TravelChat - Ταξιδιωτικό Forum
Ελεύθερος Χρόνος => Ειδήσεις από όλο τον κόσμο => Μήνυμα ξεκίνησε από: dk στις Σεπτέμβριος 27, 2008, 18:41:31 μμ
-
Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο νότια της Δαμασκού, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση. Το αυτοκίνητο ήταν παγιδευμένο με 200 κιλά εκρηκτικών και ανατινάχθηκε στον δρόμο προς τη Σάιντα Ζέναμπ, προάστιο της Δαμασκού.
Τα θύματα είναι πολίτες, σύμφωνα με την συριακή τηλεόραση.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Συρίας στρατηγός Μπασάμ Αμπντέλ Ματζίντ χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Δαμασκό προκαλώντας τον θάνατο 17 ανθρώπων και δήλωσε ότι δεν είναι αυτήν τη στιγμή σε θέση να κατονομάσει τους δράστες.
«Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επιχείρηση σε ένα πολυσύχναστο σημείο... και δυστυχώς όλα τα θύματα είναι πολίτες. Δεν μπορούμε να επιρρίψουμε την ευθύνη σε μια συγκεκριμένη πλευρά, αλλά η έρευνα που διεξάγεται υπό μια αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα μας οδηγήσει στους υπεύθυνους», δήλωσε στη συριακή τηλεόραση ο σύρος υπουργός Εσωτερικών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Ιρακινός καμικάζι ο δράστης στη Δαμασκό, αναφέρει ιστοσελίδα
Η βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Δαμασκό από την οποία σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκε από έναν ιρακινό καμικάζι βομβιστή που σχετίζεται με το τρομοκρατικό δίκτυο αλ Κάιντα, αναφέρεται σε μια λιβανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα.
Η ιστοσελίδα «The Now Lebanon» επικαλούμενη καλά πληροφορημένες συριακές πηγές, αναφέρει ότι ο βομβιστής είχε εισέλθει πρόσφατα στη Συρία και είχε επικοινωνία με τα μέλη της αλ Κάιντα στην πρωτεύουσα.
Οι πηγές επιβαίωσαν προηγούμενες εικασίες ότι η επίθεση είχε ως στόχο μια εγκατάσταση των υπηρεσιών ασφαλείας που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.
«Ήταν ένα μήνυμα προς τις συριακές αρχές, που ασκούν πιέσεις στο δίκτυο της αλ Κάιντα στη Συρία, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα της Συρίας προς τη Δύση και ειδικότερα στη Γαλλία, και τις έμμεσες συρο-ισραηλινές ειρηνευτικές συνομιλίες ανέφεραν οι πηγές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα η οποία πιστεύεται ότι πρόσκειται στην αντισυριακή λιβανική πλειοψηφία.
Η βομβιστική επίθεση ήταν μια προειδοποίηση από την αλ Κάιντα ότι θα κάνουν την Συρία «χώρα του Τζιχάντ», πρόσθεσαν οι πηγές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