TravelChat - Ταξιδιωτικό Forum

Ελεύθερος Χρόνος => Ειδήσεις από όλο τον κόσμο => Μήνυμα ξεκίνησε από: dk στις Ιούνιος 30, 2009, 13:32:29 μμ

Τίτλος: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούνιος 30, 2009, 13:32:29 μμ
Ένα Airbus A330-200 των αεροπορικών γραμμών της Υεμένης κατέπεσε σήμερα στα νησιά Κομόρος, και σε αυτό επέβαιναν συνολικά 153 άτομα, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της εταιρείας Yemenia από τη Σαναά.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των 142 επιβατών και των 11 μελών του πληρώματος του αεροπλάνου. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν Γάλλοι ή υπήκοοι των νησιών Κομόρος.

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί με προορισμό τη Σαναά, με ενδιάμεση στάση στη Μασσαλία. Από την Υεμένη συνέχισε το ταξίδι του για το Μορονί όπου αναμενόταν να φτάσει στις 2 τα ξημερώματα σήμερα (ώρα Ελλάδας). Πηγή του παρισινού αεροδρομίου ανέφερε ότι χάθηκε από τα ραντάρ.

πηγη in2life.gr
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούνιος 30, 2009, 13:34:12 μμ
Παιδί βρέθηκε ζωντανό από το αεροπορικό δυστύχημα στον Ινδικό

Ανάμεσα στα άψυχα σώματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Yemen Air, που κατέπεσε τα ξημερώματα κοντά στα νησιά Comoros με 153 επιβαίνοντες, εντοπίστηκε ένα μικρό παιδί ζωντανό, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους του κρατικού αερομεταφορέα της Υεμένης.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα 15 λεπτά πριν φτάσει στο Moroni

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Υεμένης, είπε ότι αναγνωριστικό αεροσκάφος των Αρχών των Comoros, εντόπισε νωρίτερα και την άτρακτο του μοιραίου Airbus A310 - 300.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης, «εντοπίστηκαν σώματα να επιπλέουν και μία πετρελαιοκηλίδα περίπου 16 με 17 ναυτικά μίλια (περίπου 29 χλμ) από το Moroni».

Γαλλική αεροπορική πηγή, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 Γάλλοι πολίτες, ενώ σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών απέδωσε το ατύχημα πιθανότατα στις κακές καιρικές συνθήκες, και πρόσθεσε ότι η Γαλλία λαμβάνει επίσης μέρος στις έρευνες.

Πάντως, οι πληροφορίες που αρχικά έφταναν από τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης, σχετικά με τον τύπο του αεροσκάφους, ήταν συγκεχυμένες. Η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε αλλαγή αεροσκάφους, στην πτήση ΙΥ 749 που έφτασε από τη Γαλλία στην Υεμένη.

Αρχικά, οι επιβάτες ξεκίνησαν από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, με προορισμό τη Μασαλία και στη συνέχεια τη Sanaa, στην Υεμένη. Αλλά εκεί, και πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Moroni, το μεγαλύτερο νησί των Comoros, όπου αναμενόταν να φτάσει στις 2 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), οι επιβάτες άλλαξαν αεροσκάφος και μετεπιβιβάστηκαν στο μοιραίο Α310.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από τα Comoros και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι.  Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Idi Nadhoim, το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα).

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής Υπηρεσίας Ασφάλειας των αερομεταφορών ASECNA είπε ότι πιθανότατα το αεροπλάνο να συνετρίβη σε απόσταση 5 - 10 χιλιομέτρων από την ακτή. "Ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός και η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη" συνέχισε.

πηγη zougla.gr
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούνιος 30, 2009, 23:14:41 μμ
Airbus A310-300: ''Κατέπεσε ενώ πραγματοποιούσε ελιγμό''
 
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αεροσκάφος της Yemenia Air κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά των νήσων Comoros έρχονται στο "φως", με τον υφυπουργό Μεταφορών της Γαλλίας, Dominique Bussereau, να δηλώνει πως το Α310-300 εκτελούσε ελιγμό προσέγγισης του αεροδρομίου του Moroni όταν συνετρίβη.

Ο Dominique Bussereau δήλωσε επίσης στο πλαίσιο των ερωτήσεων που δέχτηκε για το περιστατικό σε συνεδρίαση της Βουλής, ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι μέτρια εξοπλισμένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και τόνισε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες.

Ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών είπε ότι είχε απαγορευθεί στο συγκεκριμένο αεροσκάφος να εκτελεί πτήσεις στην Γαλλία λόγω "παρατυπιών", που είχε εμφανίσει εδώ και αρκετά χρόνια:

"Πριν από μερικά χρόνια αυτό το αεροπλάνο το είχαμε αποκλείσει από το εθνικό έδαφος, επειδή εντοπίσαμε ότι παρουσίαζε ορισμένο αριθμό παρατυπιών στα όργανα του" δήλωσε ο Dominique Bussereau.

Ζωντανές στο πρόσωπο της 14χρονης που διασώθηκε οι ελπίδες για περισσότερους επιζώντες

Ανάμεσα στα άψυχα σώματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Yemen Air, που κατέπεσε τα ξημερώματα κοντά στα νησιά Comoros με 153 επιβαίνοντες, εντοπίστηκε ένα 14χρονο κορίτσι ζωντανό, το οποίο νοσηλεύεται ήδη σε νοσοκομείο του Moroni, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Αμπντίλαχ Μούγκνι αλλά και την εκπρόσωπο της Ερυθράς Ημισελήνου των Comoros, Ραμουλάτι Μπεν Αλί.

Η 14χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της όταν εντοπίστηκε από ένα σκάφος του λιμενικού, αλλά επέπλεε χάρη στο σωσίβιο που φορούσε, κάτι που αποδυκνύει ότι η πτώση του αεροσκάφους δεν ήταν απότομη, όπως στην περίπτωση του Airbus A330 της Air France που συνετρίβη τον προηγούμενο μήνα ανοιχτά της Βραζιλίας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών της Υεμένης δήλωσε ότι -μέχρι στιγμής- έχουν βρεθεί τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, οι ταυτότητες των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί.

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Υεμένης, είπε ότι αναγνωριστικό αεροσκάφος των Αρχών των Comoros, εντόπισε νωρίτερα και την άτρακτο του μοιραίου Airbus A310 - 300.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης, «εντοπίστηκαν σώματα να επιπλέουν και μία πετρελαιοκηλίδα περίπου 16 με 17 ναυτικά μίλια (περίπου 29 χλμ) από το Moroni».

Γαλλική αεροπορική πηγή, ανέφερε ότι ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους βρίσκονταν τρία βρέφη και 11 μέλη πληρώματος, ενώ γνωστοποιήθηκε πως στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 66 Γάλλοι πολίτες.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών απέδωσε το ατύχημα πιθανότατα στις κακές καιρικές συνθήκες, και πρόσθεσε ότι η Γαλλία λαμβάνει επίσης μέρος στις έρευνες.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών της Υεμένης ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη σήμερα, υποβλήθηκε σε λεπτομερή επιθεώρηση το Μάιο υπό την επίβλεψη της Airbus.  «Έγινε με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές», είπε ο στο Reuters ο υπουργός. 

Πάντως, οι πληροφορίες που αρχικά έφταναν από τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης, σχετικά με τον τύπο του αεροσκάφους, ήταν συγκεχυμένες. Η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε αλλαγή αεροσκάφους, στην πτήση ΙΥ 749 που έφτασε από τη Γαλλία στην Υεμένη.

Αρχικά, οι επιβάτες ξεκίνησαν από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, με προορισμό τη Μασαλία και στη συνέχεια τη Sanaa, στην Υεμένη. Αλλά εκεί, και πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Moroni, το μεγαλύτερο νησί των Comoros, όπου αναμενόταν να φτάσει στις 2 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), οι επιβάτες άλλαξαν αεροσκάφος και μετεπιβιβάστηκαν στο μοιραίο Α310.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από τα Comoros και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι.  Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Idi Nadhoim, το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα).

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στο Moroni έπαψαν να παίζουν μουσική και μεταδίδουν εδάφια του Κορανίου ως ένδειξη σεβασμού για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

Επίσης, η κυβέρνηση της Υεμένης κάλεσε τον κόσμο να δείξει ψυχραιμία, ενώ άξιωματούχοι που κατέχουν θέσεις "κλειδιά" στον κρατικό μηχανισμό επιστρέφουν στα Comoros για να οργανώσουν και να ηγηθούν των σωστικών επιχειρήσεων.

πηγη zougla.gr
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούλιος 01, 2009, 21:00:34 μμ
Αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων από την Yemenia Air

Το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ αναμένεται να καταβάλει η αεροπορική εταιρία -της οποίας το αεροσκάφος συνετρίβη ανοιχτά των νήσων Comoros- ως ελάχιστη αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων της μοιραίας πτήσης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Yemenia Air, Abdel Khalek al-Hadi, δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Σαναά: "Θα καταβάλουμε την πρώτη δόση των 20.000 ευρώ στις οικογένειες κάθε θύματος του ατυχήματος", χωρίς όμως να διευκρινίσει την ακρίβή ημερομηνία καταβολής του συγκεκριμένου ποσού.

Η μαρτυρία της 14χρονης που επέζησε συγκλονίζει...

Συγκλονιστικά είναι τα όσα λέει το 14χρονο κορίτσι, που επέζησε της συντριβής του Airbus A310 της εταιρείας Yemenia Air.
Όπως αφηγήθηκε στον πατέρα του, το δυστύχημα συνέβη ξαφνικά, ενώ είπε ότι άκουσε και άλλους επιβάτες να είναι ζωντανοί μέσα στο νερό. «Όλα σκοτείνιασαν και αρχίσαμε να πέφτουμε», είπε η Baya Bakari στον πατέρα της, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, όπως δήλωσε ο τελευταίος στο γαλλικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

 «Άκουγα ανθρώπους να μιλούν γύρω μου στο σκοτάδι", είπε. «Και έπειτα από λίγο δεν άκουγα κανέναν. Απλώς κρατιόμουν.»

Το κορίτσι βρέθηκε να επιπλέει γαντζωμένο από συντρίμμια του αεροσκάφους. Μέχρι στιγμής είναι η μοναδική επιζήσασα από τους 153 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο, που συνετρίβη στα ανοικτά των νησιών Comoros, τα ξημερώματα της Τρίτης.
Η μητέρα της, που ταξίδευε μαζί της, είναι αγνοούμενη και εικάζεται πως είναι νεκρή.

Υπάρχουν και άλλοι επιζώντες;

Για δεύτερο επιζώντα της μοιραίας πτήσης της Yemenia Air κάνουν λόγο νοσοκομειακές πηγές της πρωτεύουσας των νήσων Comoros. Όπως δήλωσε τηλεφωνικά στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ένας γιατρός, «το νοσοκομείο έλαβε εντολές να προετοιμαστεί για την υποδοχή του επιζώντα».

«Φαίνεται ότι και δεύτερο παιδί βρέθηκε ζωντανό σήμερα το πρωί. Δεν ξέρουμε καμία περαιτέρω πληροφορία, γιατί δεν το έχουμε δει», πρόσθεσε ο ίδιος γιατρός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το παιδί βρίσκεται ακόμη στα χέρια των διασωστών.

Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε και άλλος γιατρός του νοσοκομείου, επικρίνοντας παράλληλα τον τρόπο διεξαγωγής των ερευνών. «Εάν βρήκαν έναν επιζώντα σήμερα, σημαίνει ότι ήταν ζωντανός και χθες. Χωρίς αμφιβολία, οι έρευνες δεν διεξάγονται όπως θα έπρεπε», είπε.

Πάντως, ο Γάλλος υφυπουργός Συνεργασίας διέψευσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό France Info, ότι βρέθηκε και δεύτερος επιζήσας της συντριβής του Airbus Α310. Υπάρχει "μόνο μία διασωθείσα και όχι δύο", είπε χαρακτηριστικά ο πολιτικός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Moroni, πρωτεύουσα των Comoros.

Όσον αφορά στη 14χρονη που διασώθηκε από τη συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους, η γαλλική κυβέρνηση θέλει να τη μεταφέρει στη Γαλλία. «Η Γαλλία θα μεταφέρει το κορίτσι και θα δει πώς θα βοηθήσει τον πατέρα του, που θέλει να έρθει στα Comoros για να αναζητήσει το πτώμα της συζύγου του», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Η έφηβη, η Baya Bakari, που ταξίδευε με τη μητέρα της, είχε ξεκινήσει το ταξίδι από τη Μασσαλία, όπου κατοικεί.

Παράλληλα, η κυβέρνηση των νήσων Comoros κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια του αεροσκάφους, που συνετρίβη τα ξημερώματα της Τρίτης στον Ινδικό Ωκεανό.

«Οι Γάλλοι θα έπρεπε να μας είχαν ενημερώσει για όλα τα προβλήματα που είχε το αεροσκάφος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στον τηλεοπτικό σταθμό France 24. Την ίδια ώρα, η εταιρεία Yemenia ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει σε καθεμιά από τις οικογένειες των θυμάτων 20.000 ευρώ ως προκαταβολή αποζημίωσης.

Δεν εντοπίστηκε το ένα "μαύρο κουτί", αλλά ο πομπός εντοπισμού του Α310

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υφυπουργού Συνεργασίας, Alain Zuadet, το ηχητικό σήμα που έγινε αντιληπτό από γαλλικό αεροσκάφος στον τόπο της συντριβής δεν προέρχεται από τα "μαύρα κουτιά" αλλά από τον πομπό εντοπισμού του Α310.

Ο Zuadet δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θέλω να πω ότι το ηχητικό σήμα το οποίο εντοπίστηκε από το Transall, σε αντίθεση με όσα έγιναν γνωστά σήμερα το πρωί, δεν προέρχεται από το μαύρο κουτί αλλά από τον πομπό εντοπισμό του. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στις υπηρεσίες Ασφαλείας σήμερα το πρωί".

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, μία μέρα μετά τη συντριβή του Airbus A310. Στις επιχειρήσεις συνεισφέρουν και γαλλικά συνεργεία διάσωσης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, αφού ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρίσκονταν και 66 Γάλλοι.

πηγη zougla.gr
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούλιος 02, 2009, 13:53:12 μμ
Βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του Airbus της Yemenia Air
 
Ένα από τα μαύρα κουτιά του Airbus A310 της εταιρείας Yemenia που βυθίστηκε ανοιχτά των νησιών Κομόρος, εντοπίστηκε την  Τρίτη το απόγευμα και η επιχείρηση για την ανάσυρσή του θα ξεκινήσει σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Γάλλου υπουργού Συνεργασίας Αλέν Ζουαντέ. «Το σήμα του μαύρου κουτιού εντοπίστηκε χθες (Τρίτη) στις 16:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) από αναγνωριστικά αεροσκάφη, περίπου 40 χλμ. από τις ακτές της Μεγάλης Κομόρας», εξήγησε ο κ. Ζουαντέ που βρίσκεται επί τόπου. Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι το δυστύχημα οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες, προσθέτοντας ωστόσο ότι το αεροσκάφος «δεν ήταν σε καλή κατάσταση» και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μαύρα κουτιά «θα αποκαλύψουν την αλήθεια».

Εξάλλου χθες, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Ντομινίκ Μπισερό, υπενθύμισε ότι το μοιραίο αεροσκάφος, ηλικίας 19 ετών, είχε «αποκλειστεί» από το γαλλικό έδαφος «εδώ και μερικά χρόνια (...) γιατί θεωρήσαμε ότι παρουσίαζε αρκετές δυσλειτουργίες στα συστήματά του».

Η αεροπορική εταιρεία Yemenia από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «εφαρμόζει αυστηρή πολιτική προκειμένου τα αεροσκάφη της να είναι σε άριστη κατάσταση και ότι διασφαλίζει την τακτική συντήρησή τους, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές που εφαρμόζουν όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες». Η εταιρεία κατήγγειλε «τις ψευδείς πληροφορίες και τις υποθέσεις για τεχνικά προβλήματα» του αεροσκάφους, διαβεβαιώνοντας ότι «η ασφάλεια των επιβατών είναι η πρώτη προτεραιότητα στις πτήσεις της».

Παράλληλα σήμερα το πρωί, στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, νεαροί Γάλλοι που έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά Κομόρος εμπόδισαν την επιβίβαση σε πτήση της Yemenia με προορισμό τη Σαναά και ενδιάμεσο σταθμό τη Μασαλία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις «άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες η εταιρεία τούς αναγκάζει να πετούν, από τη στιγμή που βγουν από την Ευρώπη».

Η Yemenia έχει τεθεί υπό επιτήρηση από την ΕΕ, καθώς η Κομισιόν είχε διαπιστώσει τον Ιούλιο του 2008 «ελλείψεις» σε ορισμένους κανονισμούς ασφαλείας. Πάντως, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία δεν έχει εμπλακεί σε σημαντικά περιστατικά, παρά το γεγονός ότι είναι ο εθνικός αερομεταφορέας ενός από τα φτωχότερα κράτη του πλανήτη.

Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι είναι τελικά το μοναδικό άτομο το οποίο έχει εντοπιστεί ζωντανό στα ανοιχτά των Κομορών μετά από την συντριβή του αεροσκάφους Α310 της Yemenia Air. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Μορονί, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Αμπντίλαχ Μούγκνι αλλά και την εκπρόσωπο της Ερυθράς Ημισελήνου των Κομορών, Ραμουλάτι Μπεν Αλι. «Το νεαρό κορίτσι ηλικίας 14 ετών έφτασε στο νοσοκομείο Ελ Μάαρουφ. Μας είπαν ότι η κατάσταση της δεν είναι ανησυχητική» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για το μόνο άτομο που έχει εντοπιστεί ζωντανό προς το παρόν από τα σωστικά συνεργεία που δρουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Μούγκνι, οι πληροφορίες που ήθελαν ένα πεντάχρονο αγόρι να είχε βρεθεί να επιπλέει στην θάλασσα είναι λανθασμένες. Το κορίτσι που περιγράφεται ως «παιδί θαύμα» δεν είχε τις αισθήσεις του όταν εντοπίστηκε από ένα σκάφος του λιμενικού των Κομορών, αλλ` επέπλεε χάρη στο σωσίβιο που φορούσε. Τα σωστικά συνεργεία την μετέφεραν στο νοσοκομείο καθώς υπέφερε από υπερκόπωση. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών δήλωσε ότι -μέχρι στιγμής- έχουν βρεθεί τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, οι ταυτότητες των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί.

Το αεροσκάφος Α310- 300 της Yemenia Air κατέπεσε στη θάλασσα ανοιχτά των Κομορών την ώρα που πραγματοποιούσε ελιγμό με σκοπό να προσεγγίσει το αεροδρόμιο του Μορονί, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ντομινίκ Μπισερό. «Αυτό δείχνει ότι κατά την διάρκεια ενός ελιγμού το αεροπλάνο κατέπεσε» ανέφερε ο κ. Μπισερό, απαντώντας σε ερωτήσεις σε συνεδρίαση της Βουλής. Ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε ακόμη ότι το αεροδρόμιο του Μορονί στις Κομόρες είναι «μέτρια εξοπλισμένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα», ενώ υπενθύμισε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες. Ο Ντομινίκ Μπισερό δήλωσε ακόμη ότι το Α310- 300 της Yemenia Air, το οποίο μετέφερε 153 άτομα, είχε απαγορευθεί να εκτελεί πτήσεις στην Γαλλία λόγω «παρατυπιών», που είχε εμφανίσει εδώ και αρκετά χρόνια. «Πριν από μερικά χρόνια αυτό το αεροπλάνο το είχαμε αποκλείσει από το εθνικό έδαφος, επειδή εντοπίσαμε ότι παρουσίαζε ορισμένο αριθμό παρατυπιών στα όργανα του» υπογράμμισε ο κ. Μπισερό, τονίζοντας όμως ότι η Yemenia Air δεν βρίσκεται στην «μαύρη λίστα» των αεροπορικών εταιρειών

πηγη traveldailynews.gr
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούλιος 03, 2009, 19:58:44 μμ
Ένα μήνα πένθος για την αεροπορική τραγωδία στα νησιά Comoros
 
Πένθος 30 ημερών κήρυξε ο πρόεδρος των νήσων Comoros, Ahmed Abdallah Sambi, μετά τη συντριβή, την Τρίτη στον Ινδικό Ωκεανό, της πτήσης της Yemenia Air με 152 νεκρούς και μόνο μια επιζήσασα.

