TravelChat - Ταξιδιωτικό Forum
Ταξιδιωτικές Ιστορίες Μελών => Ευρώπη => Ιστορίες από ταξίδια στο Εξωτερικό => Γερμανία => Μήνυμα ξεκίνησε από: evi στις Φεβρουάριος 16, 2011, 23:38:38 μμ
-
Μόλις σήμερα επέστρεψα από το Βερολίνο, όπου πέρασα τρεις υπέροχες ημέρες. Είχα να επισκεφτώ το Βερολίνο από το 2002, ένας πολύ καλός μου φίλος μένει εκεί και είχα να τον δω χρόνια και αυτήν την εποχή λαμβάνει χώρα το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Μπερλινάλε, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Αυτοί οι τρεις λόγοι ήταν αρκετοί να με πείσουν για την μίνι απόδραση! Βρήκα εισιτήρια με την Aegean , απίστευτο και όμως αληθινό πρώτη φορά πέταξα μαζί τους και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Φιλοξενήθηκα στο σπίτι του φίλου μου σε μια γειτονιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου, στο Kreuzberg ( ελπίζω να το γράφω σωστά) , είναι μια γειτονιά με αρκετούς μετανάστες, εναλλακτικό στυλ , πολλά μπαρ, έθνικ εσταιτόρια και πολύ κοντά στο κέντρο.
Το Βερολίνο έχει πολύ καλές συγκοινωνίες ( μετρό, λεωφορεία και τραμ) που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή και υπάρχει εισιτήριο ημερήσιο που ισχύει για απεριόριστες διαδρομές με όλα τα μέσα στην τιμή των 6,30 ευρώ. Πολύ βολικό για τον τουρίστα που θέλει να τριγυρίσει παντού, οι αποστάσεις τεράστιες και το κρύο μεγάλο αυτήν την εποχή ( γύρω στους -2 βαθμούς, ευτυχώς δεν χιόνιζε πολύ).
Το κινηματογραφικό φεστιβάλ είναι ένα υπερθέαμα, πρώτην φορά στην ζωή μου βρέθηκα σε κάτι τέτοιο. Όλη η πόλη για δέκα ημέρες σταματά και χορεύει στους ρυθμούς του σινεμά. Οι Γερμανοί παίρνουν πολύ στα σοβαρά την κουλτούρα τους γενικά και τον κινηματογράφο ειδικότερα και η οργάνωση είναι απλά υπέροχη. Μακάρι κάποτε και εμείς να φτιάχναμε κάτι παρόμοιο , έστω σε ποσοστό επιτυχίας πολύ μικρότερο. Αίθουσες κινηματογραφικές των 2.000 ατόμων ( στην πραγματικότητα είναι θέατρα που παραχωρούνται ειδικά για το φεστιβάλ), σκηνοθέτες και ηθοποιοί από όλα τα πέρατα της γης, ανταλλαγή ιδεών, γενικά μια γιορτινή ατμόσφαιρα.
Δεν είχα πολύ χρόνο αλλά κατάφερα να επισκεφτώ το Μουσείο της Περγάμου, το οποίο με άφησε με το στόμα ανοιχτό!¨Εχω έναν φίλο Αρχαιολόγο, πρέπει να τον ρωτήσω πώς γίνεται να ξεσηκώσεις όλη την πόλη και να την πας σε ένα μουσείο!!
-
Δειτε τη δικη μου αναρτηση για αυτο το Μουσειο!
http://solareagle.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html
-
Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου Αποστόλη!!! Έχω βγάλει και εγώ αρκετές. Θα τις αναρτήσω σιγά σιγά, σήμερα είμαι πολύ κουρασμένη για να βάλω όλες τις φωτογραφίες. Είναι ένα καταπληκτικό μουσείο.
-
και ελεγα εγω που χαθηκε η Εvi :bigr:
-
Εδώ είμαι!! Γύρισα!! :bigr:
-
καλως ηρθες
μας ελειψες :blum: :blum:
-
Πωπω μ'αφηνεις speechless μ'αυτα τα ξαφνικα σου! :-X
Τελειο πρεπει να'ναι το Βερολινο.... Μπραβο πολυ χαιρομαι και σε λιγες μερες london again :dance:
-
Μια και το ανέφερες, αύριο κλείνω τα δωματιά μας στο Λονδίνο! :bigr: Μερικές ημέρες έμειναν ακόμα.
-
Μια και το ανέφερες, αύριο κλείνω τα δωματιά μας στο Λονδίνο! :bigr: Μερικές ημέρες έμειναν ακόμα.
Τελεια :good: To ξερω!! Εγω μετραω αντιστροφα :bigr: :bigr: :bigr: :bigr: :bigr:
-
Δειτε τη δικη μου αναρτηση για αυτο το Μουσειο!
http://solareagle.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html
Πολύ καλές οι φωτογραφίες σου Αποστόλη :good:
-
Οι μίνι αποδράσεις είναι οι καλύτερες. Μπράβο Εύη :bigr:
-
Καλά,Εύη ,δεν σε προλαβαίνουμε...
-
Ευχαριστω!Θα εβγαζα κι αλλες αλλα τι να πρωτοβγαλουμε,με βιντεικαμερα και φωτ. μηχανη!
-
Πολύ μ'αρέσουν αυτά !!! Μπράβο ρε Εύη. Πραγματικά το βερολίνο είναι κάτι άλλο. Και σε άλλα με υγεία :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
-
Που σε χάνουμε που σε βρίσκουμε...πάνω σε ένα αεροπλάνο!!!Είσαι φοβερή!!!Την επόμενη παρασκευή πετάμε κι εμείς για Βερολίνο κ επειδή δεν είμαι τρομερά μουσειόφιλη είχα βγάλει το μουσείο της Περγάμου εκτός προγράμματος,τώρα όμως ξαναμπήκε γιατί βλέπω ότι αξίζει πραγματικά.Οποτε μπορέσεις δώσε μου καμιά πληροφορία,για αξιοθέατα αλλά και για φαγητό (γερμανική κουζίνα) :drink:
-
Οποτε μπορέσεις δώσε μου καμιά πληροφορία,για αξιοθέατα αλλά και για φαγητό (γερμανική κουζίνα) :drink:
Οτι πληροφοριες εχετε για την fei... εδω http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,4974.0.html ... στο δικο της Βερολινο!! :good:
-
Καλά, Εύη, σ' έχει φάει η ρουτίνα βρε παιδί μου :dash: πουθενά δεν έχεις πάει τώρα τελευταία και ανησυχώ!!! :laugh: :laugh: :laugh: Πάντως, πέρα από την πλάκα, οι φωτογραφίες είναι τέλειες.. Αν και δεν είχα το Βερολίνο στα σχέδιά μου για ταξίδι (ψιλοαντιπαθώ τους Γερμανούς για τους γνωστούς λόγους!) νομίζω ότι αρχίζω και αναθεωρώ τις απόψεις μου.. Μάλλον με βλέπω Βερολίνο σύντομα!!! :bigr: :bigr: :bigr:
-
Μ' αρέσεις evi μου με τις mini αποδρασεις!!!
Μπραβο πάντα τέτοια!!!