ΑρχικήΒοήθειαΑναζήτησηΣύνδεσηΕγγραφή

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σεπτέμβριος 06, 2010, 10:10:28 πμ

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση

News
Βρίσκεστε στο αναβαθμισμένο Travelchat Forum. Για οποιαδήποτε παρατήρηση ή πρόταση μπορείτε να στείλετε email στο info@travelchat.gr

Stats
34717 μηνύματα σε 1994 θέματα από 1062 μέλη
Τελευταίο μέλος: pfcoqysshp
+  TravelChat - Ταξιδιωτικό Forum
|-+  Ενότητα Μελών
| |-+  Νέα Μέλη
| | |-+  Ο ChristosGk. στο travelchat!!
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 Κάτω Εκτύπωση
Θέμα: Ο ChristosGk. στο travelchat!!  (Αναγνώστηκε 888 φορές)
ChristosGk.
Full Member
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 14:11:02 μμ »

Αλήθεια έχεις κάνει τόσα; και δεν το λες τόσο καιρό laugh Σου τη σκάσαμε όμως με τη Ρουμανία!!

Φίλε  Δήμο έχεις κάποιο δίκιο, γιατί δεν διατύπωσα καλά αυτό που ήθελα να πω. Η σωστή έκφραση είναι «Οι χώρες στην Ευρώπη που δεν έχω πάει και θέλω να πάω……….» και όχι όπως το έγραψα. (Τώρα το διόρθωσα).
Θα σου γράψω λοιπόν αναλυτικά τις χώρες, για να σου φύγει η απορία, αν και εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να αναφερόμαστε σε πόλεις και περιοχές και όχι σε χώρες, γιατί είναι άλλο πράγμα να πάω π.χ. με το αεροπλάνο στο Λονδίνο και άντε και στα περίχωρα και άλλο να κάνω με το αυτοκίνητο πάνω από τέσσερεις χιλιάδες χιλιόμετρα γυρίζοντας όλη την Αγγλία επί είκοσι τέσσερις μέρες, από το νότιο μέχρι το βόρειο άκρο, χωρίς μάλιστα να συμπεριλάβω το Λονδίνο και τα πέριξ, που είχαν περιληφθεί σε προηγούμενο ταξίδι. 
Ξεκινάω λοιπόν αναφέροντας αναλυτικά τις χώρες στις οποίες πήγα, αυτές που θέλω να πάω και εκείνες που δεν πήγα.

1) ‘Όλες οι χώρες της Ευρώπης που πήγα με αυτοκίνητο, (εκτός από τις τρεις που πήγαμε μαζί):
     ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / ΙΣΠΑΝΙΑ / ΑΝΔΟΡΑ / ΓΑΛΛΙΑ / ΜΟΝΑΚΟ / ΒΕΛΓΙΟ / ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ /   
     ΟΛΑΝΔΙΑ /   ΑΓΓΛΙΑ / ΕΛΒΕΤΙΑ / ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ /
    ΑΥΣΤΡΙΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΤΣΕΧΙΑ / ΡΟΥΜΑΝΙΑ / ΟΥΓΓΑΡΙΑ / ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ /
    ΙΤΑΛΙΑ / ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / ΑΛΒΑΝΙΑ / FYROM / ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ / 
    ΠΟΛΩΝΙΑ / ΕΣΘΟΝΙΑ / ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. (Οι τρείς χώρες που πήγαμε μαζί) /
    ΣΕΡΒΙΑ / ΒΟΣΝΙΑ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ / ΚΡΟΑΤΙΑ / ΣΛΟΒΕΝΙΑ.
    (Τις τέσσερεις τελευταίες τις επισκέφτηκα με τα πολλά περάσματά μου 
    πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από την κεντρική Ευρώπη ή από την
    Τεργέστη και με την πολυήμερη άνοδο που έκανα το 1989 από τα   
    παράλια της Αδριατικής μέχρι την Ιταλία, πριν από τη διάλυση της 
    Γιουγκοσλαβίας).

2) Χώρες της Ευρώπης που σκοπεύω να πάω, αν είμαι καλά, το ερχόμενο  καλοκαίρι:
     ΝΟΡΒΗΓΙΑ / ΣΟΥΗΔΙΑ / και ΔΑΝΙΑ  (που μου ξέφυγε να αναφέρω, αλλά   
     υποχρεωτικά θα περάσω  πηγαίνοντας στις δύο πρώτες).

