TravelChat - Ταξιδιωτικό Forum
Ενότητα Μελών => Σχετικά με το forum => Μήνυμα ξεκίνησε από: McElk στις Σεπτέμβριος 21, 2014, 12:59:18 μμ
-
Καλό είναι να βρεθεί ένας τρόπος να ταξινομηθούν οι ιστορίες της Ευρώπης κατά κράτος (και ίσως και η αντίστοιχη θεματολογία «περί ταξιδίων». Θα διευκολύνει πολύ την αναζήτηση. Για τις ιστορίες που αναφέρονται σε παραπάνω από ένα κράτη θα μπορούσαν να αναγράφονται στο κάθε κράτος με κάποιο διακριτικό ότι μέρος της ιστορίας αναφέρεται στο συγκεκριμένο κράτος.
-
Καλα τα λες :good: ... ομως ολα αυτα τα χειριζεται η elina και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει το χρονο να τα πραγματοποιησει. :scratch:
-
Φίλε dk και λοιποί παράγοντες του site. Επανέρχομαι στο θέμα της ταξινόμησης των ιστοριών και πληροφοριών ανά κράτος στο ίδιο ακριβώς στυλ όπως άριστα έχει γίνει με τη φωτογραφική gallery. Κλικάρει ο ενδιαφερόμενος πάνω στο σημαιάκι ή την ονομασία του κράτους και του εμφανίζει όλες τις σχετικές ιστορίες. Με μια ματιά βλέπει για πιο κράτος έχουν γραφεί ιστορίες ή πληροφορίες και διαβάζει αμέσως αυτό που τον ενδιαφέρει. Το θέμα δεν αφορά μόνο την Ευρώπη όπου οι ιστορίες και πληροφορίες είναι πάμπολλες και χάνεται κανείς ψάχνοντας αλλά και περιοχές όπως η Νότια Αμερική που έστω και με λίγες ιστορίες θα είναι πολύ πιο ελκυστική μια ταξινόμηση όπως της gallery. (σημαντικότατο το σημαιάκι δίπλα στο όνομα του κράτους και η κάθετη παράθεση !!). Παίρνω παράδειγμα από τον εαυτό μου που ενώ κοιτώ χωρίς συγκεκριμένο λόγο, το μάτι μου πέφτει π.χ. στο Θιβέτ και βλέπω ότι υπάρχουν ανηρτημένες 20 φωτογραφίες. Μου κεντρίζει το ενδιαφέρον να μπω να τις δω πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν ήταν σκόρπιες με όλες τις φωτο της Ασίας. Κατανοώ ότι χρειάζεται χρόνος και κόπος για να γίνουν όλα αυτά αλλά πιστεύω ότι θα κάνει το forum πολύ πιο χρηστικό και ενδιαφέρον. Στη συνέχεια ότι καινούριο γράφεται θα αναρτάται από τον γράφοντα κατ’ ευθείαν στο αντίστοιχο κράτος όπως γίνεται με την gallery.
-
McElk, πολύ σωστή η παρατήρησή σου! Το είχαμε συζητήσει με τον dk και περιμέναμε να προστεθούν περισσότερες ιστορίες. Όπως πολύ σωστά προανέφερε, ήταν δύσκολο να γίνει λόγω έλλειψης χρόνου. Πιστεύω μέσα στον Αύγουστο να το φτιάξουμε.
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου :smile_:
-
Η ταξινομιση των ιστοριων σχεδον πραγματοποιηθηκε... το προβλημα ειναι οτι πολλες ιστοριες περιλαμβανουν πολλες χωρες μαζι (βλεπε roadtrip) και δεν ξερω που να τις καταταξω. Ελπιζω να βρω ακρη... βοηθηστε ομως κι εσεις που τις γραψατε... που πρεπει η που θελετε να μπουν.
ΥΓ. Ολες αυτες οι ιστοριες βρισκονται κατω-κατω... εκει που τελειωνουν οι χωρες. :smile_:
-
Νομίζω έγινε η περισσότερη δουλειά και κάποιες διορθώσεις και συμπληρώσεις μπορούν να γίνουν στην πορεία :happy: Τώρα για τις ιστορίες που αναφέρονται με ισοβαρείς περιγραφές σε περισσότερα του ενός κράτη θα μπορούσαν να μπουν ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη που αναφέρονται και να έχουν μια επισήμανση (π.χ. ένα κόκκινο αστεράκι) που θα δηλώνει ότι η ιστορία δεν αφορά αποκλειστικά το συγκεκριμένο κράτος. Εάν πάλι για κάποιο κράτος υπάρχουν σχόλια μιάς-δυο σειρών και μια-δύο φωτογραφίες δεν έχει νόημα να μπει σαν ιστορία στο συγκεκριμένο. Αλλά και να μείνουν μερικές αταξινόμητες (π.χ. γενικού ενδιαφέροντος) δεν χάλασε ο κόσμος. Για παράδειγμα από τις δυο δικές μου η «Σοβιετική Ένωση» μπορεί να παραμείνει στις γενικές ή να μπει στη Ρωσία ενώ η «Στα κύματα του Δουνάβεως» μπορεί να μπει και στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.