«Η χώρα μας είναι σε πένθος για περίοδο 30 ημερών», δήλωσε ο πρόεδρος, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στο αρχιπέλαγος τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, από τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ) που διεξάγεται στη Λιβύη.

Ο Sambi ζήτησε από τους πολίτες της χώρας την περίοδο αυτή να «προσεύχονται για τους αγνοούμενους και να είναι ενδεδυμένοι ευπρεπώς».

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των θυμάτων που ζητούν εξηγήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, ο πρόεδρος δήλωσε: «Έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε αυτό που συνέβη, ωστόσο πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό ότι πάντα γίνεται το θέλημα του Θεού». 

Ο πρόεδρος εξήρε το έργο των διασωστών και των εθελοντών, ενώ ευχαρίστησε την Υεμένη, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους στις έρευνες. Το αεροσκάφος Airbus A310 της Yemenia Air συνετρίβη στη θάλασσα τα ξημερώματα της Τρίτης, κοντά στις ακτές των νησιών Comoros, με 153 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

πηγη zougla.gr
 
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούλιος 04, 2009, 11:25:57 πμ
Ανέστειλε τις πτήσεις από Παρίσι η Yemenia Air
 
Την απόφασή της να αναστείλει επ’ αόριστον τις πτήσεις της από τα αεροδρόμια της γαλλικής πρωτεύουσας, έλαβε η αεροπορική εταιρεία Yemenia Air, λίγες μόλις ημέρες, έπειτα από τη συντριβή του μοιραίου Airbus, στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της «Aeroports de Paris», εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Παρισιού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η διαχειρίστρια εταιρία των αεροδρομίων έλαβε μία επιστολή από την αεροπορική εταιρία Yemenia, στην οποία την ενημερώνει για την απόφαση να αναστείλει τις πτήσεις» και προσέθεσε: «Δεν ανέφεραν το λόγο, είπαν απλώς πως μέχρι νεωτέρας οι πτήσεις ακυρώνονται».

Εξάλλου, η Yemenia, η οποία ανέστειλε ήδη τις πτήσεις από τη Μασσαλία, αντιμετώπισε οργισμένες διαμαρτυρίες από εκπατρισμένους κατοίκους των νησιών Comora στη Γαλλία, σύμφωνα με τους οποίους τα αεροσκάφη της είναι βρόμικα και η συντήρησή τους είναι κακή.

πηγη zougla.gr 
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούλιος 04, 2009, 23:53:05 μμ
Εντοπίστηκε τμήμα του μοιραίου airbus στον Ινδικό
 
Μεγάλο τμήμα του αεροσκάφους της Yemenia Air, που συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό ανοιχτά των Νήσων Comoros τα ξημερώματα της Τρίτης, εντοπίστηκε από τα συνεργεία που συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή.

«Η αμερικανική ομάδα ερευνών εντόπισε ένα μεγάλο κομμάτι του αεροσκάφους και προσπαθεί να το ανασύρει», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Υεμένης.

Από το αεροπορικό δυστύχημα, επέζησε μόνο ένα 14χρονο κορίτσι σε σύνολο 153 επιβατών. Το αεροσκάφος κατέπεσε λίγο πριν την προσγείωσή του στο Moroni, πρωτεύουσα των Νησιών Comoros, βορειοδυτικά της Μαδαγασκάρης.

Σιωπηλή διαμαρτυρία στη μνήμη των θυμάτων της Yemenia Air

Χιλιάδες κόσμου, από την κοινότητα των νήσων Comoros στη Μασσαλία, διοργάνωσαν σήμερα σιωπηλή πορεία στη μνήμη των 152 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της Yemenia Air στον Ινδικό Ωκεανό.

Η πορεία άρχισε με προσευχή και στη συνέχεια πολλές γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές άρχισαν να τραγουδούν μοιρολόγια του τόπου τους.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Όχι άλλοι ιπτάμενοι κάδοι απορριμμάτων", "A310, 152 νεκροί, 30 Ιουνίου 2009: ποτέ ξανά" και φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια.

Εν τω μεταξύ, η αεροπορική εταιρία Yemenia Air, το αεροσκάφος της οποίας εκτελούσε την πτήση Sanaa - Moroni όταν κατέπεσε, ματαίωσε προσωρινά όλες τις πτήσεις της προς την πρωτεύουσα των νησιών Comoros.

πηγη zougla.gr 
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούλιος 05, 2009, 21:49:37 μμ
Σήματα από τα ''μαύρα'' κουτιά του Airbus της Yemenia Air
 
Έξι μέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα της Yemenia Air στον Ινδικό Ωκεανό, εντοπίστηκαν ηχητικά σήματα από τα ''μαύρα'' κουτιά του αεροσκάφους, σύμφωνα με γαλλική υπηρεσία ερευνών.

Τα σήματα ελήφθησαν σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, η οποία ερευνά τα αίτια αεροπορικών ατυχημάτων.

Από την ημέρα του δυστυχήματος, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 152 άνθρωποι και σώθηκε μόνο ένα 14χρονο κορίτσι, έχει ξεσπάσει διαμάχη για το αν το Airbus A310 ήταν ασφαλές.

πηγη zougla.gr 
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Ιούλιος 10, 2009, 14:50:26 μμ
Ανασύρθηκαν 18 πτώματα της μοιραίας πτήσης Yemenia Air
 
Αλιευτικά σκάφη ανέσυραν 18 πτώματα από τον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά της Τανζανίας, περίπου δέκα ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Yemenia Air που προκάλεσε το θάνατο 152 ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό SAFM της Νότιας Αφρικής, ανάφερε ότι ανάμεσα στα κομμάτια του Airbus Α310 που βρέθηκαν στη θάλασσα ήταν και ένα ραντάρ καταγραφής καιρικών συνθηκών, το οποίο εντοπίστηκε 180 χιλιόμετρα νότια της Ζανζιβάρης και 600 χιλιόμετρα από την περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος στα Νησιά Comoros.

Μοναδική επιζήσασα της αεροπορικής τραγωδίας ήταν ένα 12χρονο κορίτσι διασώθηκε, αφού παρέμεινε επί ώρες στη θάλασσα κρατώντας συντρίμμια του αεροσκάφους.

πηγη zougla.gr 
Τίτλος: Απ: Όλα τα νέα για το αεροπλάνο που κατέπεσε στα νησιά Κομόρος
Αποστολή από: dk στις Αύγουστος 29, 2009, 11:10:46 πμ
Βρέθηκε το ένα «μαύρο» κουτί της μοιραίας πτήσης της Yemenia Air

Περίπου δύο μήνες μετά από τη συντριβή στη θάλασσα του Airbus A310 της Yemenia Air που εκτελούσε την πτήση IY626 από την Υεμένη στα νησιά Comoros, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τα νερά ένα από τα εργαλεία καταγραφής των δεδομένων του αεροσκάφους.

Το «μαύρο» κουτί εντοπίστηκε σε βάθος 1.200 μέτρων στον Ινδικό Ωκεανό ανοικτά των νήσων Comoros, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Υεμένης, Bourhane Hamidou, είπε ότι το κουτί είναι ελαφρώς χτυπημένο, αλλά δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με το έτερο κουτί που ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Έτσι, είναι πλέον θέμα εβδομάδων η ανάλυση των δεδομένων, η οποία θα ρίξει φως στις ακριβής συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος και προκάλεσε το θάνατο 152 ατόμων.

Αξέχαστη θα μείνει σε όλους η απίστευτη ιστορία της μοναδικής επιζήσασας της πτήσης, μιας έφηβης κοπέλας που κατά τη σύγκρουση πετάχτηκε έξω από την άτρακτο και έπεσε στη θάλασσα, χωρίς μάλιστα να τραυματιστεί σοβαρά.

πηγη zougla.gr