολλητη μου!!!!!!!!!!!!!!!κρατησε 1 ολοκληρο μηνα και ηταν με διαφορα η σπουδαιοτερη εμπειρια της ζωης μου....

Mπραβο Marianthi... παντα τετοια σου ευχομαι!! :good:

Αποσυνδεδεμένος Marianthi

• Newbie
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 22, 2017, 10:37:33 πμ »

Mπραβο Marianthi... παντα τετοια σου ευχομαι!! :good:

Ευχαριστω πολυ!!!!

Αποσυνδεδεμένος McElk

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 22, 2017, 21:36:48 μμ »
Τα roar trips στην Ευρώπη και ιδίως στη δυτική (Γερμανία Γαλλία Ιταλία) είναι πραγματική απόλαυση προπαντός για κάποιον που του αρέσει η οδήγηση! Προϋπόθεση η καλή παρέα και η διάθεση, οι αντοχές, το ... γεμάτο ρεζερβουάρ και η (κατά το δυνατόν βέβαια!) ... γεμάτη τσέπη :good:. Ταξίδι στους άνετους αυτοκινητόδρομους και στάση χωρίς πρόγραμμα σε μικρά χωριά καθ΄οδόν σε κουκλίστικα ξενοδοχεία για διανυκτέρευση :happy:. Ταξίδι για το ταξίδι χωρίς πολλά-πολλά αξιοθέατα και με διαδρομή που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή στο στυλ: -Σε μισή ώρα πλησιάζουμε στη διασταύρωση για Λιχτενστάιν. Τι λέτε, πάμε για ένα διήμερο; -Πάμε!!                      Είχα κάνει αρκετά την εικοσαετία 1985-2005 αλλά τελευταία έχω περιοριστεί σε ολιγοήμερες κοντινές διαδρομές.                            Συμφωνώ απόλυτα με την Marianthi  σε όποιον ιδίως νέο του δοθεί η ευκαιρία για roar trip στην Ευρώπη να το πραγματοποιήσει.