3) Χώρες της Ευρώπης που πολύ θα ήθελα να πάω και θα το επιδιώξω:
    ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Οδησσός και Κίεβο) / ΡΩΣΙΑ (Μόσχα και Αγία Πετρούπολη) / ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ / ΛΕΤΟΝΙΑ.
    (Η Μολδαβία δεν με ενδιαφέρει αλλά αν πάω στην Οδησσό  θα περάσω υποχρεωτικά).

4) Χώρες της Ευρώπης που δεν πήγα και στις οποίες προς το παρόν δεν σκέπτομαι να προσπαθήσω να 
    πάω:
    ΙΡΛΑΝΔΙΑ / ΙΣΛΑΝΔΙΑ / ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / ΜΑΛΤΑ / και πιθανόν ΣΛΟΒΑΚΙΑ (εκτός και με φέρει ο δρόμος 
    μου μόνον για την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ).

Αυτά φίλε Δήμο είναι τα σχετικά για όλες τις χώρες της Ευρώπης, για να μην απορείς και αν μου ξέφυγε καμία, πες την μου, για να δω αν αξίζει να πάω. Όσο για τη Ρουμανία που μου τη σκάσατε, υποχρεούσαι να τραβήξεις αναλυτικό video με όλα τα αξιοθέατα στο Ιάσιο, που δεν πήγα. (Και για να ζηλέψεις κι’  εσύ, εγώ πρόπερσι είδα πολύ περισσότερα μέρη, επί έντεκα μέρες, σε όλη τη νότια Ρουμανία από το Sibiu και κάτω και από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι περίπου τα σύνορα με τη Σερβία).
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 03, 2009, 12:19:56 μμ από ChristosGk. » Καταγράφηκε
ChristosGk.
Full Member

« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 14:54:22 μμ »

με την σειρα μου να σε καλοσωρισω στο φορουμ και κυριως στην παρεα μας
θα χαρουμε πολυ να διαβασουμε εμπειριες και εντυπωσεις απο τα οδικα σου ταξιδια μιας και  τα οδικα (road trip) παρουσιαζουν περισοτερο ενδιαφερον
και ελπιζουμε συντομα να βρεθουμε και να σε γνωρισουμε και σε καποια απο τις συναντησεις μας.

φιλικα χρηστος

Συνονόματε  koyrsaros_gr   ευχαριστώ πολύ.  Σίγουρα θα γνωριστούμε σε κάποια συνάντηση και θα τα πούμε από κοντά. Καλώς σε βρήκα.
Καταγράφηκε
dimosf
Hero Member
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Το ταξίδι δεν είναι αυτοσκοπός. Απλά το λατρεύω!

« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 16:15:15 μμ »

Όπως φαίνεται τον Ιούλιο που ίσως πάμε Ιρλανδία δεν ενδιαφέρεσαι laugh
Καταγράφηκε

Τα απολαυστικότερα ταξίδια γίνονται όταν τα προετοιμάζω και όταν τα επαναφέρω στη μνήμη μου. Γι’ αυτό κάθε ταξίδι διαρκεί χρόνια.
                   Μαριάννα Κορομηλά "Η Μαρία των Μογγόλων"
dimosf
Hero Member

Το ταξίδι δεν είναι αυτοσκοπός. Απλά το λατρεύω!

« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 16:26:37 μμ »

Στα ταξίδια που κάναμε μαζί ξέχασες άλλα 3. Βόρεια Ιταλία, Βουλγαρία και το ανεπανάληπτο στην Ανατολική Ανατολία της Τουρκίας!! Μπορεί να είχες πάει και πριν και να ξαναπήγες μετά αλλά με το δικό μας πρακτορείο οι εμπειρίες δεν συγκρίνονται  laugh laugh
Καταγράφηκε

Τα απολαυστικότερα ταξίδια γίνονται όταν τα προετοιμάζω και όταν τα επαναφέρω στη μνήμη μου. Γι’ αυτό κάθε ταξίδι διαρκεί χρόνια.
                   Μαριάννα Κορομηλά "Η Μαρία των Μογγόλων"
ChristosGk.
Full Member

« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 21:02:14 μμ »

Όπως φαίνεται τον Ιούλιο που ίσως πάμε Ιρλανδία δεν ενδιαφέρεσαι laugh

Αυτό Δήμο παίζεται, γιατί εσείς θα πάτε με αεροπλάνο και όχι με καράβι, που το αντιπαθώ και το αποφεύγω.
Καταγράφηκε
ChristosGk.
Full Member

« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 21:30:44 μμ »

Στα ταξίδια που κάναμε μαζί ξέχασες άλλα 3. Βόρεια Ιταλία, Βουλγαρία και το ανεπανάληπτο στην Ανατολική Ανατολία της Τουρκίας!! Μπορεί να είχες πάει και πριν και να ξαναπήγες μετά αλλά με το δικό μας πρακτορείο οι εμπειρίες δεν συγκρίνονται  laugh laugh

Δεν τα ξέχασα, αλλά όπως είδες αναφέρω στην αρχή ότι είναι οι χώρες που έχω πάει με το αυτοκίνητο και εξαιρώ αυτές τις τρεις που πήγαμε μαζί με το αεροπλάνο και που μόνο τοπικά δρομολόγια κάναμε με αυτοκίνητο.

Την Ιταλία δεν την έβαλα γιατί έχω πάει με το αυτοκίνητο πολλές φορές και την έχω αλωνίσει. Μέχρι και στην Αίτνα ανέβηκα  χριστουγεννιάτικα με το αυτοκίνητο, τρομάρα μου και δεν είδαμε και τίποτα από την πυκνή χιονόπτωση. (Σε ελάχιστες περιοχές δεν έχω πάει και κυρίως σε περιοχές της Τοσκάνης, αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα πάω).

Την Βουλγαρία το ίδιο. (Πήγα άλλες δύο φορές μία το 1978 και μία πρόσφατα).

Η Ανατολία της Τουρκίας δεν περιλαμβάνεται στην Ευρώπη και για αυτό δεν την έβαλα. (Στην Τουρκία γενικά έχω πάει άλλες έξι φορές).

Οι εμπειρίες από τα ταξίδια που κάναμε παρέα φυσικά και δεν συγκρίνονται, αφού  αυτά τα ταξίδια ήταν οργανωμένα από το «ιδιωτικό πρακτορείο dimosf »
Καταγράφηκε
ChristosGk.
Full Member

« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 19:46:48 μμ »

Αγαπητέ Δημήτρη (dk) νομίζω ότι το θέμα αυτό δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα σκοπό. Συστήθηκα στα μέλη, με καλωσορίσατε, έγραψα για τον εαυτό μου, για τα ταξίδια που έκανα και για τα αξιολογότερα από αυτά που σκοπεύω να κάνω. Ασφαλώς θα κάνω και άλλα, όπως κάνω συνήθως όποτε μπορώ στις γιορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και το καλοκαίρι, γιατί όπως ξέρεις η σύζυγος είναι ακόμη καθηγήτρια εν ενεργεία και διαθέσιμος χρόνος υπάρχει μόνο στις διακοπές των σχολείων. Έδωσα επίσης και μερικές διευκρινήσεις και απαντήσεις σε αυτά που έγραψα και θεωρώ ότι ίσως αυτό το θέμα πρέπει να κλειδώσει. Το ζήτημα το αφήνω στην κρίση σου. Κάνε ότι νομίζεις.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να προτείνω και το εξής. Να δημιουργηθεί στην κεντρική σελίδα του Forum (για να είναι άμεσα προσβάσιμο), ένα θέμα με τίτλο « ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ/ΣΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΙΧ ». Στο θέμα αυτό (με την ανάλογη υπόδειξη), θα πρέπει να γράφουν όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους και ζητούν κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες, ή όσοι έχουν κάνει κάποιο ταξίδι και θέλουν να δώσουν ορισμένα χρήσιμα στοιχεία (όχι ταξιδιωτικές ιστορίες), που θα βοηθούσαν τα υπόλοιπα μέλη σε παρόμοιο εγχείρημα.
Βέβαια μερικές σχετικές πληροφορίες υπάρχουν, από τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω μέχρι σήμερα, αλλά είναι διάσπαρτες και δύσκολα ανευρέσιμες. (Εκτός και εάν κάνω λάθος και υπάρχει κάπου σχετικό θέμα, γιατί δεν έχω ακόμη εξοικειωθεί πλήρως με το site).
Ίσως μάλιστα να ήταν ποιο εξυπηρετικό εάν περιελάμβανε δύο υποομάδες, μία για Ελλάδα και μία για Ευρώπη.
Συζήτησέ το με την Elina και αποφασίστε, ή αφήστε να πουν τη γνώμη τους και άλλα μέλη του travelchat αν συμφωνούν ή όχι. (Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αφήσεις ξεκλείδωτο για μερικές ακόμα μέρες το παρόν θέμα, για να απαντήσουν τα μέλη).  
Πρόταση κάνω. Εσείς που έχετε μεγαλύτερη πείρα, αποφασίζετε.
Καταγράφηκε
dk
Γενικός Συντονιστής
Hero Member

Eπέστρεψα...

« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 20:21:36 μμ »

Φιλε Χρηστο αυτη ειναι η προσωπικη σου σελιδα στην οποια μπορεις να γραφεις οτι θελεις (παντα σχετικα με ταξιδια) και την οποια θα ανανεωνεις καθε φορα που θα κανεις ενα νεο ταξιδι!!
Δεν υφισταται πλεον κλειδωμα του εν λογω topic...αλλα και γενικοτερα δεν μας αρεσει να κλειδωνουμε θεματα...αν αναζητησεις στο φορουμ ενα κλειδωμενο θεμα μετα λυπης μου σου λεω πως δεν υπαρχει!!! laugh κι αυτο γιατι σεβομαστε τις αποψεις ολων...και να σου πω και κατι...τα αποφασιζουμε και διαταζουμε που κανει καποιος αλλος (ξερεις ποιον εννοω)...δεν μας αρεσουν.
Εδω ειμαστε μια παρεα...γραφουμε τη γνωμη μας και περναμε καλα...ουτε σε χρηματα αποσκοπουμε...ουτε σε δοξα!!

Η προταση σου για ''Ταξιδευτες με αυτοκινητο'' καλο μου ακουγεται...θα πρεπει ομως να μιλησω με την Ελινα για το αν ειναι εφικτο κατι τετοιο.
Καταγράφηκε

We are all travellers on the earth. We come...we see...we go!!
dk
Γενικός Συντονιστής
Hero Member

Eπέστρεψα...

« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 04, 2009, 22:25:45 μμ »

Η προταση σου για ''Ταξιδευτες με αυτοκινητο'' καλο μου ακουγεται...θα πρεπει ομως να μιλησω με την Ελινα για το αν ειναι εφικτο κατι τετοιο.

Το φτιαξαμε...θα το βρεις στην πρωτη σελιδα εκει που γραφει Εναλλακτικός Τουρισμός - Δραστηριότητες  και απο κατω Θυγατρικοί πίνακες: Ταξιδευτές με αυτοκίνητο!! yahoo
Καταγράφηκε

We are all travellers on the earth. We come...we see...we go!!
ChristosGk.
Full Member

« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 05, 2010, 20:34:09 μμ »

Αγαπητά μέλη του travelchat κατ’ αρχάς θα ήθελα και από τη θέση αυτή να ευχηθώ σε όλους/λες μία πολύ καλή χρονιά με υγεία και με πολλά και ευχάριστα ταξίδια.
Μετά από απουσία δυόμιση και κάτι μηνών (από 6/10/09 λόγω ξαφνικού προβλήματος υγείας, που ευτυχώς ξεπεράστηκε επιτυχώς) επανήλθα προ ολίγων ημερών (27/12/09) και προσπαθώ να διαβάσω τώρα όλα αυτά που γράφτηκαν κατά το διάστημα της απουσίας μου και τα οποία ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες.
Αυτά για την αιτία της παντελούς απουσίας μου από το προσφιλές site, για την οποία κάποιοι ενδιαφέρθηκαν και τους οποίους ευχαριστώ πολύ.
Τέλος θα ήθελα από εδώ να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην elina και σε όποιον άλλο συνετέλεσε στην πολύ καλή αλλαγή που διαπίστωσα στο site.

Υ.Γ.  Δυστυχώς το προαναφερθέν συμβάν μου στέρησε την δυνατότητα να πραγματοποιήσω το καθιερωμένο με αυτοκίνητο χριστουγεννιάτικο ταξίδι μου σε κάποια χώρα και ως εκ τούτου δεν θα μπορώ να περιγράψω για τους «Ταξιδευτές με αυτοκίνητο» κάποια πιθανόν ενδιαφέρουσα διαδρομή. Επιφυλάσσομαι για τις διακοπές του Πάσχα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 05, 2010, 22:15:36 μμ από elina » Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 Πάνω Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: