Αλήθεια έχεις κάνει τόσα; και δεν το λες τόσο καιρό

Σου τη σκάσαμε όμως με τη Ρουμανία!!
Φίλε Δήμο έχεις κάποιο δίκιο, γιατί δεν διατύπωσα καλά αυτό που ήθελα να πω. Η σωστή έκφραση είναι «Οι χώρες στην Ευρώπη που δεν έχω πάει και θέλω να πάω……….» και όχι όπως το έγραψα. (Τώρα το διόρθωσα).
Θα σου γράψω λοιπόν αναλυτικά τις χώρες, για να σου φύγει η απορία, αν και εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να αναφερόμαστε σε πόλεις και περιοχές και όχι σε χώρες, γιατί είναι άλλο πράγμα να πάω π.χ. με το αεροπλάνο στο Λονδίνο και άντε και στα περίχωρα και άλλο να κάνω με το αυτοκίνητο πάνω από τέσσερεις χιλιάδες χιλιόμετρα γυρίζοντας όλη την Αγγλία επί είκοσι τέσσερις μέρες, από το νότιο μέχρι το βόρειο άκρο, χωρίς μάλιστα να συμπεριλάβω το Λονδίνο και τα πέριξ, που είχαν περιληφθεί σε προηγούμενο ταξίδι.
Ξεκινάω λοιπόν αναφέροντας αναλυτικά τις χώρες στις οποίες πήγα, αυτές που θέλω να πάω και εκείνες που δεν πήγα.
1) ‘Όλες οι χώρες της Ευρώπης που πήγα με αυτοκίνητο, (εκτός από τις τρεις που πήγαμε μαζί):
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / ΙΣΠΑΝΙΑ / ΑΝΔΟΡΑ / ΓΑΛΛΙΑ / ΜΟΝΑΚΟ / ΒΕΛΓΙΟ / ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ /
ΟΛΑΝΔΙΑ / ΑΓΓΛΙΑ / ΕΛΒΕΤΙΑ / ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ /
ΑΥΣΤΡΙΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΤΣΕΧΙΑ / ΡΟΥΜΑΝΙΑ / ΟΥΓΓΑΡΙΑ / ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ /
ΙΤΑΛΙΑ / ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / ΑΛΒΑΝΙΑ / FYROM / ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ /
ΠΟΛΩΝΙΑ / ΕΣΘΟΝΙΑ / ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. (Οι τρείς χώρες που πήγαμε μαζί) /
ΣΕΡΒΙΑ / ΒΟΣΝΙΑ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ / ΚΡΟΑΤΙΑ / ΣΛΟΒΕΝΙΑ.
(Τις τέσσερεις τελευταίες τις επισκέφτηκα με τα πολλά περάσματά μου
πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από την κεντρική Ευρώπη ή από την
Τεργέστη και με την πολυήμερη άνοδο που έκανα το 1989 από τα
παράλια της Αδριατικής μέχρι την Ιταλία, πριν από τη διάλυση της
Γιουγκοσλαβίας).
2) Χώρες της Ευρώπης που σκοπεύω να πάω, αν είμαι καλά, το ερχόμενο καλοκαίρι:
ΝΟΡΒΗΓΙΑ / ΣΟΥΗΔΙΑ / και ΔΑΝΙΑ (που μου ξέφυγε να αναφέρω, αλλά
υποχρεωτικά θα περάσω πηγαίνοντας στις δύο πρώτες).
3) Χώρες της Ευρώπης που πολύ θα ήθελα να πάω και θα το επιδιώξω:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Οδησσός και Κίεβο) / ΡΩΣΙΑ (Μόσχα και Αγία Πετρούπολη) / ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ / ΛΕΤΟΝΙΑ.
(Η Μολδαβία δεν με ενδιαφέρει αλλά αν πάω στην Οδησσό θα περάσω υποχρεωτικά).
4) Χώρες της Ευρώπης που δεν πήγα και στις οποίες προς το παρόν δεν σκέπτομαι να προσπαθήσω να
πάω:
ΙΡΛΑΝΔΙΑ / ΙΣΛΑΝΔΙΑ / ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / ΜΑΛΤΑ / και πιθανόν ΣΛΟΒΑΚΙΑ (εκτός και με φέρει ο δρόμος
μου μόνον για την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ).
Αυτά φίλε Δήμο είναι τα σχετικά για όλες τις χώρες της Ευρώπης, για να μην απορείς και αν μου ξέφυγε καμία, πες την μου, για να δω αν αξίζει να πάω. Όσο για τη Ρουμανία που μου τη σκάσατε, υποχρεούσαι να τραβήξεις αναλυτικό video με όλα τα αξιοθέατα στο Ιάσιο, που δεν πήγα. (Και για να ζηλέψεις κι’ εσύ, εγώ πρόπερσι είδα πολύ περισσότερα μέρη, επί έντεκα μέρες, σε όλη τη νότια Ρουμανία από το Sibiu και κάτω και από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι περίπου τα σύνορα με τη Σερβία).