-
Νομιζω δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπαινει μια ιστορια σε δυο χωρες... :scratch:
-
Είδα σήμερα πως μεταφέρθηκαν κάποιες ιστορίες μου από περισσότερες χώρες, κάθε μια σε μία μόνο χώρα. Έχω να προτείνω να μείνουν αυτές οι ιστορίες εκτός ταξινόμισης γιατί με αυτόν τον τρόπο χάνονται πληροφορίες που ίσως είναι χρήσιμες σε κάποιους. π.χ. Στο Road trip που έκανα το 2011 έμεινα σε 5 χώρες τουλάχιστον 2 νύχτες σε κάθε μία (ΠΓΔΜ, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Βοσνία) και έκανα 3 ημερήσιες εκδρομές στην Αυστρία. Η ιστορία είναι στην ενότητα της Σλοβακίας, όπου έμεινα τις περισσότερες νύχτες, ενώ η ενότητα της Βοσνίας δεν έχει καμιά ιστορία. Οι πληροφορίες που έχω στην ιστορία για διαδρομές στη χώρα και από το Σαράγιαβο είναι αρκετές.
-
Γι αυτο ζητησα Δημο να προτεινετε εσεις που θελετε να πανε οι ιστοριες σας κι επειδη δεν απαντησες ειπα να προτιμησω τη χωρα με τις περισσοτερες διανυκτερευσεις απλα και μονο για να μην φαινονται αδειες οι ενοτητες... την επαναφερω εκει που ηταν.
-
Δημο σου μετεφερα και καποιες αλλες (2 χωρων)... δες και πες μου. :smile_:
-
Εδώ στην Κάρυστο αυτές τις μέρες με τον πολύ κόσμο το ίντερνετ "τρέχει" πιο αργά και από χελώνα.
Στο ταξίδι του 2009 (Σοκολάτες, Μπλακ Φόρεστ κι ένα ποτήρι κρασί!), έμεινα στην Ελβετία 4 νύχτες, στη Γερμανία 10 ή 11 (δεν θυμάμαι ακριβώς) κι στην Ιταλία 2 και έκανα και δύο ημερήσιες στη Γαλλία. Μπήκε στην Ελβετία.
Δεν φαίνεται να λειτουργεί και γι αυτό ξαναλέω να μπουν αταξινόμητες οι ιστορίες που αφορούν περισσότερες της μίας χώρες (δεν είναι και τόσες πολλές), ίσως σε μια ξεχωριστή κατηγορία με ένα τίτλο κάπως σαν "ταξίδια σε περισσότερες από μία χώρες"
Ίσως μια λύση να ήταν οι λέξεις κλειδιά. Σε κάθε ιστορία να μπαίνουν οι χώρες σαν λέξεις κλειδιά. Μπορεί από εδώ και πέρα να είναι υποχρεωτικό κι να μην ανεβαίνει η ανάρτηση ή το νέο θέμα χωρίς αυτές. Οι λέξεις αυτές (τα ονόματα των χωρών) να οδηγούν στις αντίστοιχες ομάδες-χώρες.
Υ.Γ. Την ιστορία "Λίγες ώρες στη Γείτονα" (Αλβανία) δεν την βρίσκω πουθενά (???????)
-
Υ.Γ. Την ιστορία "Λίγες ώρες στη Γείτονα" (Αλβανία) δεν την βρίσκω πουθενά (???????)
Τη συγκεκριμενη ιστορια Δημο, δεν θυμαμαι να την εχω διαβασει... εψαξα ολες τις κατηγοριες με ιστοριες και δεν την βρηκα... μηπως δεν την εχεις βαλει εδω? :scratch:
-
Μπορεί. Δεν θυμάμαι. όταν γυρίσω στην Αθήνα θα την ανεβάσω. Και αμέσως μετά το Ιράν που είναι και πολύ μεγάλο
-
Από τις χώρες στην ταξινόμηση λείπει το ΚΟΣΟΒΟ, χώρα αναγνωρισμένη από τις μισές, σχεδόν, χώρες του κόσμου (νομίζω η Ελλάδα δεν την έχει αναγνωρίσει)