ΑρχικήΒοήθειαΑναζήτησηΣύνδεσηΕγγραφή

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σεπτέμβριος 06, 2010, 09:13:19 πμ

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση

News
Βρίσκεστε στο αναβαθμισμένο Travelchat Forum. Για οποιαδήποτε παρατήρηση ή πρόταση μπορείτε να στείλετε email στο info@travelchat.gr

Stats
34714 μηνύματα σε 1994 θέματα από 1063 μέλη
Τελευταίο μέλος: windshieldy0
+  TravelChat - Ταξιδιωτικό Forum
|-+  Ενότητα Μελών
| |-+  Η γνώμη σας μετράει ...
| | |-+  Θα κλείνατε ξενοδοχείο από το Booking.com?
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] 2 Κάτω Εκτύπωση
Θέμα: Θα κλείνατε ξενοδοχείο από το Booking.com?  (Αναγνώστηκε 301 φορές)
elina
Διαχειριστής
Hero Member
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Γυναίκα

« στις: Μάρτιος 09, 2010, 21:10:37 μμ »

Αν θέλετε να κλείσετε κάποιο ξενοδοχείο ποια είδους κράτηση θα προτιμούσατε;
α) το booking.com ή
β) απευθείας στο ξενοδοχείο από την ιστοσελίδα του; (αν έχει φυσικά)
Ποιός τρόπος είναι ασφαλέστερος και οικονομικότερος;
Καταγράφηκε

Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!
dk
Γενικός Συντονιστής
Hero Member

Φύλο: Άντρας

Eπέστρεψα...

« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 09, 2010, 23:24:36 μμ »

Aν κλεισεις  απευθείας ειναι πολυ πιθανον να σου ζητησουν προκαταβολη που σιγουρα θα χασεις αν κατι τυχει και δεν πας.
Με το Booking.com ομως εχεις δικαιωμα ακυρωσης απο 2-7 μερες πριν την αφιξη σου και οταν κανεις κρατηση με την πιστωτικη σου δεν χρεωνεσαι απλα τη ζητουν σαν εγγυηση...πληρωνεις εκει την ημερα που φευγεις και με οποιον τροπο θελεις. smile
Καταγράφηκε

We are all travellers on the earth. We come...we see...we go!!
evi
Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 09, 2010, 23:39:55 μμ »

Συμπαθώ πολύ το booking.com για τους ίδιους λόγους που αναφέρει και ο Δημήτρης. Έχω κλείσει ξενοδοχεία πολλές φορές μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Μόνο μια και μοναδική φορά όμως με χρέωσαν στην κράτηση. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα , απλά το αναφέρω ότι μου έτυχε.
Όταν κάνω κράτηση κατευθείαν με το ξενοδοχείο τότε προτιμώ την τηλεφωνική κράτηση, βλέπω την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου με όλες τις λεπτομέρειες και μετά τηλεφωνώ μέσω skype που κοστίζει ελάχιστα και συνεννοούμαι με υπάλληλο, οπότε του λέω πώς και πότε πληρώνω. Συνήθως και τα ξενοδοχεία δεν χρεώνουν με την κράτηση μέσω τηλεφώνου. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις αν δεν ειδοποιήσεις ότι δεν θα πας σε χρεώνουν, πράγμα που είναι και απόλυτα λογικό.
Ένας συνάδελφος μου σύστησε επίσης την ιστοσελίδα hotelcombined.com και μου είπε ότι είναι ακόμα καλύτερη από το booking , δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ όμως.
Καταγράφηκε
dimosf
Hero Member

Το ταξίδι δεν είναι αυτοσκοπός. Απλά το λατρεύω!

« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 09, 2010, 23:55:46 μμ »

Μέχρι τώρα έχω χρησιμοποιήσει μόνο το Booking. Πέρυσι σε δύο περιπτώσεις έγινε από την αρχή η κράτηση χωρίς δυνατότητα ακύρωσης αλλά ήταν μια προσφορά και το γνώριζα. Από την άλλη κάνοντας την κράτηση με το Booking έχω μια άνεση γνωρίζοντας οτι αν για κάποιο λόγο γίνει κάτι έχω την "πολυτέλεια" της ακύρωσης. Και έχω ακυρώσει ως τώρα κάποιες κρατήσεις.
Πριν δυο μήνες έκανα για την κόρη μου κράτηση σε ένα χόστελ στο Παρίσι και το ίδιο βράδυ είχα υποκλοπή στην κάρτα μου. Με χρέωσαν περίπου 160 ΕΥΡΩ σε διάφορες εταιρείες. Μέχρι τώρα η τράπεζα μου έχει ακυρώσει τη μισή χρέωση και βλέπουμε. Αυτά σαν εμπειρία. Ίσως σάϊτ όπως το Booking να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Καταγράφηκε

Τα απολαυστικότερα ταξίδια γίνονται όταν τα προετοιμάζω και όταν τα επαναφέρω στη μνήμη μου. Γι’ αυτό κάθε ταξίδι διαρκεί χρόνια.
                   Μαριάννα Κορομηλά "Η Μαρία των Μογγόλων"
dk
Γενικός Συντονιστής
Hero Member

Eπέστρεψα...

« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 10, 2010, 00:23:22 πμ »

Ένας συνάδελφος μου σύστησε επίσης την ιστοσελίδα hotelcombined.com και μου είπε ότι είναι ακόμα καλύτερη από το booking , δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ όμως.

Εχει δικιο ο συναδελφος σου...εγω εκλεισα με αυτην περυσι Βουλγαρια με 30 ευρω το δωματιο ενω το Booking ηθελε 57...αλλα εκλεισα 2 μηνες πριν και πληρωθηκαν την επομενη μερα μεσω της πιστωτικης μου.Επειδη ομως η πολιτικη του ξενοδοχειου ελεγε ακυρωση μεχρι δυο μερες πριν την αφιξη, πηρα τηλεφωνο για να ρωτησω τι θα γινει αν ακυρωσω...μου απαντησαν πως θα μου ξαναπιστωσουν τα χρηματα.

Αντιγραφω απο τη σελιδα τους για να καταλαβετε πως λειτουργουν...

Το HotelsCombined.com είναι μια μοναδική μηχανή αναζήτησης, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για να βρουν διαθεσιμότητα και τιμές ξενοδοχείων και για να συγκρίνουν τις τιμές των ξενοδοχείων που προσφέρουν οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες οnline κρατήσεων. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μας, οι ταξιδιώτες δεν θα πρέπει πλέον να ψάχνουν τις ιστοσελίδες μια προς μία, προκειμένου να βρουν τις καλύτερες τιμές. Μόλις βρείτε το ξενοδοχείο που καλύπτει τις ανάγκες σας, σας συνδέουμε κατευθείαν με την ιστοσελίδα online κρατήσεων της επιλογής σας και πραγματοποείτε την κράτηση άμεσα.
Καταγράφηκε

elina
Διαχειριστής
Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 10, 2010, 16:05:55 μμ »

Πήγα να κλείσω ένα ξενοδοχείο μέσω booking για Βιέννη. Επέλεξα ένα ξενοδοχείο για 3 νύχτες στα 152€. Δεν το έκλεισα όμως εκείνη την στιγμή επειδή δεν είχα μαζί μου την πιστωτική κάρτα. Την επόμενη μέρα, το ίδιο ξενοδοχείο για 3 νύχτες είχε 166€!!!! Για ποιο λόγο ανέβηκε η τιμή του δωματίου μέσα σε μια μέρα για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που είχα διαλέξει;
Είπα να πάρω τηλέφωνο στο ξενοδοχείο για να δω από περιέργεια τι τιμή θα μου πουν. 180€ (!!!!) παρακαλώ.
Και φυσικά όταν τους είπα ότι θα το κλείσω μέσω booking γιατί βρήκα καλύτερη τιμή, παραξενεύτηκαν. mad
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 14, 2010, 19:47:41 μμ από dk » Καταγράφηκε

Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!
dk
Γενικός Συντονιστής
Hero Member

Eπέστρεψα...

« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 10, 2010, 20:52:27 μμ »

Εχουν γινει κι αυτα σαν τα αεροπλανα...κλεινεις νωρις πληρωνεις λιγα...κλεινεις αργα πληρωνεις πολλα!! bigrin
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 14, 2010, 19:48:27 μμ από dk » Καταγράφηκε

tubarao3
Newbie
*

« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 29, 2010, 00:16:02 πμ »

Καλησπέρα σας ,
δεν βρήκα κάποια σχετική ενότητα και έτσι το ποστάρω εδώ .Αν νομίζετε οτι κολάει κάπου αλλού μεταφέρετέ το !
Έχει προκύψει ένα θέμα με μια κράτηση που έκανε η μάνα μου μέσω booking.com για ένα ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη και θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας γνώμη . Στις αρχές Μαϊου είχε κλείσει μέσω του booking.com μια βδομάδα διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη με 910 € . Η διαμονή αφορούσε την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου . Πριν λίγες μέρες της ήρθε ο λογαριασμός της κάρτας και η χρέωση ήταν 965€ . Στην αρχή μίλησε με την booking και της είπαν να απευθυνθεί στην τράπεζα μιας και μάλλον έχει γίνει από εκεί το λάθος . Απευθύνθηκε στην τράπεζα και η τράπεζα της απάντησε πως η εντολή της booking αφορούσε 965€ . Ξαναεπικοινώνησε με την booking και αυτή τη φορά της τα γύρισαν , δικαιολογώντας τη διαφορά της τιμής στη διαφορά της ισοτιμίας την ημερομηνία της κράτησης με την ημερομηνία χρέωσης (την ημέρα του check-out) .
Εγώ έχω κλείσει μέσω booking σε κάποιες χώρες εκτός ευρώ (Τσεχία,Νορβηγία,Σουηδία) και δε μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο . Ούτως ή άλλως και να ίσχυε κάτι τέτοιο , δε νομίζω να μεταβλήθηκε τόσο πολύ η ισοτιμία . Παρόλα αυτά όμως το θεωρώ λάθος σαν δικαιολογία μιας και δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στους όρους . Η συμφωνία αφορά το ποσό σε ευρώ και δεν γίνεται λόγος για ισοτιμίες . Ποια η γνώμη σας ; Τι μπορούμε να κάνουμε ; Δεν είναι τόσο τα λεφτά όσο το γαμώτο ...
Καταγράφηκε
elina
Διαχειριστής
Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 29, 2010, 00:45:51 πμ »

welcome tubarao3 στην παρέα μας
Δύο φορές που έτυχε να κλείσω με booking.com δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Όταν κάνεις κράτηση το booking σου στέλνει email με τα στοιχεία της κράτησης. Είναι δυνατόν εκεί να έλεγε 910 και μετά να σου χρεώνουν 965? Μπορεί να έκαναν λάθος στην τιμή στο site και προσπάθησαν να το καλύψουν έτσι.

Καταγράφηκε

dk
Γενικός Συντονιστής
Hero Member

Eπέστρεψα...

« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 29, 2010, 00:57:43 πμ »

Εγώ έχω κλείσει μέσω booking σε κάποιες χώρες εκτός ευρώ (Τσεχία,Νορβηγία,Σουηδία) και δε μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο .

Ουτε κι μενα μου ετυχε ποτε κατι αντιστοιχο... κι εχω κλεισει παρα πολλες φορες.
Η δικαιολογια που ειπαν ειναι μια μπουρδα και μιση γιατι η ισοτιμια ευρω και τουρκικης λιρας ειναι κλειδωμενη εδω και καιρο στο 1.00 EUR = 1.93267 TRY οποτε δεν επρεπε να δεχτουν την αυξηση.
Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: